عوارض نشاسته گل و مضرات مصرف نشاسته گل برای چاقی شکم و پهلو
عوارض نشاسته گل
عوارض نشاسته گل ؛ مضرات مصرف نشاسته گل برای چاقی شکم و پهلو همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.َ
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
عوارض نشاسته گل
برخی افراد به نشاسته حساسیت دارند و باید مراقب مصرف آن باشند.
مصرف زیاد نشاسته باعث چاق شدن افراد می شود.
دقت کنید هرگز نشاسته را به نوزادان زیر ۱ سال ندهید.
مصرف نشاسته گل در بارداری مخصوصا در ماه های ابتدایی به شدت منع شده است
زیرا باعث نقص لوله های عصبی و نخاعی در جنین می شود و همین باعث سقط جنین می شود.
آشنایی با دیگر خواص نشاسته گل
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص نشاسته گل آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با نشاسته گل
نشاسته گندم یک کربوهیدرات است که در بسیاری از گیاهان یافت شده و بخش مهمی از رژیم غذایی انسان ها و همچنین غذای حیوانات خانگی را تشکیل می دهد.
از منابع مهم نشاسته می توان به ذرت، گندم و سیب زمینی اشاره کرد که شامل مجموعه فراوانی از مولکول های گلوکز می باشند.
کاربرد نشاسته وسعت زیادی دارد و از آن در مواد غذایی و همچنین صنعت تولیدی نیز استفاده می شود.
نشاسته ای که در مواد غذایی به کار می رود، موجب غلیظ شدن و انسجام در آن ها می شود.
برخی از مواد غذایی که می توان با اضافه کردن نشاسته، به غلظت آن ها افزود عبارتند از:
پودینگ ها، انواع سس ها، سوپ ها، خمیر پای ها، چاشنی و افزودنی های سالاد و بسیاری مواد غذایی دیگر.
البته نوعی از نشاسته در مواد غذایی که قابلیت گرم شدن ندارند نیز به کار می رود.
ابتدا تنها منبع اصلی نشاسته، گندم بود.
اما رفته رفته ذرت و سیب زمینی جزو منابع اصلی استخراج نشاسته قرار گرفتند و کاربرد وسیع و گسترده ای پیدا کردند.
امروزه انواع نشاسته از جمله نشاسته ذرت و نشاسته گندم یا نشاسته گل در بازار موجود می باشند.
خواص نشاسته گل برای پوست
شما می توانید از نشاسته گل برای بهتر شدن آفتاب سوختگی، سوزش پوست، گزیدگی و ناراحتی های دیگر پوستی استفاده کنید.
برای این منظور باید ۳ قاشق غذاخوری نشاسته گل را با مقدار کافی آب سرد مخلوط کنید، تا زمانی که مانند کره بادام زمینی غلیظ شود؛
سپس آن را روی پوست قرار بدهید و با پارچه کتان یا گاز بپوشانید و بگذارید تا خشک شود.
پودر نشاسته گل با خاصیت تسکین دهندگی و ضدالتهابی در طب سنتی برای بهبود التهابات،
سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شد.
نشاسته گل باعث کنترل چربی پوست می شود. برای این کار باید نشاسته را با آب لیموی تازه مخلوط کنید،
تا وقتی که حالت چسبندگی پیدا کند، سپس آن را روی قسمت های مورد نظر بزنید.
این ترکیب چربی اضافی پوست را خارج می کند و جوش و آکنه را درمان می کند. همچنین پوست شما را شفاف و درخشان می کند.
خواص نشاسته گل برای کودکان
پودر نشاسته کودک با خاصیت تسکین دهندگی و ضدالتهابی در طب سنتی برای بهبود التهابات،
سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شد.
نشاسته گل به ندرت امکان دارد حساسیت پوستی، ایجاد کند اما بهتره در کودکان و افراد حساس زیاده روی نشود.
خواص نشاسته گل برای سرفه و گلو درد و سرماخوردگی و گرفتگی صذا
یکی از راه های درمان سرفه و گلودرد مصرف نشاسته گل است. برای این کار مقداری نشاسته گل را با مقدار کمی آب ولرم مخلوط کنید.
پس از حل شدن نشاسته گل آب گرم روی آن بریزید و مخلوط کنید و بنوشید. اگر ابتدا داخل آب گرم بریزید نشاسته ی شما حل نمی شود.
اگر میزان آب ولرم شما زیاد باشد. بعد از اضافه کردن آب گرم هنوز هم گرم نیست و گلوی شما را نرم نمی کند.
تفاوت نشاسته گل و ذرت
اغلب نشاسته گل به شکل دونههای درشت فروخته میشه.
ولی همیشه هم اینجوری نیست و بعضی وقتها نشاسته گندم به شکل پودری هم فروخته میشه،
نشاسته گندم بیشتر به نشاسته گل معروفه یعنی با این اسم شناخته میشه.
با این نشاسته بیشتر مسقطی، باسلوق، فرنی، مشکوفی، زولبیا و فالوده درست میشه.⠀
دانه های ذرت دارای مقادیر قابل توجهی نشاسته هستند که این نشاسته
به طور معمول طی فرآیندی صنعتی به صورت خالص از دانه های ذرت استخراج و استفاده میشه.
همینطور گفته میشه که حدودا ۸۵ درصد از نشاسته تولیدی در جهان دارای منشأء ذرت هست.
نشاسته ذرت سفید رنگه و به صورت پودریه که طی فرآیندی از دانههای ذرت گرفته میشه
و مثل نشاستههای دیگه معمولا عامل غلظت در غذاها و شیرینیهاست.
در دستورات شیرینی عموما از نشاسته ذرت استفاده میشه.
نشاسته ذرت معمولا برای لطافت کیک و شیرینی به جای مقداری از آرد دستور جایگزین میشه
یا در تهیه دسرهایی مثل پودینگ و کاسترد کاربرد داره یا عامل غلیظ کننده سوپهاست.
(برای غلیظ کردن و لعاب دهی به سوپ مقداری از نشاسته ذرت را داخل آب سرد حل کنید.)⠀
⠀علاوه بر این نشاسته ذرت به دلیل خنثی بودنش از لحاظ طعم و بو و رنگ در شیرینیپزی
و کیک پزی و همچنین تزئینهایی که با فوندانت صورت میگیره کاربرد زیادی داره.
در دستور رولت و کیک اسفنج ساده از نشاسته ذرت برای لطافت بافت کیک استفاده میشه.⠀
همچنین از نشاسته ذرت در تهیه ماست خانگی هم میشه استفاده کرد که علاوه بر سفت شدن ماست
باعث افزایش ارزش غذایی ماست هم میشه چون که نشاسته ذرت دارای فواید درمانی زیادی است.
طرز تهیه نشاسته گل
مواد لازم :
گندم
آب
یک عدد دستمال کتان
گندم رو با آب خیس کنید به مدت ۳-۴ روز و هر روز آبش رو ۲ -۳ بار عوض کنید و بزارید بیرون در حیاط یا یکجای باز.
بعد ۴ روز دونه ها رو با فشار انگشت تست کنید اگر دونه ها نرم شده بودن و داخلشون شیری شده بود
و با فشار خیلی کمی شیره داخل گندم بریزه بیرون یعنی گندم ها آمادست
ممکن هست نرم شدن گندم ها بیشتر از ۴ روز هم طول بکشه پس صبور باشید.
گندمها رو خوب آبکش کنید و مقداری آب بریزید روشو و با دست یا هر چیزی که میتونید گندم ها رو له کنید
گندم ها رو “آسیاب نکنید” و بریزید داخل یک دستمال و با فشار شیر گندمها رو خارج کنید
و سر پارچه رو باز کنید و کمی آب بریزید و دوباره سر پارچه رو فشار بدید و شیر گندم ها رو خارج کنید
اونقدر این کار رو تکرار کنید تا فقط پوسته گندمها باقی بمونه همه این مراحل رو جایی انجام بدید که بعدا بتونید آبکشی کنید
چون هر جا قطره ای از این آب بریزه بعد از خشک شدن نشاسته خواهد شد و تمیز کردنش سخت میشه
ظرفی رو که پر کردید از شیر گندمها بزارید بیرون از خانه و جایی که اصلا تکون نخوره
بعد از یک شب آب صاف از نشاسته جدا میشه و نشاسته میمونه ته ظرف و آب جمع میشه روی نشاسته
با یک ملاقه یا کاسه به آرومی آب رو خارج کنید سعی کنید به آرامی این کار رو انجام بدید تا نشاسته و آب قاطی نشه
بعد که کامل آب رو خالی کردید کمی آب تمیز به نشاسته اضافه کنید و با قاشق هم بزنید
و دوباره بزارید یک جایی که نشاسته ته نشین بشه و آب بیاد بالای نشاسته و دوباره آب رو به آرامی خالی کنید
نشاسته خام بوی خیلی بدی داره پس حتــــــــما همه این کارها رو خارج از خانه در حیاط یا دریک محیط باز انجام بدید
بعد که کامل آب رو از روی نشاسته جمع کردید نشاسته رو بزارید جلوی آفتاب تا خشک بشه
فقط نباید نشاسته زیاد رو بریزید روی هم اینجوری میگنده باید ظرفتون بزرگ باشه و قطر نشاسته داخل ظرف هم کم باشه مثلا ۲ سانت بیشتر نباشه
وقتی نشاسته سفت شد و کامل کامل خشک شد و ترک خورد نشاسته شما آماده هست.
نشاسته رو به کمک کفگیر یا قاشقی خورد کنید و در یک ظرف خشک و در بسته نگهداری کنید.
روش درست کردن نشاسته گندم و خواص بی نظیر آن برای درمان گلو درد
نشاسته گل برای باسلوق
نشاسته گل ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آب ۱٫۵ پیمانه
گلاب ۲ الی ۴ ق غذا خوری
کره ۲۰ گرم
پودر نارگیل و گردو به مقدار لازم
در ابتدا باید نشاسته گل را با آب سرد مخلوط کنید و هم بزنید تا نشاسته گل داخل آب سرد خوب حل شود
و برای اطمینان از این که دانه درشتی داخل آن نباشد از صافی رد کنید و داخل قابلمه بریزید.
در ادامه شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا کمی شکر حل شود و بعد کره ذوب شده را اضافه کنید
و بعد روی حرارت قرار دهید و مداوم در این مرحله باید هم بزنید تا نشاسته خودش را بگیرد
و بوی خامی آن گرفته شود و دقت کنید حرارت باید خیلی کم باشد و این مرحله ممکن است نیم ساعت طول بکشد.
در ادامه وقتی وسط قابلمه مواد جمع شد از روی حرارت بردارید و پودر نارگیل را داخل یک کاسه بریزید
و دست های خود را چرب کنید از مواد مورد نظر بردارید و در دست گرد کنید و بعد داخل نارگیل بزنید
و روی آن گردو قرار دهید و برای ۱ ساعت در یخچال قرار دهید و بعد سرو کنید. نوش جان
نشاسته گل برای فرنی
شیر پر چرب ۲ پیمانه
نشاسته ۲.۵ ق غذا خوری
خامه صبحانه ۱ ق غذا خوری
زعفران ۲ ق غذا خویر
شکر ۲ ق غذا خوری
شکلات تخته ای به مقدار لازم
ابتدا شیر پرچرب محلی یا پاستوریزه را داخل قابلمه بریزید و نشاسته گل را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته به خوبی داخل شیر حل شود.
به ازای هر لیوان شیر باید یک ق غذا خوری نشاسته گل در نظر بگیرید و حتما از نشاسته تازه استفاده کنید تا بوی ترشی به فرنی شما ندهد.
حالا شکر را اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید و مداوم هم بزنید تا بوی خامی نشاسته گرفته شود.
سپس وقتی مخلوط یکدست شد و نشاسته کاملا باز شد خامه صبحانه را اضافه کنید. مواد را مداوم هم بزنید تا فرنی به غلظت برسد.
حالا باید مواد فرنی را به سه قسمت تقسیم کنید. به یک کاسه زعفران بزنید و هم بزنید تا رنگ باز کند.
به کاسه دیگر باید شکلات تخته ای اضافه کنید و تند هم بزنید تا شکلات با حرارت فرنی ذوب شود. کاسه آخر را به صورت ساده نگه دارید.
حالا ظرف سرو خود را انتخاب کنید و ابتدا فرنی سفید را بریزید و صبر کنید تا نیم بند شود
و بعد لایه کاکائویی و بعد زعفرانی را بریزید و با پودر کاکائو و گل محمدی تزیین کنیدو می توانید به صورت سرد یا گرم سرو کنید. نوش جان
نشاسته گل برای مسقطی
نشاسته گل ۱ لیوان
آب سرد ۴ لیوان
زعفران آب دم کرده ۴ قاشق غذا خوری
گلاب ۱/۲لیوان
هل ساییده ۱/۲ قاشق چایخوری
کره ۲۰ گرم
شکر ۱ لیوان
ابتدا نشاسته را با ۲ لیوان آب سرد مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود.
نشاسته حل شده را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت می گذاریم و مدام مواد را مخلوط می کنیم.
شکر را به نشاسته در حال پخت می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند و مواد به غلظت فرنی در بیایند.
حالا که تقریبا مواد حدود ۳۰ دقیقه است روی حرارت کم مخلوط می شود و رد قاشق روی مواد می ماند زعفران،
گلاب، کره و هل را می افزاییم و اجازه می دهیم تا ۵ دقیقه دیگر مواد با هم پخته شوند.
حالا قالب مستطیلی را کمی چرب کرده و مسقطی را داخل قالب می ریزیم و داخل یخچال می گذاریم تا انسجام کافی را پیدا کند.
بعد از اینکه مسقطی کاملا سفت شد برش های لوزی به آن می دهیم و داخل ظرف زیبایی چیده و با پودر پسته مسقطی را تزئین می کنیم و نوش جان.
نشاسته گل برای چاقی
نشساته گل کالری بسیار بالایی دارد و کالری آن تقریبا برابر قند و شکر است و مصرف آن می تواند باعث اضافه وزن و چاقی شود.
نشاسته گل در بارداری
مصرف نشاسته گل در بارداری مخصوصا در ماه های ابتدایی به شدت منع شده است
زیرا باعث نقص لوله های عصبی و نخاعی در جنین می شود و همین باعث سقط جنین می شود.
نشاسته گل در زولوبیا
نشاسته گل : ۱ پیمانه
ماست پرچرب : ۱ پیمانه
روغن جامد (یا مایع ) :۱ قاشق چایخوری
آرد : ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده :۲ قاشق غذاخوری
ابتدا نشاسته ، ماست ، روغن ، زعفران و آرد را با هم مخلوط کرده و حسابی مخلوط می کنید تا یکدست شود ،
سپس بکینگ پودر را اضافه کرده و مواد را از صافی رد می کنید .
غلظت مواد باید به غلظت ماست همزده باشد نه رقیق و نه خیلی سفت باشد . اگر سفت بود ماست و اگر رقیق بود آرد اضافه کنید .
روی ظرف را سلفون بکشید حدود ۴ ساعت در دمای آشپزخانه استراحت دهید.
بعد مواد را دوباره هم بزنید و در قیف یا ظرف سس بریزید. داخل قابلمه روغن ریخته وقتی کامل داغ شد مواد را درون قابلمه فرم دهید.
می توانید برای تمیز در آمدن بامیه ها از رینگ استیل استفاده کنید که همه زولبیاها یکدست شوند .
وقتی یک طرف زولبیا سرخ شد برگردانید تا طرف دیگر سرخ شود.
سپس بلافاصله زولبیا را از روغن خارج و داخل شربت ولرم قرار دهید ؛ سپس داخل صافی بگذارید تا شهد اضافه آن خارج شود.