فوت و فن باقالی پلو در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن باقالی پلوو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر دانه های برنج
هنر لوبیا پلو و چاشنی مخصوص لوبیا برای پلو و مرغ راز طعم جوانه لوبیا در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
باگالاپلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در کشور ما از شهرت و محبوبیت خاصی برخوردار است. این غذا از ترکیب برنج و حبوبات تهیه می شود و با افزودن ادویه های مختلف مانند زعفران، دارچین، هل و سایر ادویه های دلخواه طعم بسیار لذیذی می دهد.
هنر دانه های برنج
حتما از حبوباتی استفاده کنید که پوست سبزی دارند و البته مدت زیادی است که منجمد نشده اند. از آنجایی که حبوبات برای مدت طولانی در فریزر نگهداری می شوند، ممکن است رنگ و طعم آنها تغییر کند.
برای تهیه باگالاپلو که یکی از گزینه های مناسب برای سرو در مهمانی های ایرانی محسوب می شود، بهتر است نصف مقدار برنج و حبوبات را اضافه کنید. یعنی به ازای هر 4 فنجان برنج، 2 فنجان لوبیا قرار دهید.
بهترین گزینه برای خوردن جوانه لوبیا گوشت گردن و ماهیچه است. البته این غذا با مرغ هم سرو می شود. جالب است بدانید در برخی از مناطق جنوبی ایران این برنج مخلوط با ماهی نیز سرو می شود.
قبل از اضافه کردن لوبیا به برنج آبکش شده، بهتر است آن را به مدت 5-6 دقیقه در آب جوش قرار دهید و پس از پخت کامل برنج، لوبیاها پخته شوند. این مرحله نباید طولانی باشد زیرا اگر لوبیاها زیاد در آب بجوشد بعد از پختن لوبیا با برنج له می شود. همچنین هنگام جوشاندن حبوبات در آب، بهتر است کفی که روی آنها ایجاد می شود، بردارید. زیرا در غیر این صورت لوبیا سبز رنگی کدر و تیره خواهد داشت که چندان خوش طعم نیست.
گاهی اوقات لوبیاها خوب پخته نمی شوند و نرم باقی می مانند. به این نوع لوبیا می گویند. هر چقدر هم که حرارت داده شوند، نمی جوشند. بنابراین، باید مطمئن شوید که حبوبات به خوبی پخته شده اند.
برای بهتر شدن طعم شیرینی گردن می توانید هنگام پخت برنج دارچین اضافه کنید و مقداری دارچین روی گوشت بپاشید تا طعم غذا بهتر شود.
کف این غذا می تواند مخلوط برنج و حبوبات یا نان مخصوصا نان تافتون باشد. این روش می تواند برای تهیه سایر غذاها نیز مفید باشد.
بهترین غذای سالاد شیرازی و ترشی است. البته می توانید تزیین دیگری هم انتخاب کنید.
از نظر طعم می توانید از شربت نعنا یا گلاب به عنوان نوشیدنی مناسب استفاده کنید. همچنین شربت بهارنارنج با این غذا خوشمزه خواهد بود.
مواد لازم برای لوبیا پلو با مرغ
برای تهیه لوبیا پلو با مرغ باید از مواد زیر استفاده کنید:
برنج: 4 پیمانه
لوبیا: 150 گرم
رازیانه: 6 قاشق غذاخوری
مرغ: 4 عدد
پیاز: 2 عدد
زعفران: 3 قاشق غذاخوری
رب: 1 قاشق غذاخوری
نصف فلفل متوسط
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
آب به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
آموزش پخت لوبیا و برنج با مرغ مجلسی
ابتدا آب را روی اجاق می گذاریم تا بجوشد. سپس نمک و روغن را اضافه کرده و برنج شسته شده را به آن اضافه کنید. سپس لوبیا و زردچوبه را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج بپزد. سپس برنج را آبکش می کنیم و در قابلمه ای با حرارت ملایم می گذاریم تا دم بکشد.
برای تهیه سس مرغ ابتدا پیاز را سرخ کنید. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس تکه های مرغ را به سس اضافه کنید و به ترتیب زعفران، نمک، فلفل سیاه، فلفل سیاه، آبلیمو و آب را اضافه کنید، مواد را داخل قابلمه بریزید و در قابلمه را ببندید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ بپزد.
در آخر برای سرو باقلی پلو آن را برای سرو روی میز غذا خوری آماده کنید.
سس لوبیا و برنج حرفه ای
توصیه می شود ابتدا مقداری پیاز را در تابه تفت دهید و برای شیرین شدن آن زردچوبه به آن اضافه کنید. سپس پوره گوجه فرنگی را با کمی روغن داخل تابه بریزید تا رنگ دانه های پوره گوجه فرنگی باز شود و طعم و رنگ آن بهتر شود.
سپس آب جوش را به تابه اضافه کنید و مقداری زعفران به آن اضافه کنید. اگر می خواهید طعم رستورانی داشته باشید می توانید به مقدار دلخواه فلفل سیاه و کمی روغن اضافه کنید.
سپس غذا را به اندازه ای بپزید که به غلظت دلخواه برسد.
راز طعم لوبیا برنج با مرغ
توصیه می شود حبوبات را به مدت خیلی طولانی در آب جوش نگذارید تا سفت نشوند و برای کدر نشدن حبوبات خوب است ته آب در حال جوش را تهویه کنید.
برای استفاده از زردچوبه می توانید یک قاشق چای خوری زردچوبه را به آب برنج اضافه کنید و هم بزنید.
همچنین برای تهیه برنج با حبوبات بهتر است به ازای هر 6 پیمانه برنج از 2 فنجان حبوبات استفاده کنید و حبوبات را به مدت 5 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا پخته شود. بعد از آن حبوبات را آبکش کرده و همراه با برنج و رازیانه در تابه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم می پزیم تا برنج کاملا بپزد.
برای نوشیدنی مناسب همراه غذا می توانید یک لیوان شربت نعنا را با گلاب یا شربت بهارنارنج سرو کنید.
چاشنی مناسب برای حبوبات و برنج با گوشت
با توجه به تجربه و ذائقه هر فردی طرز تهیه لوبیا و برنج متفاوت است. با این حال، چند روشی که می توانید برای پخت لوبیا پلو امتحان کنید عبارتند از:
لوبیاها را قبل از پخت با پودر زردچوبه سرخ کنید تا طعم آنها بهتر شود.
به جای گوشت از مرغ استفاده کنید. پس از تفت دادن پیاز و زردچوبه مرغ را به آن اضافه کرده و با آن تفت دهید تا طعم پلو بهتر شود.
با استفاده از روغن حیوانی و دارچین می توانید به دانه های پلو طعم بیشتری بدهید. برای این کار کره و دارچین را به آب اضافه کنید تا بجوشد و بعد از جوش آمدن به برنج اضافه کنید تا طعم غذای شما بهتر شود.
قبل از تهیه لوبیا پلو، آن را حدود 15 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا باقالی پخته شود و شیرین باشد و طرفداران زیادی داشته باشد.
برای پختن لوبیا و برنج می توانید از برگ های پانسی استفاده کنید. این روش به شما کمک می کند تا طعم و مزه بی نظیری از لوبیا پلوتان داشته باشید.
با برنج و لوبیا چی بخوریم؟
مخلفات باگالی پیلو شامل موارد زیر است:
یک کاسه توت سیاه و کشمش تفت داده شده
کلم ترش
سیب زمینی سرخ کرده
پسته و بادام
بندر مارینیت شده
لیمو خرد شده
زیتون پرورش یافته یا نگهداری شده
خيار شور
چند تکه مرغ کبابی با زعفران
سبزیجات تازه و تربچه
مرغ تاه چین
یک کاسه ماست که با شوید و گل تزئین شده است.