آشپزی

فوت و فن آش ترخینه دوغ در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آش ترخینه دوغو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر و کاردستی آش ترخین دوغ

هنر و هنر آش ترخین دوغ راز طعم دوغ خانگی خاکستر تارک است در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

آش ترخینه یا در اصطلاح محلی «آش دویینه» به خمیر آش ترخینه نیز معروف است. این سوپ عمدتاً در استان های غربی ایران تهیه می شود و به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا شناخته می شود. همچنین آش ترخینه یکی از غذاهای پرطرفدار در ماه مبارک رمضان در منطقه کرمانشاه است و گزینه ای عالی برای برنامه غذایی در ماه مبارک رمضان محسوب می شود.

مواد لازم برای تهیه سوپ ترخین دوغ

دوغ ترهینا: 3 عدد

پنیر کوتیج: 1 فنجان فرانسوی با دسته (اختیاری)

حبوبات عبارتند از: لوبیا، نخود گرد و عدس سبز با هم 200 گرم

سبزیجات آش: 500 گرم شامل تره فرنگی، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر

نمک، فلفل و زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری

نعنا داغ، پیاز داغ و سیر داغ: به مقدار دلخواه

طرز تهیه سوپ دوغ

در مرحله اول تهیه سوپ ترهینه همدان، ترهینه را باید حداقل 1 تا 2 ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود. همچنین حبوبات را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس لوبیاها را بجوشانید.

مقدار آب برای جوشاندن حبوبات باید به اندازه ای باشد که روی حبوبات را بپوشاند. بهتر است ابتدا نخودها را بجوشانید که زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. سپس بعد از 1/2 ساعت لوبیا چیتی را اضافه کنید و عدس سبز را به مدت 1 ساعت دیگر اضافه کنید تا باقیمانده لوبیا پخته شود.

در مرحله بعدی طرز تهیه سوپ ترهینه همدان، وقتی حبوبات پخته شد، ترهینه را به آن اضافه کنید و بگذارید مدتی بپزد.

در مرحله سوم که تارکینی پخته و کاملا له شد، سبزی خرد شده (بزرگتر از بخارپز) و زردچوبه را اضافه کنید. 30 دقیقه زمان کافی برای تهیه سوپ سبزیجات است.

در مراحل پایانی پخت آش ترخینه، کشک، پیازچه، پیازچه و پیازچه را اضافه کنید و با نمک و فلفل مزه دار کنید. اجازه دهید ترهینه چند بار بجوشد و سپس شعله گاز را خاموش کنید. در آخر ترخینه را داغ سرو کنید و با پیازچه، کشک آبکش، سیر داغ و جوجن داغ تزیین کنید.

هنرها و صنایع دستی آش ترخین دوغ

یادآوری این نکته ضروری است که مردم همدان، تویسرکان و اکثر شهرها معمولا آش ترخینه را با پنیر تهیه نمی کنند. اگر از مخلوط کردن پنیر در سوپ خودداری کنید، مشکلی وجود ندارد.

برای تزیین آش ترخینه فقط می توانید از پنیر دلمه استفاده کنید. اما آش ترخینه که با پنیر تهیه می شود معمولا طعم خوبی دارد و بهتر است این ترکیب را امتحان کنید.

برخی افراد هنگام درست کردن سوپ دوغ ترهینه را به مدت 10 روز در دوغ ترش قرار می دهند تا برای سوپ آماده شود.

سوپ ترخینه علاوه بر طعم لذیذ، خواص دارویی نیز دارد و یک درمان خانگی موثر برای سرماخوردگی محسوب می شود.

بعد از پخت می توانید از سیر داغ، پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین آش ترخینه استفاده کنید.

ترخینه مخلوطی از رب بلغور گندم، دوغ، نعناع خشک و برخی ادویه جات است که به راحتی در مغازه ها و آتاری ها یافت می شود.

هنگام تهیه آش ترخینه بدون لوبیا می توانید تمام حبوبات را بردارید یا فقط از عدس برای پخت آش استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا