سبک زندگی

(عکس) آسیب مفاصل کاتبان مصر باستان در اثر کار زیاد

خرید فالوور از سایت اینبو

از کمردرد گرفته تا فشار چشم، کار در مطب می‌تواند بر بدن تأثیر بگذارد. با این حال، به نظر می رسد که این مشکلات چیز جدیدی نیست. محققان دریافته‌اند که کاتبان مصری در حدود 2000 سال پیش با کار سخت به لگن، فک و شست خود آسیب می‌رسانند.

به گزارش دیجیاتو، بر اساس مطالعه ای که در مجله Scientific Reports منتشر شده است، محققان با بررسی بقایای مقبره های کاتبان مدفون در ابوسیر مصر به نتایج جالبی دست یافته اند. به گفته محققان، در مقایسه با مردانی که مشاغل دیگر را انجام می‌دادند، این کاتبان نشانه‌هایی از تغییرات دژنراتیو مفاصل داشتند. آنها بین 2700 تا 2180 قبل از میلاد در مصر زندگی می کردند.

پترا بروکنر هاولکووا، اولین محقق این مطالعه، از موزه ملی پراگ، گفت:

“تحقیق ما باید به این سوال پاسخ دهد که چه خطرات شغلی با “حرفه” کاتبان مصر باستان مرتبط است. همچنین ممکن است به شناسایی کاتبان در میان اسکلت افرادی که عنوان یا شغل آنها ناشناخته است کمک کند.”

این تیم بقایای 69 مرد بالغ از هزاره سوم قبل از میلاد را که در ابوسیر دفن شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند که 30 نفر از آنها کاتب بودند.

از آنجایی که فقط یک درصد از مردم می توانستند بخوانند و بنویسند، چنین مردانی از موقعیت اجتماعی بالایی برخوردار بودند و کارهای اداری بسیار مهمی انجام می دادند. ورونیکا دولیکووا، یکی از محققان این مطالعه از دانشگاه چارلز در پراگ، گفت که کاتبان حرفه خود را از نوجوانی شروع کردند و احتمالاً برای چندین دهه در این زمینه کار می کردند.

مشکلات استخوانی که گریبان کاتبان مصری را گرفته بود

ظاهراً کاتبان مصر باستان به دلیل کار زیاد دچار آسیب مفصلی شده اند

اما به نظر می رسد این کار ضررهایی برای این افراد داشته است. از جمله مشکلات استخوانی و اسکلتی مانند آرتروز در مفاصل بین فک پایین و جمجمه، استخوان ترقوه راست، شانه راست، شست راست، زانوی راست و ستون فقرات، به ویژه در گردن.

این تیم همچنین نشانه‌هایی از استرس فیزیکی روی بازوی چپ و استخوان لگن، و همچنین فرورفتگی در کاسه زانو و تغییرات در مچ پای راست پیدا کردند.

محققان خاطرنشان می‌کنند که برخی از تغییرات ممکن است تحت تأثیر پیری کاتبان در سال‌های آخرشان بوده باشد، اما این نتایج با وضعیت بدن کاتبان در هنگام نوشتن مطابقت دارد. بازوهای بدون تکیه گاه و سر به جلو وضعیتی است که به ستون فقرات فشار وارد می کند.

محققان بر این باورند که تغییرات اطراف فک احتمالاً به دلیل عادت کاتبان به جویدن سر قلم مو برای آماده کردن ابزار نوشتن است. تغییرات در انگشت شست نیز ممکن است مربوط به نحوه نگه داشتن قلم توسط کاتب باشد.

پروفسور سونیا زاکرزوسکی، باستان‌شناس زیستی در دانشگاه ساوتهمپتون، که در این تحقیق شرکت نداشت، از این مطالعه استقبال کرد. او می گوید: «این تحقیق یک فرضیه واقعاً خوب است. زیرا می دانیم که فعالیت های تکراری منجر به تغییراتی در اسکلت می شود و این فرضیات بسیار قابل قبول هستند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا