آشپزی

فوت و فن باسلوق در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن باسلوقو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر مد

هنر و فناوری مد راز باغلوی خوشمزه و خانگی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

باسلوق شیرینی معروفی در شهرهای مراغه، ملایر و اراک است که از ترکیب دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، بادام یا هسته زردآلو شیرین و ادویه تهیه می شود. این شیرینی یکی از قدیمی ترین و خوشمزه ترین آثار هنر شیرینی پزی ایرانی است. باسلوق به شکل ژله با بافتی بسیار نرم و در رنگ ها و طعم های متنوع تهیه می شود.

مواد لازم برای تهیه باسلوق

نشاسته 2 فنجان

شکر 2 لیوان

وانیل 1 قاشق چایخوری

3 فنجان آب

گلاب ½ فنجان

پودر ژلاتین 2 قاشق غذاخوری

1 فنجان گردو

پودر نارگیل 1 لیوان

طرز تهیه باسلوق

برای تهیه یک بشلوک خوشمزه ابتدا نشاسته را با یک لیوان آب در ظرف مناسبی بریزید و بگذارید 15 دقیقه بماند. سپس آب و نشاسته را با هم مخلوط کرده و مخلوط کنید تا یکدست شود.

در این مرحله 2 پیمانه آب با شکر را به کاسه حاوی نشاسته اضافه کنید و دوباره مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

سپس کاسه را با مواد روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را مدام هم بزنید.

در همین حین پودر ژلاتین را با نصف لیوان آب مخلوط کرده و بخارپز کنید تا ژلاتین کاملا حل شود. سپس آن را به کاسه حاوی نشاسته اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.

پس از یکدست شدن مواد، وانیل و گلاب را اضافه کرده و به سرعت مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

حالا در ظرف مناسبی پلاستیک پهن کنید و پودر نارگیل را روی آن بریزید و سپس مخلوط بشلوک را روی پودر نارگیل بریزید و به آرامی مخلوط کنید تا کاملا گرد شود و به شکل توپ در بیاید.

پس از آن یک گردو روی آن گذاشته و باسلکی ها را در ظرف مورد نظر قرار می دهند.

مواد لازم برای تهیه باسلوق با شیره انگور

نشاسته ½ فنجان

1 فنجان آب

2 فنجان آب انگور

گلاب ¼ فنجان

شکر (اختیاری) ½ فنجان

گردو ½ فنجان

کره مایع 1 قاشق غذاخوری

½ قاشق چایخوری وانیل

½ قاشق چایخوری پودر هل

زعفران آب پز 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه باسلوک با شیره انگور

برای تهیه شیره انگور خوشمزه ابتدا نشاسته را در ظرف مناسبی با آب مخلوط کرده و مخلوطی همگن درست کنید تا نشاسته در آب حل شود.

سپس شکر و آب انگور را به این مخلوط اضافه کنید و مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا نسوزد.

در این مرحله که باسلوق کمی غلیظ شد، وانیل، گلاب و پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و دوباره باسلوق را هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.

سپس زعفران پخته شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید و بگذارید غلیظ شود. حالا کره مایع را به مواد اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.

بعد از این مرحله درب را از روی حرارت بردارید و مخلوط را در یک تابه پلاستیکی پهن بریزید و سطح پلاستیک را با قلم مو روغن بزنید.

سپس در یک قیف یکبار مصرف، مخلوط باشلوک را گذاشته و در این مرحله 3 ردیف بشلوک را به صورت نواری محکم کنار هم پهن کنید.

سپس گردوها را لا به لای بشلیوک می چینیم و دوباره روی گردو را با مخلوط باستو می پوشانیم و باستو را با نایلون می پیچیم.

در آخر باسلوق ها را به مدت 2 الی 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند سپس از یخچال خارج کرده و به اندازه دلخواه برش دهید.

تفاوت باسلوق و مسقط

باسلوق نوعی شیرینی است که به عنوان سوغات محبوب شهرهای مراغه، ملایر، ساوه و اراک شناخته می شود.

برای تهیه این دسر از دوشاب (آب انگور)، نشاسته، بادام یا زردآلو شیرین و ادویه استفاده می شود.

مسقطی نوعی حلوا است که جزو سوغات برخی شهرهای ایران مانند لار است که به عنوان سوغات اصلی این شهر و مرکز تولید آن شناخته می شود و در شهرهایی مانند کازرون، بوشهر و سیرجان نیز تولید و توزیع می شود.

مواد مورد استفاده برای تهیه این شیرینی شامل نشاسته، شکر، گلاب، هل، کره و زعفران است.

ارزش غذایی باسلوق چقدر است؟

ارزش غذایی 100 گرم باسلوق به شرح زیر است:

انرژی: 380 کالری

کربوهیدرات: 10 گرم

فیبر: 1 گرم

پروتئین: 0 گرم

باسلوق به دلیل وجود آجیل و آب انگور حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی است.

هنر مد

باسلوق نوعی شیرینی است که به عنوان یکی از سوغاتی های معروف در شهرهای مراغه، ملایر، ساوه و اراک شناخته می شود.

برای تهیه این دسر از موادی مانند دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، بادام یا زردآلو شیرین و ادویه جات استفاده می شود.

مسقطی نوعی حلوا است که یکی از سوغاتی های خاص برخی از شهرهای ایران مانند لار که به عنوان مرکز تولید این شیرینی شناخته می شود و در شهرهای کازرون، بوشهر و سیرجان نیز شناخته شده است.

مواد مورد استفاده برای تهیه این شیرینی شامل نشاسته، شکر، گلاب، هل، کره و زعفران است.

دلیل بد سلیقه بودن باسلوق چیست؟

آماده سازی باسلوق یک فرآیند دقیق است که باید با دقت و طبق مراحل صحیح انجام شود. زیرا حتی یک اشتباه کوچک می تواند منجر به تغییر طعم و بوی نهایی این شیرینی شود. یکی از دلایلی که باعث ایجاد بو و طعم بد در باسلوق می شود استفاده از دمای بالا در فرآیند پخت است.

اگر باسلوق در دمای بالا پخته شود، ممکن است نشاسته به طور یکنواخت حل نشود و بو و طعم نشاسته خام باقی بماند. به همین دلیل برای گرفتن باسلوق خوش طعم و معطر زمان کافی را صرف کرده و از حرارت ملایم استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا