عکس حبوبات با کیفیت بالا و آشنایی با خواص و مشخصات حبوبات
عکس حبوبات با کیفیت بالا
عکس حبوبات با کیفیت بالا ؛ آشنایی با خواص و مشخصات حبوبات همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
عکس حبوبات با کیفیت بالا
حبوبات بسیار کم چرب هستند و منبع پروتئین گیاهی و گلوسیدها محسوب میشوند.
از این گذشته این مواد غذایی مفید دارای مواد معدنی و ویتامینهای مختلفی از جمله کلسیم، پتاسیم، آهن و ویتامینهای گروه B میباشند.
حبوبات از جمله گیاهان پروتئینی هستند که مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی
مثل آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامینها خصوصاً ویتامینهای گروه B دارند.
حبوبات یا “بُنشن” شامل انواع دانه های خوراکی مانند لوبیا، عدس، ماش، نخود، لپه و غیره میباشد.
حبوبات دارای مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند:آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین آ میباشند.
طبع لوبیا چشم بلبلی از نظر طب سنتی کمی گرم و تر است.
در ۱۰۰ گرم از این لوبیا ۱۱۶ کالری موجود است.
کالری لپه در هر ۱۰۰ گرم ۳۴۱ است و لپه دارای طبع نسبتا گرم و خشک است.
عدس دارای طبع سرد و خشک است و هر ۱۰۰ گرم عدس خام ۳۵۳ کالری دارد.
طبیعت باقلا تازه سرد و تر و طبع باقلا خشک سرد و خشک می باشد.
کالری ۱۰۰ گرم باقلا پخته ۱۱۰ کالری و ۱۰۰ گرم باقلا خام ۳۴۱ کالری است.
لوبیا قرمز از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و تر است.
هر ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز خام ۳۳۷ کالری داد.
هر ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز پخته شده ۱۲۷ کالری دارد.
از نظر طب سنتی لوبیا سفید دارای طبع معتدل است.
هر ۱۰۰ گرم لوبیا سفید دارای ۱۳۹ کالری می باشد.
از نظر طب سنتی نخود دارای طبع گرم و خشک است.
هر ۱۰۰ گرم نخود خام ۳۶۴ کالری دارد.
هر ۱۰۰ گرم نخود پخته ۱۶۴ کالری است.
هر ۱۰۰ گرم نخود پخته شده با روغن ۲۳۶ کالری دارد.
هر ۱۰۰ گرم کنسرو نخود ۱۱۹ کالری دارد.
عدس دارای طبع سرد و خشک است و هر ۱۰۰ گرم عدس خام ۳۵۳ کالری دارد.
از نظر طب سنتی لوبیا سیاه دارای طبع گرم و تر است.
هر ۱۰۰ گرم لوبیا سیاه دارای ۱۳۲ کالری می باشد.
طبع لوبیا چیتی در طب سنتی گرم و تر است.
هر ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز خام ۳۳۷ کالری داد.
هر ۱۰۰ گرم لوبیا قرمز پخته شده ۱۲۷ کالری دارد.
حبوبات سرشار از آمینو اسید هستند . آمینو اسید یک ماده مغذی برای ساخت پروتئین است
و باعث رشد موها، زیبایی پوست و ناخن ها می گردد و همچنین انرژی لازم فرد را تامین خواهد کرد .
فیبر یک کربوهیدرات غیر قابل هضم است که احساس سیری به فرد می دهد ، به گوارش او کمک می کند ،
باعث می شود که مواد اضافی از بدن او خارج شوند ، قند خون را تنظیم می کند و همچنین کلسترول را پایین تر می آورد .
یکی از مهم ترین مواد مغذی برای تقسیم طبیعی سلول ها در دوران بارداری ، شیردهی، فولیک اسید یا همان ویتامین b9 می باشد
که نقشی بسیار موثر در رشد نوزاد دارد افراد جوان نیز باید به اندازه کافی این ویتامین را به بدن برسانند تا بتوانند متابولیسم مناسب داشته باشند
آهن نیز یکی دیگر از اجزای معدنی ضروری است که اکسیژن را به سلول های خونی
از ریه به دیگر قسمت های بدن می رساند و به افزایش سطح انرژی و استقامت بدن کمک خواهد کرد.
تیامین یا ویتامین ب ۱ نقش فعالی در متابولیسم کربوهیدرات دارد و آن را به انرژی قابل مصرف تبدیل می کند .
منگنز نیز مسئول تولید و نگهداری از هورمون های جنسی ، تنظیم قند خون ، عملکرد عصبی و مغزی، تنظیم کلسیم و جذب آن می باشد
منیزیم مسئول افزایش سلامت قلبی عروقی ، بهبود فعالیت عضلانی و ریلکسیشن ، تولید انرژی و استخوان های سالم می باشد.
آنتی اکسیدان موجود در حبوبات برای مبارزه با رادیکال های آزاد همراه با پیری ، سرطان ، دیابت و بیماری های قلبی عروقی مناسب است.
حبوبات بر پایه گیاه هستند و شامل مواد مغذی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می باشند
زیرا گلایسمیک کمی دارند و دیابت را کنترل می کنند و بیماری های قلبی عروقی را می کاهند.
فیبر موجود در حبوبات به فرد احساس سیری می دهد و به کاهش وزن کمک می کند .
طبق مطالعات انجام شده افرادی که حبوبات مصرف می کنند ، فیبر، پتاسیم ، آهن و مس بیشتری دریافت می کنند .
در نتیجه علاوه بر کاهش وزن، یک بدن سالم خواهند داشت.
آشنایی با دیگر خواص حبوبات
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص حبوبات آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با حبوبات
حبوبات بسیار کم چرب هستند و منبع پروتئین گیاهی و گلوسیدها محسوب میشوند.
از این گذشته این مواد غذایی مفید دارای مواد معدنی و ویتامینهای مختلفی از جمله کلسیم، پتاسیم، آهن و ویتامینهای گروه B میباشند.
حبوبات از جمله گیاهان پروتئینی هستند که مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی
مثل آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامینها خصوصاً ویتامینهای گروه B دارند.
حبوبات یا “بُنشن” شامل انواع دانه های خوراکی مانند لوبیا، عدس، ماش، نخود، لپه و غیره میباشد.
حبوبات دارای مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند:آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و ویتامین آ میباشند.
خواص حبوبات برای پرندگان
لپه به دلیل داشتن خواص زیاد برای پرندگان از جمله کبوتر و عروس هلندی مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف لپه باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی پرندگان می شود.
مواد لازم :
لوبیا :یک پیمانه
جو : نصف پیمانه
لوبیا چشم بلبلی: نصف پیمانه
عدس: نصف پیمانه
نخود : بصف پیمانه
ماکارانی و برنج : به میزان لازم
سبزیجات : جعفری، گشنیز، اسفناج خرد شده
پنج حبوبات نامبرده شده را به مدت یکساعت بپزید (حبوبات نیم پز شود) سپس
به آن برنج ،ماکارانی و سبزی را اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه همه مواد را با هم بپزید .
مقدار آب را به اندازه ای بریزید که سوپ سفتی حاصل شود. .( اجازه دهید بیشتر آب بخار شود)
این سوپ را در اندازه های یکسان توسط نایلون بسته بندی کرده و فریز نمایید
و هر بار یک بسته را پس از همدما شدن با محیط به طوطی خود بدهید به یاد داشته باشید
این مقدار برای خوراک یک هفته پرنده مناسب است و بهتر است
بیشتر از آن پخته و فریز نشود تا مواد غذایی خود را به طور کامل از دست ندهند.
انواع حبوبات
نخود سفید
نخود سیاه
نخود فرنگی سبز
لوبیا چیتی
لوبیا قرمز
لوبیا سفید
لوبیا چشم بلبلی
لوبیا سیاه
لوبیا عروس
لپه
عدس سیز
عدس قرمز
عدس قهوه ای
عدس نارنجی
ماش
باقلا
لیست خشکبار
لیست اقلام خشکبار شامل انواع خرما پیارم، خرما آلویی، توت خشک، کشمش مویز، انجیر خشک،
آلبالو خشک، انواع برگه، پسته، انواع تخمه، آلو بخارا، زعفران، قیسی، کنجد، انواع آجیل شور و شیرین و غیره میباشد.
لیست غلات
جو؛ برنج قهوهای؛ گندم سیاه؛ بلغور (گندم ترک خورده)؛ ارزن؛ بلغور جو دوسر؛ ذرت بو داده؛ نان؛ پاستا یا کراکر گندم کامل؛
گرفتن نفخ حبوبات
برای به حداقل رساندن نفخ ناشی از مصرف حبوبات می توانیداین چند راه ساده را امتحان کنید
حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید.
بهتر است هر ۲ ساعت یک بار، آب حبوبات خیش شده را عوض کنید.
حبوبات خیس شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آن ها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوست شان را جدا کنید.
جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن ها می شود.
هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید.
حبوبات را با ادویه های دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید.
حبوبات را حداقل ۸ تا ۱۰ ساعت بجوشانید.
از مصرف هم زمان حبوبات با سایر خوراکی های نفاخ مانند سیب زمینی پخته خودداری کنید.
۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوه های به خودی خود باعث ایجاد نفخ می شوند
و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوه ها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد.
جوش شیرین در پخت حبوبات
اندازه نوک انگشت جوش شیرین را درون حبوبات در حال پخت اضافه کنید،
موجب نرم شدن آن ها می شود و دیگر زیر دندان نمی آیند.
این ترفند به ویژه برای لوبیا و نخودهای مانده و کهنه بسیار موثر است.
حبوبات آبگوشت
از حبوبات مورد استفاده در آبگوشت می توانیم به نخود و لوبیا سفید اشاره کنیم.
حبوبات آش رشته چیست
لوبیا چیتی
نخود
عدس
لوبیا سفید
حبوبات برای سگ
اگر چه لوبیای چشم بلبلی هیچ مادۀ سمّی برای سگها ندارد، ولی میتواند در سقف دهان
یا گلو یا روده تلانبار شود و مشکلاتی برای حیوان به وجود آورد.
لپه به دلیل داشتن پروتئین فراوان برای سگ خوب است به شرطی که کاملا پخته شده باشد و در مصرف زیاده روی نکند.
از دادن باقلا به سگ ها خودداری کنید.
باقلا به سدت حساسیت زا است و می تواند حیوان شما را مسموم کرده و در عرض چند ساعت بکشد.
حبوبات پخته مقادیر بالای ویتامین و املاح معدنی برای سگها دارد ؛ و به هیچ وجه منجر به مسمومیت در سگ نشده
و در دستور اغلب غذاهای خانگی سگ وجود دارد.مثلا عدس برای سگ بصورت پخته شده قابل استفاده است.
حبوبات برای کبد چرب
لپه زرد حاوی مقادیر قابل توجه مولیبدن است که به سم زدایی و پاک سازی کبد
از سولفیت های کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های کبد را کاهش می دهد.
خوردن لپه باعث درمان بیماری کبد چرب می شود.
در مورد اینکه باقلا برای کبد چرب فایده دارد یا ضرر مطلبی با مبنای علمی پیدا نشد.
برای درمان کبد چرب با روش خانگی حتما از لیمو ترش استفاده کنید.
همچنین لبو و آب لبو هم می تواند باعث درمان کبد چرب شود.
انواع توت و انگور نیز برای این بیماری مفید است.
عدس به دلیل داشتن فیبر فراوان باعث پاکسازی کبد و سم زدایی از کبد می شود ، شما می توانید برای درمان کبد چرب از عدس کمک بگیرید.
مصرف عدس قرمز همچنین به کاهش تشنگی و حرارت کبد و نیز پیشگیری از مشکلات صفراوی کمک میکند.
یکی از خواص مهم لوبیا چیتی برای بدن این است که برای سم زدایی و پاک سازی کبد بسیار مناسب است.
لوبیا چینی حاوی مقادیر غنی از مولبیدن است که برای پاک سازی کبد از آلودگی ها و سموم بسیار مفید و موثر است.
لوبیا چیتی علاوه بر اینکه می تواند کبد را از آلودگی ها و فلزات سنگین که باعث صدمه زدن به کبد می شوند
پاک سازی و سم زدایی کند می تواند خطر ابتلا به بیماری های شایع کبدی مانند کبد چرب را نیز به طور قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
حبوبات برای گربه
حبوبات سمی و خطرناک نیستن. اما باعث نفخ گربه میشن و ممکن اذیتش کنن.
در حد یکی دو تا دونه عدس ایرادی نداره. سعی کنید فقط زیادهروی نشه.