فوت و فن خورش قیمه بادمجان در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن خورش قیمه بادمجانو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر و تکنیک خورش بادمجان
هنر و تکنیک خورش بادمجان راز خورش خوشمزه با قیمه بادمجان در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
برای افزایش طعم خورش با قیمه بادمجان به نکات زیر توجه کنید:
استفاده از انواع ادویه ها: با افزودن ادویه هایی مانند زعفران، دارچین، هل، فلفل سیاه و زردچوبه می توانید طعم و عطر خورش را با قیمه بادمجان تازه کنید و به آن تنوع دهید.
استفاده از آبلیمو: با افزودن چند قاشق آبلیمو می توانید طعم ترش و لذیذی به خورش بدهید و تعادل طعمی آن را افزایش دهید.
اهمیت گوشت قرمز: برای حمایت از طعم و مزه خورش بهتر است از گوشت قرمز تازه و مرغوب استفاده شود.
افزودن نعناع: با پیازچه تازه یا پودر نعناع می توانید طعم و عطر خورش را بهتر کرده و به آن طراوت بیشتری ببخشید.
سرو با آرد سرخ شده: برای سرو خورش با قیمه بادمجان از آرد سرخ شده استفاده کنید تا لایه ای خوش طعم و جذاب روی خورش ایجاد کنید.
اطلاعات عمومی در مورد خورش بادمجان
خورش بادمجان یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است که با استفاده از تکنیک های مختلفی در آشپزخانه تهیه می شود. این خورش شباهت زیادی به خورش سیب زمینی شکم پر دارد اما تفاوت اصلی آن در استفاده از بادمجان است. استفاده از کدو در خورش بادمجان اختیاری است اما به نظر می رسد بهتر است از آن برای تکمیل طعم و ظاهر خورش استفاده شود. وقتی از لپه در تهیه آن استفاده می شود به آن خورش بادمجان می گویند. این خورش را می توانید با مرغ یا حتی بدون گوشت درست کنید و مقادیری که در این دستور برای خورش بادمجان درج شده برای چهار نفر مناسب است. اگر می خواهید از این خورش کم و بیش درست کنید، می توانید مقدار آن را به دلخواه تغییر دهید.
نحوه انتخاب بادمجان
برای تهیه بهترین خورش بادمجان بهتر است بادمجان های گوشتی، براق و سنگین با پوست کشیده را انتخاب کنید. برای اینکه خورش تلخ نشود، می توانید بادمجان هایی را با دانه های ریز و همرنگ گوشت بادمجان انتخاب کنید، زیرا این نوع بادمجان ها طعم طبیعی شیرینی دارند. در این زمینه بهتر است از مصرف بادمجان با دانه های درشت و تیره خودداری شود، زیرا ممکن است تلخ باشند.
راز خوشمزه خورش بادمجان با مرغ
خورش بادمجان را معمولا با گوشت قرمز درست می کنند اما می توانید این غذا را با مرغ هم تهیه کنید. برای تهیه خورش مرغ بادمجان چهار نفره از 600-800 گرم مرغ به همراه بادمجان و سایر مواد اصلی خورش استفاده کنید. مراحل پخت خورش بادمجان هم برای گوشت قرمز و هم برای مرغ یکسان است.
نکاتی که برای تهیه قیمه بادمجان باید بدانید
برای افزایش طعم خورش بادمجان می توانید از نکات و توصیه های زیر استفاده کنید:
اگر به آگار دسترسی ندارید می توانید در پایان پخت خورش بادمجان کمی آگار به عنوان چاشنی اضافه کنید. همچنین می توان از ترکیب لیموترش و پونه کوهی برای افزایش طعم استفاده کرد.
برای کاهش جذب روغن بادمجان، قبل از سرخ کردن یا پختن، سطح بادمجان را با ماست بپوشانید. مهم این است که طعم و اصالت خورش را تغییر ندهد.
برای تهیه خورش بادمجان بهتر است از بادمجان هایی با پوست براق و کشیده استفاده کنید. علاوه بر این، می توان این خورش سبزی را با اضافه کردن قارچ یا بدون آن نیز تهیه کرد.
برای تزیین خورش می توانید از گوجه گیلاسی سرخ شده یا ورقه های نازک گوجه فرنگی استفاده کنید. این بستگی به نظر شما دارد که از رب انار برای تهیه خورش استفاده کنید یا نه.
برای بهتر شدن طعم آن می توانید در حین پخت گوشت یک چوب دارچین به خورش اضافه کنید و بعد از پخت آن را از قابلمه خارج کنید.
همچنین می توان خورش بادمجان را با استفاده از گوشت چرخ کرده یا گوشت چرخ کرده تهیه کرد.
برای بدست آوردن خورش رقیق و غلیظ، از ابتدا مقدار مناسبی آب به خورش اضافه کنید.
برای بریدن گوجه ها بهتر است آن ها را نازک نبرید تا شکل خود را حفظ کرده و از هم نپاشد.
برای خوش طعم شدن سیر، در ابتدای پخت پیاز را به خورش اضافه کنید و سیر را در حین پخت آماده کنید.
برای افزایش تندی می توانید مقداری فلفل سبز به خورش اضافه کنید.
هنگام سرو بهتر است بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را مرتب و با چینش خوب در بشقاب قرار دهید تا ظاهر خورش حفظ شود.
برای بهتر شدن طعم گوشت می توانید از گوشت سرد یا مغز ران استفاده کنید.
برای اینکه گوشت زیاد نپزد تا لحظه پخت نمک نزنید تا گوشت نرم و لذیذتر بماند.
برای خرد کردن گوشت، مناسب است آن را درشتتر از قیمه خرد کنید تا ظاهر جذابتری برای خورش ایجاد شود.
هنر پر کردن بادمجان
اگر می خواهید به خورش بادمجان طعم تازه و متفاوتی بدهید، می توانید از نکات و ترفندهای زیر استفاده کنید:
به جای آب لیمو از لیمو عمانی استفاده کنید. این لیمو به خورش طراوت و طعم خنک می دهد.
برای افزودن طعم خاص به خورش قیمه، استفاده از دارچین را فراموش نکنید. این ادویه به غذا عمق و طعم بی نظیری می بخشد.
بعد از سرخ شدن گوشت لپه های خیس خورده را با گوشت سرخ می کنند. این کار بوی نامطبوع لپه را از بین می برد و طعم خورش را بهتر می کند.
برای تهیه خورش با قیمه بادمجان بهتر است از گوشت خرد شده استفاده کنید. اگر به گوشت چرخ کرده دسترسی ندارید می توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید.
قبل از افزودن ادویه و پوره گوجه فرنگی به خورش، آن ها را تفت دهید تا سبک شوند. این کار طعم و عطر خورش را بهتر کرده و از تغییر طعم آن جلوگیری می کند.
برای مخلوط کردن گوشت و حبوبات در خورش، پس از پخت رب گوجه فرنگی، نمک و لیمو را به آن اضافه کنید.
هنگام سرخ کردن بادمجان از روش تفت دادن با حداقل مقدار روغن استفاده کنید تا غذا سبکتر شود.
برای طعم بهتر از مقدار کمی لیمو عمانی برای تهیه خورش استفاده کنید و بعد از پخت گوشت و ماهی کاد به آن اضافه کنید. دقت کنید که خورش خیلی ترش نباشد.
اضافه کردن یک یا دو قاشق چای خوری دارچین به خورش طعم و عطر جذابی به آن می دهد.
برای تازهتر و خوشمزهتر شدن خورش، یک یا دو عدد گوجهفرنگی را ربع کنید و وقتی بادمجان را اضافه کردید به خورش اضافه کنید. همچنین اضافه کردن کمی چوب دارچین نیز طعم و عطر بیشتری به خورش میدهد.
پیاز رنده شده و خرد شده را به خورش اضافه کنید تا بافت یکنواختی به غذا بدهد.
بعضی ها یک قاشق رب انار را به خورش اضافه می کنند تا طعم آن تلخ شود.
اگر از یک تکه گوشت بزرگ استفاده کنید، شکل و بافت خورش بهتر می شود و طعم گوشت بیشتر حس می شود. برای تهیه این خورش می توانید از گوشت خورشتی مانند گوساله با پای یا بره استفاده کنید. پس از اضافه کردن بادمجان، 60-45 دقیقه صبر کنید تا بادمجان و گوجه فرنگی کاملا پخته شده و طعم خورش بهتر شود.
مناسب است این غذا را در قابلمه مسی با درب مناسب بپزید تا طعم و طراوت بیشتری به غذا بدهد. برای سرو غذا می توانید از ظروف سفالی با رنگ زیبای فیروزه ای استفاده کنید.