آشپزی

فوت و فن حلوا در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن حلواو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر و هنر حلوا

هنر و فن حلوا چیست، معنای حلوا چیست و چه چیزی باعث لچک شدن حلوا می شود؟ سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

حلوا یکی از معروف ترین شیرینی ها و دسرهای دنیاست. این شیرینی معمولا در بستنی، کیک، شیرینی و سایر غذاها استفاده می شود. نوع حلوای تهیه شده بسته به مواد اولیه و طرز تهیه آن متفاوت است. به عنوان مثال حلوای آرد گندم از ترکیب آرد سفید گندم، روغن آفتابگردان، آب انگور، هل، گلاب، پسته و زعفران تهیه می شود.

علاوه بر حلوای آرد گندم، انواع دیگری از حلوا مانند ترحلوا، حلوای شکری، حلوای هویج، حلوای گردو، حلوا ارده، حلوای انگور، حلوای دوران و… وجود دارد. هر کدام از این نوع حلواها با مواد اولیه مختلفی تهیه می شوند و بسته به نوع آن می توان از آن برای تزیین کیک، دسر و یا در پخت غذای دیگر استفاده کرد.

به طور کلی حلوا یکی از محبوب ترین و متنوع ترین شیرینی های دنیاست که از مواد اولیه مختلفی تهیه می شود و بسته به نوع آن می توان برای مصارف مختلفی از آن استفاده کرد.

در این مقاله به مهمترین نکاتی برای درست کردن حلوای مجلسی ما پرداخت می کنیم

مواد لازم برای تهیه حلوای مجلسی

2 فنجان آرد سفید
2 فنجان شکر
1 و 1/2 فنجان آب
نصف لیوان گلاب
50 گرم کره
1 فنجان کره مایع
5 قاشق غذاخوری زعفران آب شده
1/4 قاشق چایخوری پودر هل

طرز پخت حلوای مجلسی

برای تهیه حلوا ابتدا باید آب حلوا را تهیه کنید. برای این منظور شکر را در قابلمه ای با آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر کاملا حل شود و محلول شربتی به دست آید. سپس گلاب، زعفران و هل را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بجوشد تا شیره طعم و عطر خوبی پیدا کند.

برای تهیه خمیر حلوا در تابه ای روغن را داغ کرده و سپس آرد را داخل آن بریزید و با حرارت ملایم شروع به تفت دادن کنید. آرد باید تفت داده شود تا کرم رنگ شود اما به هیچ وجه نباید بسوزد. سپس روغن داغ شده را به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد سرخ شده و طلایی شود.

سپس با حرارت ملایم آب آن را به آرد اضافه کرده و به شدت هم می زنیم تا مواد با هم ترکیب شوند. سپس کره را به خمیر اضافه کنید و حدود 10 دقیقه هم بزنید تا خمیر آماده شود. به هیچ وجه خمیر را برای حلوا برای مدت طولانی نزنید زیرا در این صورت حلوا زودتر ترش می شود.

سپس حلوا را در ظرف مناسبی بریزید و با پسته، نارگیل و سایر تزیینات دلخواه تزیین کنید. حلوا را حدود 2 ساعت در دمای اتاق خنک کنید و سپس برش بزنید و سرو کنید.

بهترین آرد برای تهیه حلوا

روش های مختلفی برای تهیه حلوا وجود دارد. یک راه این است که ابتدا آرد را در تابه ای روی حرارت ملایم تفت دهید و سپس شکر را به آرد اضافه کنید و با آرد مخلوط کنید. سپس به آرد شکر آب اضافه کنید و با هم تفت دهید تا مواد بهتر مخلوط شوند.

پس از مخلوط شدن مواد بهتر، روغن را اضافه کرده و همراه با آرد و شکر تفت می دهیم. اگر رنگ پودینگ تیره تر می خواهید، می توانید مقدار کره را افزایش دهید و اگر رنگ روشن تر می خواهید، می توانید مقدار کره را کم کنید.

در نهایت برای جلوگیری از تشکیل گلوله در حلوا می توانید آرد را قبل از تفت دادن الک کنید و این کار را تکرار کنید تا آرد کاملا الک شود. به این ترتیب مواد بهتری با هم ترکیب شده و حلوای صاف و بدون گلوله تهیه می شود. همچنین برای افزایش طعم حلوا می توانید از موادی مانند زعفران، دارچین یا نمک استفاده کنید.

حلوای مجلسی چقدر شیرین است؟

بهترین راه برای شیرین کردن حلوا، تهیه و استفاده از شهد است و از افزودن فقط شکر خودداری کنید. برای تهیه شهد در قابلمه ای مقداری آب و شکر بریزید و روی آتش بگذارید تا شکر کاملا حل شود و شهد غلیظ و شفافی به دست آید. سپس می توان آن را به آرامی به حلوا اضافه کرد و همزمان با هم مخلوط کرد.

هنگام افزودن شهد باید دقت کنید و به نسبت مناسب به حلوا اضافه کنید تا حلوا خیلی شیرین نشود. با تست حلوا می توانید نسبت مناسبی از شهد بدست آورید.

در آخر قبل از سرو حلوا بهتر است آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود و طعم بهتری پیدا کند. این کار باعث سفت و لذیذتر شدن حلوا می شود و طعم آن را بهتر می کند.

زعفران و گلاب در حلوا

برای افزودن زعفران و گلاب به حلوا بهتر است آنها را به شهد اضافه کنید. به این ترتیب زعفران و گلاب به طور مساوی در حلوا پخش می شود. مقدار شهد نیز مهم است زیرا اگر کمتر باشد حلوا خوب مخلوط نمی شود.

برای استفاده از زعفران در حلوا باید آن را کاملا آسیاب کنید و درشت نزنید زیرا درشت کردن زعفران باعث تغییر رنگ و طعم حلوا می شود.

هنگام افزودن شهد به حلوا باید با احتیاط یکنواخت و با دمای گرم اضافه شود. اگر شهد سرد باشد مخلوط کردن حلوا سخت می شود و قوام کافی ندارید.

در تهیه شهد قوام آن ضروری نیست و فقط حل کردن شکر در آب کافی است. هنگام اضافه کردن شهد به حلوا بهتر است آن را به آرامی به حلوا اضافه کنید تا حلوا بافت مناسب خود را حفظ کند. اگر مقدار زیادی شهد به حلوا اضافه کردید و حلوا آب ریز شد، می توانید دوباره آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و آب اضافی آن را تبخیر کنید تا دوباره بافت آن درست شود.

در آخر قبل از سرو حلوا بهتر است آن را چند ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود و طعم بهتری پیدا کند.

هنر و هنر حلوا

اگر حلوا به دلیل روغن زیاد شل شده است، می توانید با استفاده از روش زیر این مشکل را برطرف کنید:

1. آرد اضافه: در مرحله اول مقداری آرد به حلوا اضافه کنید. آرد به عنوان جاذب روغن عمل می کند و روغن اضافی را جذب می کند. حلوا را با تفت دادن کمی گرم کنید تا آرد کاملا با حلوا مخلوط شود.

2. مخلوط کردن: برای مخلوط کردن آرد و شربت می توانید از قاشق چوبی استفاده کنید. با قاشق چوبی آرد و شربت را خوب مخلوط کنید تا مخلوطی یکدست و یکدست به دست آید.

3. کره جامد اضافه کنید: اگر حلوای شما با کره مایع درست شده و شل شده است، می توانید به جای کره مایع از کره جامد به عنوان کره استفاده کنید. کره جامد به سرخ شدن آرد و پف کردن آن کمک می کند و به حلوا قوام می دهد.

در آخر برای تهیه حلوا بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

استفاده صحیح از روغن و کره: میزان استفاده از روغن و کره بستگی به کیفیت حلوا دارد. استفاده به مقدار مناسب از روغن و کره باعث بهتر شدن حلوا می شود. کره جامد به سرخ شدن آرد و پف کردن آن کمک می کند، در حالی که کره طعم خوبی به حلوا می دهد و کره مایع برای براق شدن حلوا استفاده می شود.

طرز تهیه در فصل سرد: در فصل سرد بهتر است برای تهیه حلوا فقط از روغن مایع استفاده نشود. فقط استفاده از کره جامد در این فصل باعث سفت شدن حلوا و تغییر ظاهر و طعم آن می شود. در این فصل بهتر است از روغن مایع استفاده شود.

مقدار آرد مصرفی: برای تهیه حلوای صد نفره بهترین مقدار آرد 10 پیمانه است. این مقدار برای تهیه حلوا مناسب است.

نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نی نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه نه طرز حلوا و طرز تهیه حلوا پنکه حلوا.

حفظ مقدار شربت: مقدار شربت بسیار مهم است. بعد از اینکه شکر کاملا آب شد شربت را از روی حرارت بردارید و به آرد اضافه کنید. مهم ترین نکته در شربت زدن زمان و نحوه اضافه کردن به آرد است. شربت گرم را به آرد اضافه کنید و مرتباً با قاشق چوبی هم بزنید تا آرد خوب ترکیب شود.

اختلاط صحیح: سرعت و کیفیت هم زدن حلوا بسیار مهم است. باید سریع و خوب هم بزنید تا شربت کاملا جذب آرد شود و حلوا خوب پخته شود. اگر حلوای شما آبریز است، ممکن است لازم باشد آن را دوباره گرم کنید.

تزیین حلوا: بهتر است حلوا را قبل از تزیین کمی خنک کنید زیرا حلوای گرم خوب شکل نمی گیرد. بعد از سرد شدن حلوا می توانید روی آن را تزئین کنید.

چرا خمیر حلوا؟

یکی از راه حل های رفع شل شدن حلوا به دلیل اضافه کردن روغن زیاد، استفاده از روش زیر است:

اضافه کردن آرد اضافی: قبل از اضافه کردن شربت به حلوا مقداری آرد اضافی به حلوا اضافه کنید. آرد به عنوان یک جاذب عمل می کند و چربی اضافی را جذب می کند. آرد را با کمی تفت دادن حرارت دهید تا کره کاملا با آرد مخلوط شود.

دقت در مقدار مواد: برای جلوگیری از اضافه شدن روغن زیاد، در هر مرحله از تهیه حلوا دقت بیشتری داشته باشید و مقدار مواد را با دقت اضافه کنید. رعایت دستورات و مقدار دقیق مواد به کیفیت حلوا کمک می کند.

دقت در مراحل تهیه: در تهیه حلوا به دقت و دقت توجه کنید. مراحل تهیه حلوا را با دقت انجام دهید و زمان های لازم را طی کنید تا مواد به درستی با هم ترکیب شده و حلوا درست شود.

استفاده از روش های دیگر: اگر با روش فوق از شل شدن حلوا خلاص نشدید، می توانید از روش های دیگری مانند اضافه کردن زرده تخم مرغ یا اضافه کردن پودر شیر به حلوا استفاده کنید. این مواد می توانند به حلوا قوام و قوام بیشتری بدهند.

با رعایت این راهکارها می توانید مشکل شل شدن حلوا در اثر اضافه کردن روغن زیاد را برطرف کرده و یک حلوای خوش طعم و منسجم درست کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا