فوت و فن آبگوشت بزباش در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آبگوشت بزباشو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر و تکنیک آبگوشت بز
هنر و تکنیک آش بزباش راز خوشمزه شدن آبگوشت بز در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
آبگوشت بزباش یکی از غذاهای سنتی محبوب استان های همدان و خراسان است که در سراسر ایران طرفداران زیادی دارد. به عنوان دومین غذای معروف ایرانی شناخته می شود. در ادامه طرز تهیه آش بزباش به سبک تهرانی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای پخت بز
گوشت 750 گرم
500 گرم سبزیجات
لوبیا قرمز 150 گرم
5 عدد لیمو
1 عدد پیاز متوسط
3 تا 4 قاشق غذاخوری کره
5 عدد سیب زمینی متوسط
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
نکات طلایی آبگوشت بز
با استفاده از مواد ذکر شده می توانید این غذا را برای 6 نفر تهیه کنید. برای تهیه آبگوشت بز بهتر است از ماهیچه یا گوشت سرد با استخوان استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید به جای لوبیا قرمز از لوبیا پهن استفاده کنید. سبزیجات مورد استفاده در این غذا شامل تره فرنگی، جعفری و شنبلیله است. فراموش نکنید که مقدار شنبلیله را در حد متعادل اضافه کنید تا غذا تلخ نشود. همچنین بیشتر از مقدار تعیین شده لیمو استفاده نکنید زیرا ممکن است طعم آبگوشت تلخ شود. حبوبات را حداقل 12 تا 24 ساعت قبل از استفاده خیس کنید.
روش پخت آبگوشت بز
ابتدا گوشت را برش بزنید و چند بار آبکشی کنید تا تمیز شود سپس در ظرفی بریزید و آب اضافی آن را پاک کنید تا تمام شود.
پیاز ریز خرد شده است.
حبوبات خیس خورده، گوشت و پیاز خرد شده را در قابلمه بریزید و 5-6 فنجان آب اضافه کنید. قابلمه را روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت و حبوبات بپزند.
سبزی را خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید.
وقتی گوشت نیم پز شد سبزی سرخ شده را به مواد اضافه کنید.
پس از پختن کامل سیب زمینی ها، پوست آن ها را بگیرید و به آب اضافه کنید.
در آخر لیمو عمانی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به ظرف اضافه کنید و بعد از 15 دقیقه آش بزباش آماده است.
هنر و تکنیک آبگوشت بز
یکی از نکات اصلی در تهیه آبگوشت خوشمزه این است که پس از جوش آمدن آب، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کمی تنظیم کنید تا گوشت آرام آرام پخته شود و آب غذا تبخیر نشود. اگر درب قابلمه را باز بگذارید، ممکن است لازم باشد در حین پختن آب به آن آب اضافه کنید و این ممکن است طعم غذا را تحت تاثیر قرار دهد.
برای سفت نشدن گوشت بهتر است قبل از آماده شدن کامل به لیمو و نمک اضافه نکنید.
لیمو را حداقل یک ساعت قبل از استفاده خیس کنید و آب آن را دو بار عوض کنید. در آخر دانه های لیمو را بردارید و به مایه اضافه کنید. به این ترتیب تلخی لیمو کاملا از بین می رود و می توانید به راحتی از آن استفاده کنید.
برای حفظ رنگ و طعم سنتی این آبگوشت از رب گوجه فرنگی استفاده نکنید.
همه چیز درباره سبزیجات آبگوشت بز
در آش بزباش از سبزیجاتی مانند تره، اسفناج و جعفری استفاده می شود. برای رسیدن به طعمی لذیذ توصیه می شود از تره فرنگی بیشتر و کمتر از سایر سبزیجات در آبگوشت استفاده کنید. این ترکیب سبزیجات طعم و تازگی خاصی به غذا می دهد.
همه چیز در مورد آب گوشت بز
برای تهیه آبگوشت استفاده از گوشت گوسفند به خصوص گوشت گردن بهترین گزینه محسوب می شود. اگر از گوشت بدون دم استفاده می کنید، می توانید دنبه را جداگانه بپزید و به این غذا اضافه کنید. طعم لذیذ آبگوشت به دلیل وجود چربی در آن است. لازم به ذکر است که استفاده از چربی طبیعی مانند بلغور طعم بیشتری به آبگوشت می دهد.