فوت و فن آش رشته در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن آش رشتهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر و صنایع دستی
هنر و فن آش نذری و سفال آش نذری و ادویه های آن نکاتی برای پخت نودل در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
آش رشته که به آش رشته ایرانی نیز معروف است، یکی از غذاهای اصیل و معروف ایرانی است. این سوپ از حبوبات مختلف، سبزیجات مختلف، پیاز تند، فلفل تند، سیر تند، ورمیشل، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه درست می شود.
آش معمولاً با پنیر سرو می شود، اما گاهی اوقات می توان آن را با سرکه یا حتی ترشی سرو کرد. استفاده از این غذا به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی بستگی به عادات خانواده دارد. همچنین از آش نش در مراسم، مهمانی ها، در فصل زمستان و روز سیزدهم ماه مبارک رمضان و همچنین در مراسم افطار ماه رمضان استفاده می شود. این آش در ماه رمضان در بین خانواده های ایرانی جایگاه ویژه ای دارد و یکی از خوراکی های مناسب این ماه محسوب می شود.
سوپ سبزیجات
برای آش رشته باید 9 کیلو سبزی برای 100 نفر تهیه کنید. این سبزی ها شامل جعفری، تره فرنگی، گشنیز، اسفناج است و اگر اسفناج خارج از فصل است، می توانید از برگ چغندر نیز استفاده کنید. برای خرید باید از هر کدام از این سبزی ها به همان میزان برداشته و سپس خشک کرده و برش دهید.
لوبیا سبز
برای هر بسته آش رشته باید ۲ پیمانه نخود، ۲ پیمانه لوبیا و ۱ پیمانه عدس استفاده کنید. اگر می خواهید آش رشته لعاب دار باشد، می توانید 1/2 فنجان ماش به آن اضافه کنید. البته لازم به ذکر است که استفاده از ماش اختیاری است و برای تهیه رشته لازم نیست.
رشته خوبیه
برای تهیه رشته نذری توصیه می شود از رشته پلو برند معتبری استفاده کنید. برای هر 10 نفر نصف بسته رشته کافی است و برای 100 نفر باید 9 بسته رشته تهیه کنید.
هنر و صنایع دستی
اگر رشته پلو بعد از اینکه داخل آب گذاشتید کمی سفت شد، می توانید با اضافه کردن کمی آب جوش آن ها را نرم کنید.
برای حفظ طعم ترش و عطر جوجنا بهتر است ابتدا روغن را در قابلمه گرم کنید سپس جوجه را اضافه کنید و سریع تفت دهید و در آخر خاموش کنید.
همچنین می توانید از عصاره برای افزایش طعم و عطر آش نشد استفاده کنید.
اگر سبزی ها بعد از افزودن به سوپ تغییر رنگ دادند، بهتر است درب قابلمه را باز بگذارید تا رنگ سبزی حفظ شود.
برای افزایش رنگ و طعم سبزیجات می توانید کمی نمک اضافه کنید.
اگر به اندازه کافی از رشته پلو استفاده کرده اید، نیازی به اضافه کردن آرد به برنج نیست.
در صورت تمایل می توانید مقداری کشک به همراه جوجن داغ به آش اضافه کنید.
محلول نمک برای رشته برنج
اگر سوپ شما شور است، می توانید با استفاده از روش زیر این مشکل را حل کنید:
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به سوپ اضافه کنید. سیب زمینی ها باید در آبگوشت نگهداری شوند تا نمک را جذب کنند.
قبل از اینکه سیب زمینی ها پخته شوند آن ها را از سوپ خارج کنید تا شور نباشد.
برای جلوگیری از نمک زدن سوپ، سوپ را به تدریج و با احتیاط نمک بزنید، پس از هر بار نمک، سوپ را هم بزنید تا نمک به طور مساوی در کل سوپ پخش شود.
همچنین می توانید قبل از پختن سوپ، سبزیجات را با کمی نمک مخلوط کنید و چند دقیقه در دمای اتاق بگذارید تا آب سبزیجات گرفته شود و در نتیجه نمک کمتری به سوپ اضافه کنید.
شل شدن رشته
برای تهیه لعاب در آش رشته، یک قاشق غذاخوری آرد را در آب سرد حل کرده و به آش اضافه کنید. سپس آرد را با خاکشیر کاملاً مخلوط می کنیم تا لعاب شکل گرفته و آش لعاب دار شود.
رشته را افزایش دهید
اگر مقدار اسپاگتی برنجی برای شما زیاد است و سوپ خیلی غلیظ است، می توانید با اضافه کردن مقداری حبوبات پخته و آب جوش، سوپ را به درستی تنظیم کنید. ابتدا حبوباتی مانند نخود، لوبیا یا عدس را بجوشانید و آب آن را بریزید و نگه دارید. سپس مقداری از آن را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد خوب مخلوط شوند. در صورت نیاز می توانید مقداری حبوبات پخته شده و آب جوش به غلظت دلخواه اضافه کنید.
راز طعم نودل خوشمزه
کشک را حتماً 20 دقیقه بجوشانید تا بهتر شود و از طعم و بافت آن مطمئن شوید.
برای بهتر شدن رنگ سوپ، پیاز را با زردچوبه تفت دهید.
مراقب نمک و فلفل باشید و به تدریج بریزید.
هر چه پیاز سرخ شده بیشتر باشد، سوپ شما خوشمزه تر خواهد بود.
قبل از استفاده حتما لوبیا و نخود را خیس کنید.
بهتر است عدس را جدا از سایر حبوبات بپزید تا رنگ تیره ای به ظرف ندهد.
مواد لازم برای تهیه رشته فرنگی
لوبیا: 400 گرم
نخود: 300 گرم
عدس: 400 گرم
پیاز: 6 عدد
سیر: 1 بوته
رشته آش: 800 گرم
سبزیجات ساده (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره فرنگی): یک و نیم کیلوگرم
روغن مایع: به میزان لازم
آب جوش: 6 لیتر
نمک، پاپریکا و زردچوبه: به میزان لازم
کشک: به مقدار لازم
فلفل قرمز، فلفل قرمز و فلفل قرمز برای تزئین: به میزان لازم
طرز تهیه سوپ رشته
برای تهیه نخود و لوبیا قبل از خیساندن آن ها را به مدت 12 ساعت جداگانه در آب ولرم خیس کنید. عدس نیازی به خیساندن ندارد. بعد از این مدت نخود و لوبیا را جداگانه در آب سرد بدون نمک بجوشانید تا کاملا نرم و پوره شوند. برای جلوگیری از له شدن بیش از حد، عدس ها را تقریبا تا نیمه بپزید. در حین پخت حبوبات افزودن آب جدید ممنوع است.
بعد از پختن لوبیاها را آبکش کنید و آب پخت را دور بریزید تا رنگ رشته تمیز و زیبا بماند.
برای پختن سبزیجات سبز، یک قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و بگذارید بجوشد. سپس سبزی را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا آرام بپزد. مراقب باشید در این مرحله در قابلمه را باز نگذارید تا رنگ سبزی تیره و زشت نشود.
بعد از پختن سبزی، حبوبات پخته شده را به قابلمه اضافه کنید و مقداری فلفل سیاه اضافه کنید.
پیاز و سیر را رنده کرده و در تابه با کمی روغن تفت می دهیم. توجه داشته باشید که پیاز سوپ باید رنده شود یا با غذاساز ریز شود تا در هنگام سرخ شدن نرم و خمیری شود که باعث لعاب دادن به سوپ می شود. وقتی پیازها نرم شدند مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید سوپ ده دقیقه دیگر بجوشد.
سپس رشته ها را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا رشته ها کم کم پخته و نرم شوند. سوپ را به آرامی هم بزنید تا رشته ها نچسبند. اگر سوپ به اندازه کافی لعاب نداشت، دو قاشق غذاخوری آرد گندم را در آب سرد حل کرده و به سوپ اضافه کنید. نمک را به سلیقه خود تنظیم کنید.
بعد از جوشاندن رشته، دو فنجان آب جوش به سوپ اضافه کنید و صبر کنید تا دوباره بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خاکستر به مدت پنج دقیقه بماند. سپس ورمیشل را در بشقاب ها سرو کنید و با پنیر دلمه، پیازچه، پیازچه و پیاز تزئین کنید.