آشپزی

فوت و فن آبگوشت کشک و بادمجان در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آبگوشت کشک و بادمجانو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر و تکنیک آبگوشت پنیر و بادمجان

هنر و تکنیک آبگوشت پنیر و بادمجان راز لذیذ آبگوشت پنیر و بادمجان در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

آش کشک بادمجان به عنوان یک غذای گرمسیری شناخته می شود و در استان لرستان به «کشک لری» معروف است. این غذا به دلیل خواص غذایی بسیار خوب و طعم دلپذیری که دارد، در فصول سرد سال گزینه بسیار خوبی برای طرفداران آن است.

مواد لازم برای تهیه هش و آبگوشت بادمجان

یک فنجان نخود

یک عدد پیاز

نیم کیلو گوشت مغز استخوان

دم 50 گرم

دو عدد سیب زمینی

چهار عدد بادمجان

روغن مایع برای سرخ کردن به مقدار لازم

پنج حبه سیر

زردچوبه یک قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

یک لیوان پنیر دلمه

نعناع به میزان لازم

آموزش پخت پنیر و آب بادمجان

نخودهای خیس شده و آبکش شده را در قابلمه بریزید و کمی آب اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. پس از جوش آمدن حرارت را کم کنید و مواد را به مدت سه ساعت و نیم در قابلمه بپزید. (برای تعیین زمان پخت از کفگیر سوراخ دار استفاده کنید)

در سی ساعت آخر پخت، مقداری سیب زمینی به قابلمه اضافه کنید و به پخت ادامه دهید.

بادمجان ها را در تابه ای که دو طرف آن روغن داغ شده سرخ کنید سپس روی دستمال کاغذی قرار دهید تا چربی اضافی آن گرفته شود.

سیر و زردچوبه را در تابه ای با روغن تفت دهید و نیمی از آنها را در 30 دقیقه آخر پخت به همراه بادمجان و مقداری فلفل سیاه به مایه اضافه کنید و تفت دهید.

در ظرفی جداگانه، پنیر دلمه را با دو فنجان آب گوشت رقیق کرده و در 20 دقیقه آخر پخت به آبگوشت اضافه کنید.

در نهایت نمک را به طعم دلخواه اضافه کنید و پس از پخته شدن، آب گوشت را در ظرفی انتقال دهید و گوشت را از استخوان جدا کنید. سپس گوشت را همراه با محتویات باقیمانده آبگوشت با چرخ گوشت چرخ کنید.

غذا را در بشقاب سرو بریزید و با فلفل چیلی و فلفل تند تزیین کنید.

مواد لازم برای تهیه آبگوشت لرستانی و بادمجان

300 گرم گوشت گوسفند

1 فنجان نخود

1 فنجان لوبیا سفید

1 عدد پیاز متوسط

سیر 3 حبه

1 عدد بادمجان بزرگ

پنیر کوتاژ 1 فنجان

نعنا خشک را به میزان لازم خشک کنید

زردچوبه 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن به میزان لازم

روش تهیه مواد اولیه

در روش کشک بادمجان ابتدا پوست بادمجان ها را با همان روشی که برای تهیه کشک بادمجان استفاده می شود جدا کنید. سپس برای کاهش تلخی بادمجان ها آن ها را از وسط نصف کرده و در آب حل کنید. با کمی نمک تلخی بادمجان ها را گرفته و بعد از نیم ساعت بادمجان ها را از آب خارج کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا آب اضافی آن ها گرفته شود. در مرحله بعد بادمجان ها را خشک کرده و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. نکته مهم اینجاست که نیازی به سرخ کردن کامل بادمجان ها نیست.

روش دوم پخت بادمجان آب پز است. البته روش اول آبگوشت را خوشمزه تر می کند، اما اگر می خواهید از یک غذای کم چرب و کم کالری استفاده کنید، روش دوم برای شما مناسب تر خواهد بود.

همچنین نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا لوبیا بپزد.

جوجن خشک را به روغنی که برای سرخ کردن بادمجان ها استفاده می شود اضافه می کنند و جوجن درست می شود.

دستور تهیه پنیر و بادمجان لرستانی

در مرحله اولیه درست کردن آبگوشت پنیر و بادمجان یک لیتر آب در قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد.

بعد از اینکه آب به جوش آمد، گوشت، نخود و لوبیا سفید را به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید.

ممکن است پس از افزودن گوشت و چند دقیقه پختن کف ایجاد شود. این کف را با قاشق از مواد آبگوشت جدا کنید.

پس از برداشتن کف، پیاز را ریز خرد کرده و با چند حبه سیر به آب گوشت اضافه کنید. اگر بوی سیر آزارتان می دهد می توانید سیر را جداگانه در روغن تفت دهید و سپس به آبگوشت اضافه کنید.

زردچوبه را به مایه اضافه کنید زیرا این رنگ از زردچوبه و کشک می آید. می توانید زردچوبه را جداگانه با سیر در تابه تفت دهید و سپس به آب گوشت اضافه کنید.

بعد از حدود 2 ساعت از پخت، بادمجان ها را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوشت نیم ساعت دیگر دم بکشد.

در ده دقیقه آخر پخت، کشک را به آب گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا کشک با حرارت ملایم بجوشد. بعد از اضافه کردن کشک و زمانی که آب دوباره به جوش آمد، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید کشک چند دقیقه بپزد.

اکنون موجودی شما آماده خدمت است. مواد آبگوشت را از آب جدا کرده و با چرخ گوشت چرخ کرده و با نعنا داغ تزیین کنید. همچنین می توانید نعناع را به مواد اصلی اضافه کنید یا بسته به ذائقه خود آن را جداگانه سرو کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا