فوت و فن خورشت در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورشتو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر خفگی
هنر و تکنیک خفه شده است راز خورش خوشمزه و نکاتی برای پخت خورش در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
از اقلیم ها و مناطق مختلف جهان، از قیمه و کورما سبزی ایرانی گرفته تا گولش مجارستانی، راگوی فرانسوی و بسیاری از انواع خورش های معروف دیگر، همه در یک چیز مشترک هستند و آن شباهت پنهانی آنها در ترکیب و طرز پختشان است. این نکته مشترک مهم این است که همه آنها به عنوان غذاهای جامد شناخته می شوند که در مایع پخته می شوند و در نهایت آماده مصرف می شوند.
اصطلاح “خورش” که در انگلیسی “خورش” نامیده می شود، به گروهی از غذاها اطلاق می شود که تقریباً در تمام جوامع مختلف در سراسر جهان یافت می شوند.
مواد اصلی خورش می تواند ترکیبی از سبزیجات، گوشت یا حبوبات باشد، ضمن اینکه هر نوع خورش ویژگی و طعم خاص خود را دارد.
معمولاً خورش ها را در دمای نسبتاً کم آب پز یا بخارپز می کنند تا طعم های مختلف مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. امروزه با توجه به افزایش توجه به گیاهخواری، استفاده از گوشت در خورش ها به میزان کمتری انجام می شود و بسیاری به دنبال جایگزینی منابع گوشتی با مواد دیگری مانند قارچ هستند.
نکته مهم در مورد خورش ها این است که درست کردن خورش های ماندگار و غلظت مناسب نیاز به مهارت دارد و همه نمی توانند این کار را انجام دهند. خورش از آن دسته غذاهایی است که پخت آن زمان زیادی می برد و نمی توان آن را جزو فست فودها قرار داد.
همچنین خورش ها شبیه سوپ هستند و در برخی موارد نمی توان بین آنها تفاوت قائل شد. با این حال، خورشها کمی کمتر آب میخورند، بسیار غلیظتر و زمان بیشتری برای پختن نسبت به سوپها دارند. در حالی که سوپ ها معمولا در کاسه ها سرو می شوند، خورش ها به اندازه ای غلیظ هستند که در بشقاب سرو می شوند.
هنر خفگی
برای اینکه داخل خورش نچسبد ابتدا گوشت را با دمای بالا تفت می دهیم. سپس با شروع پختن خورش، مقدار آب را به حداقل برسانید و گوشت را با حرارت ملایم بپزید. بعد از پختن گوشت، مخلوط سبزیجات را به آن اضافه کنید و از پختن زیاد مواد خودداری کنید. پیاز را خرد کرده و با دمای بالا تازه کنید. در صورت نیاز می توانیم مقداری زردچوبه اضافه کنیم تا رنگ و جذابیت خورش داشته باشد. در مرحله آخر نمک و ترشی را به خورش اضافه می کنیم و مقدار آنها را با توجه به ذائقه و سلیقه شخصی خود تنظیم می کنیم.
خورش پاهای کوزه گری
برای تهیه خورش ابتدا گوشت را به مقدار کم تفت می دهیم تا هنگام پخت از هم نپاشد. زیرا با پختن، سطح خورش تغییر رنگ می دهد.
بهتر است خورش را با حرارت ملایم بپزید و زمان پخت را به حداقل برسانید تا خورش همچنان به صورت یک ظرف کم آب و حجم باشد.
بعد از پختن گوشت سبزیجات به خورش اضافه می شود.
از هم زدن زیاد خورش خودداری کنیم. زیرا این عمل منجر به از بین رفتن ساختار مواد خورش و تغییر شکل آن می شود.
برای سرخ کردن پیاز، آن را به ورقه های هم اندازه برش دهید و در حین سرخ کردن پیاز را به رنگ طلایی بپوشانید. برای ایجاد تنوع در رنگ، می توانید مقداری زردچوبه اضافه کنید.
میزان چاشنی خورش به سلیقه هرکس متفاوت است و می توان آن را در مقادیر مختلف تنظیم کرد.
از مناسب بودن ظرفی که برای پخت گوشت استفاده می کنیم استفاده کنید و گوشت را به آرامی روی حرارت ملایم بپزید و سپس سبزی را به آن اضافه کنید.
در مرحله آخر نمک و ترشی و ادویه خورش را به مقدار لازم اضافه می کنیم و تنظیم می کنیم تا طعم دلخواه حاصل شود.
در نهایت پس از پخته شدن خورش خوب است در ظرف مناسبی بگذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
آشنایی با نقش پیازچه برای خورش
برای تهیه پیاز سرخ شده که در همه خورش ها استفاده می شود می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
1. سه تا چهار پیاز متوسط، ریز خرد شده آماده کنید.
2. سه تا چهار قاشق غذاخوری کره آب شده را در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید تا گرم شود.
3. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود. برای رسیدن به رنگ طلایی، ممکن است لازم باشد پیازها را با دقت و به طور مداوم هم بزنید.
4. بلافاصله روی پیاز سرخ شده یک لیوان آب بریزید و تفت دهید تا آب آن گرفته شود و پیاز سرخ شده در ظرف بماند. اگر رنگ تیرهتری میخواهید میتوانید به جای آب یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.
5. با درست کردن این مقدار پیاز سرخ شده می توانید از آن در تمام خورش ها استفاده کنید.
آشنایی با نقش آبلیمو در خورش
با اضافه کردن آبلیمو به خورش طعم و عطر خورش بهتر می شود و همچنین رنگ آن خوش رنگ تر می شود. بهترین زمان برای افزودن آبلیمو زمانی است که خورش کاملا پخته شده و به حالت نهایی رسیده باشد. اگر هنگام پختن خورش آبلیمو اضافه کنید، ممکن است رنگ و طعم خورش تغییر کند و آنطور که می خواهید ظاهر نشود. بنابراین برای افزودن آبلیمو بعد از پخت کامل خورش در زمان مناسب و با توجه به حالت خورش به خورش اضافه کنید.
آشنایی با نقش رب گوجه فرنگی در خورش
برای افزودن رب گوجه فرنگی به خورش می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
1. ابتدا پوره گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا طعم آن بهتر شود.
2. سپس وقتی خورش غلیظ شد و آماده سرو شد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید.
3. این اقدامات رنگ و طعم خورش را بهتر می کند و طعم غذا را بهتر می توان حس کرد.
اگه خورش شور شد چیکار کنیم
برای کم کردن نمک خورش می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
1. یک عدد سیب زمینی را از وسط نصف کرده و به خورش خود اضافه کنید.
2. بعد از خلال کردن سیب زمینی ها، آن ها را کمی بجوشانید تا نمک اضافی گرفته شود.
3. قبل از انجام این فرآیند، مطمئن شوید که سیب زمینی ها کاملا تمیز هستند.
اگر خورش خیلی چرب شد چه کار کنیم؟
اگر خورش شما خیلی چرب است می توانید با چند تکه یخ به خودتان کمک کنید. برای انجام این کار؛ این موارد را دنبال کنید:
1. ابتدا چند تکه یخ را در یک کیسه بریزید و در آن را محکم ببندید.
2. سپس کیسه یخ را داخل خورش بگذارید و مدتی صبر کنید تا چربی از کیسه جمع شود.
3. در این مدت چربی اضافی خورش در اطراف پاکت جمع می شود.
4. سپس می توانید کیسه یخ را از خورش خارج کرده و خورش را بدون چربی اضافی سرو کنید.
با این روش می توانید چربی اضافی خورش را جدا کرده و آن را بهتر و با کمترین چربی سرو کنید.