علت سفت شدن باسلوق ژله ای و دلیل سفت شدن باسلق ژله ایی چیست
علت سفت شدن باسلوق ژله ای
علت سفت شدن باسلوق ژله ای ؛ دلیل سفت شدن باسلق ژله ایی چیست همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
علت سفت شدن باسلوق ژله ای
اگر از آب سرد استفاده کنید و نسبت مواد اولیه را تغییر ندهید باسلوق ژله ای در حد معمول سفت می شود.
آشنایی با دیگر خواص باسلوق
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص باسلوق آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با باسلوق
باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه و ملایرو اراک است که در این شهر تولید میشود.
برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده میشود.
باسلوق یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی است.
این شیرینی حالتی شبیه به ژله دارد و بافت آن بسیار لطیف است. باسلوق با رنگها و طعمهای مختلف تهیه میشود.
خواص باسلوق برای کودکان
مصرف باسلوق باعث استحکام دندان و استخوان در کودکان می شود.
کودکانی که باسلوق مصرف می کنند معمولا حافظه بهتری دارند.
باسلوق برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و از ابتلا به بیماری های عفونی جلوگیری می کند.
خواص باسلوق در بارداری
باسلوق به علت وجود اسید فولیک و آهن تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد
بنابراین کمخونی را رفع میکند،این شیرینی برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
طرز تهیه باسلوق
نشاسته ۲ لیوان
شکر ۲ لیوان
وانیل ۱ قاشق چایخوری
آب ۳ لیوان
گلاب ½ لیوان
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
مغز گردو ۱ پیمانه
پودر نارگیل ۱ لیوان
برای تهیه باسلوق خوشمزه ابتدا نشاسته را به همراه ۱ لیوان آب داخل یک کاسه مناسب می ریزیم
و به مدت ۱۵ دقیقه آنرا کنار می گذاریم. پس از گذشت این زمان آب
و نشاسته را با همزن دستی مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.
در این مرحله ۲ لیوان آب به همراه شکر به کاسه حاوی نشاسته اضافه می کنیم
و مجددا مواد را با همزن دستی ترکیب می کنیم تا یکدست شوند.
در ادامه کاسه حاوی مواد را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مواد را به صورت متداوم هم می زنیم.
در همین حین پودر ژلاتین را به همراه نصف لیوان آب با هم ترکیب می کنیم،
سپس به روش بنماری روی بخار آب قرار می دهیم تا ژلاتین به طور کامل حل شود،
سپس به کاسه حاوی نشاسته اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.
پس از اینکه مواد یکدست شدند، وانیل را به همراه گلاب اضافه می کنیم
و مواد را به سرعت هم می زنیم تا مواد به غلظتی سفت از فرنی برسد.
حالا داخل ظرف مناسب یک پلاستیک پهن می کنیم و روی آن پودر نارگیل می ریزیم.
حالا ه اندازه یک نارنگی کوچک از مایه باسلوق را روی پودر نارگیل می ریزیم می ریزیم و آنرا می غلطانیم تا کاملا گرد شود و خودش را بگیرد،
سپس یک مغز گردو روی ان قرار می دهیم، سپس باسلوق ها را داخل ظرف مورد نظرمان می چینیم.
باسلوق با شیره انگور
نشاسته ½ لیوان
آب ۱ لیوان
شیره انگور ۲ لیوان
گلاب ¼ لیوان
شکر ( اختیاری) ½ لیوان
مغز گردو ½ لیوان
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ½ قاشق مرباخوری
پودر هل ½ قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق مرباخوری
برای تهیه باسلوق شیره انگور خوشمزه ابتدا درون یک ظرف مناسب نشاسته را به همراه آب اضافه می کنیم،
سپس مخلوط می کنیم تا نشاسته در آب حل شود. در ادامه شکر را به همراه شیره انگور به نشاسته اضافه می کنیم.
حالا مخلوط نشاسته را روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس به صورت مداوم هم می زنیم تا باسلوق ته نگیرد.
در ادامه زمانی که باسلوق کمی غلظت پیدا کرد، گلاب را به همراه وانیل و پودر هل اضافه می کنیم.
در این مرحله باسلوق را هم می زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند. حالا زعفران دم کرده را اضافه می کنیم،
سپس مجددا مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم باسلوق غلیظ شود، سپس روغن مایع را اضافه می کنیم.
حالا باسلوق را از روی حرارت بر می داریم، سپس روی سطح کار را یک نایلون فریزر قرار می دهیم
و سطح نایلون را با مقداری روغن چرب می کنیم. در ادامه مایه باسلوق را درون قیف یک بار مصرف می ریزیم.
در این مرحله ۳ ردیف باسلوق را به صورت نواری نزدیک هم پایپ می کنیم،
سپس مغزهای گردو را به تریتیب در کنار هم روی باسلوق می چینیم،
سپس مجددا با مایه باسلوق روی گردو را می پوشانیم و به کمک نایلون باسلوق را رول می کنیم.
در نهایت پس از اینکه باسلوق ها آماده شدند، آنها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا خودشان را بگیرند،
سپس باسلوق ها را از یخچال خارج می کنیم و به اندازه دلخواه برش می زنیم. نوش جان.
باسلوق برای سرماخوردگی
این مدل باسلوق و قدیما زمستون که میشد مادربزرگ هامون زود زود درست میکردند
تا تن و بدن اهل خونه رو گرم نگه داره نزاره دچار سرماخوردگی یا سرمازدگی بشن.
گرم خوردن این باسلوق باعث رفع گلو درد و سینه درد سرفه های سرماخوردگی میشه البته بدون گردو
اگر بخواهیم باسلوق برای فرد سرماخورده درست کنیم مقدار آب را دوبرابر میکنیم
که قوام باسلوق کم و باسلوق شل بشه برای بهتر شدن گلو درد و نرمی سینه
و سرفه خیلی مفیده خوب همین قدر پزشکی کافیه بریم برای پختن باسلوق
مواد لازم
یک پیمانه نشاسته گل (همون نشاسته گندم با دانه های درشت )
سه الی سه ونیم پیمانه آب
یک ونیم پیمانه شیره انگور
نصف پیمانه گلاب
ده پانزده عدد گردو
همه مواد را مخلوط کرده از صافی رد میکنیم و میگذاریم روی حرارت ملایم و هم میزنیم
تا قوام بیاد بعد یه مقدار هم هم میزنیم تا رنگش روشن تر بشه حالا دمکن گذاشته و روی شعله پخش کن
با حرارت خیلی کم بیست دقیقه دیگر دم میکنیم توی این بیست دقیقه یکی دو بار هم میزنیم
سپس توی بشقاب یا قالب میریزیم و با گردو تزئین میکنیم بعد از دو سه ساعت آماده مصرف میشه
برای گرفتن رطوبت زیر باسلوق گردو خرد شده میپاشیم توی قالب بعد موادمون و میریزیم
اگر بخواهیم برای چند روز آینده نگه داریم حتما گاهی باسلوق را در قالب بر میگردانیم تا همه جاش هوا برسه و آب نندازه
نگهداری باسلوق در یخچال
باسلوق خانگی را باید حتما در یک ظرف در بسته و داخل یخچال نگهداری کنید، در غیر این صورت خیلی زود خراب میشود.
فرق باسلوق و مسقطی
باسلق گونهای شیرینی است که سوغات مراغه، ملایر، ساوه و اراک میباشد.
برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده میشود.
مسقطی حلوایی است که جزو سوغات بعضی از شهر های ایران مانند لار که سوغات اصلی این شهر
و قطب تولید آن میباشد و نیز شهرهای کازرون، بوشهر و سیرجان به شمار میآید.
نشاسته، شکر، گلاب، هل، روغن و زعفران مواد مورد استفاده در تهیه این شیرینی هستند.
ارزش غذایی باسلوق
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم باسلوق به صورت زیر است:
انرژی: ۳۸۰ کالری
کربوهیدرات: ۱۰ گرم
فیبر: ۱ گرم
پروتئین: ۰ گرم
باسلوق به دلیل داشتن آجیل و شیره انگور، ویتامینها و مواد معدنی بسیار زیادی را در خود جای داده است.