آشپزی

فوت و فن دلمه در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن دلمهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر دولما

هنر دولمه و هنر راز طعم Doleme Barg موهای خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

دلمه یک غذای مرسوم و سنتی است که عمدتاً در خاورمیانه، آسیای مرکزی و روسیه مصرف می‌شود و به معنای «پرشده» است. این غذا از برگ انگور، گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان درست می شود. دلمه برگ مو یکی از محبوب ترین انواع دلمه است که از برنج نیم دانه، گوشت چرخ کرده، لپه و سبزیجات تهیه می شود. البته معمولا برای ناهار دلمه با گوشت یا بدون گوشت تهیه می شود.

مواد لازم در گال

2 فنجان برنج نیم دانه
1 فنجان لپه
400 گرم گوشت چرخ کرده
برگ تاک (برگ مو) به مقدار کافی
2 عدد پیاز متوسط
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار کافی
نیم کیلو سبزیجات دلمه (شامل جعفری، پیازچه، ترخون، رازیانه، پیازچه و مرزه)

طرز تهیه برگ دمنوش

لپه ها را در آب قرار دهید و خیس کنید و سپس تورم آنها را کاهش دهید. این به آنها کمک می کند تا راحت تر بپزند.
لپه ها را با کمی آب و نمک در قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد.
یک قابلمه دیگر آماده کنید و داخل آن آب و نمک بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد.
برنج را تمیز کرده و بشویید سپس به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا بپزد. زمان پخت برنج حدود 20 تا 30 دقیقه است.
پیاز را پوست گرفته، شسته و به صورت خلال می کنیم.
تابه ای آماده کنید و مقداری روغن در آن بریزید و بگذارید داغ شود.
بعد از پختن پیاز، ادویه هایی مانند جعفری، نعناع، ​​ترخون، شوید، پیازچه و مارزا را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید تا طعم ها خوب با هم ترکیب شوند.
گوشت چرخ کرده را به پیاز و سبزیجات اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت قهوه ای شود و تغییر رنگ دهد. سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
سبزی ها را تمیز کرده و بشویید و خرد کنید و به مخلوط گوشت و پیاز و سبزیجات اضافه کنید. بعد از اینکه کمی خنک شد لپه و برنج پخته شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد خوب مخلوط شوند.
برای پختن دلمه پیچیده، قابلمه ای انتخاب کنید و داخل آن آب بریزید و روی اجاق بگذارید تا بجوشد.
برگ های پیچیده شده انگور را در آب جوش بریزید و بگذارید حدود 2 تا 3 دقیقه در آب در حال جوش بماند. سپس برگ ها را با دقت جدا کرده و با آب ولرم بشویید.
پنجه های برگ را از سمت چپ به وسط برگ آورده و با اعمال فشار، تمام پنجه ها را یکی یکی به سمت راست برگ بیاورید. در این مرحله اگر مقدار مواد میانی زیاد است باید دقت بیشتری داشته باشید تا بتوان آن را به نحو احسن اجرا کرد.
در حین پخت، دولاما ممکن است باز شود، بنابراین مواد متوسط ​​باید برای پخت خوب دولام کافی باشد. همچنین برای جلوگیری از باز شدن پوست ها، باید برگ ها را کمی محکم بپیچید تا هنگام انتقال به قابلمه یا هنگام سرو باز نشوند.
در قابلمه ای روغن بریزید و برش های پیچیده شده را بچینید. برای پخت بهتر کوفته ها، بشقاب روی آن ها گذاشته و درب قابلمه را ببندید تا کاملا بپزند. صدف ها را بهتر است روی حرارت متوسط ​​تا کم بپزید تا نسوزند.

چاشنی دلمه

برای تهیه سس می توانید از مواد زیر استفاده کنید:

مقدار دلخواه رب انار
مقدار شکر مورد نظر
مقدار نمک مورد نظر
برای تهیه سس می توانید به مقدار لازم رب انار، شکر و نمک را با هم مخلوط کرده و مطمئن شوید که شکر کاملا حل شده است. اگر سس شیرین‌تری می‌خواهید، می‌توانید شکر بیشتری اضافه کنید و اگر سس ترش‌تر را ترجیح می‌دهید، می‌توانید شکر کمتری به مخلوط اضافه کنید.

بعد از تهیه سس، آن را روی کوفته های پخته شده بریزید و 10-15 دقیقه بگذارید تا سس به خورد کوفته ها برود. سپس برش ها را در ظرف مناسبی بریزید و با زرشک تزیین کنید و با نان سرو کنید. در صورت نیاز می توانید پوست ها را در فریزر نگهداری کنید تا زمان دیگری استفاده شود.

راز شوره سر خوشمزه

در بیشتر موارد دلمه بدون گوشت چرخ کرده تهیه می شود. اما در برخی مناطق از گوشت چرخ کرده برای تهیه دلمه نیز استفاده می شود. اگر از گوشت استفاده نمی کنید می توانید از سویا استفاده کنید یا از ترکیب نیمی از سویا و نیمی از گوشت چرخ کرده گاو استفاده کنید.

در چاشنی برگ مو می توانید به جای رب انار از آبلیمو طبیعی، آب یا سرکه استفاده کنید.

حرارت تابه در طول فرآیند پخت بسیار مهم است. اگر حرارت خیلی زیاد باشد، آب به سرعت تبخیر می شود و ممکن است دلمه بسوزد. همچنین اگر درجه حرارت پایین باشد مدت زمان بیشتری طول می کشد تا برگ ها تغییر رنگ دهند. بنابراین، در این مرحله باید حرارت را به دقت تنظیم کنید.

بسته به اندازه قابلمه و تعداد کوفته ها، ممکن است نیاز به مصرف آب و زمان پخت بیشتری داشته باشید. در حین پخت حتما آب را چک کنید. اگر دلمه ها هنوز رنگی نشده اند، باید به تدریج آب جوش به آنها اضافه کنید.

این دستور برای چهار نفر مناسب است. اگر تعداد افراد تغییر کرد، نسبت ها را تنظیم کنید. همچنین برخی افراد ملات کامل و برخی دیگر ملات کمتر را ترجیح می دهند. بنابراین نسبت ها را با توجه به سلیقه شخصی خود تنظیم کنید.

انتخاب برگ موی پاتر

برگ های جوان به اندازه خرما مناسب ترین برگ ها برای تهیه دلمه های ترد و خوش طعم هستند. اگر می خواهید کفال با طعم ترش درست کنید، می توانید مقدار سرکه را زیاد کنید و به همان مقدار شکر اضافه کنید تا شیرین شود. ادویه دولم برگ مو شبیه شربت سکانجبین است اما بیشتر مردم ملس را ترجیح می دهند.

برگها نباید خیلی بزرگ باشند تا نرمی و طراوت خود را از دست ندهند و نه خیلی ریز که چین نخورند و پوسته خیلی کوچکی به شما ندهند. اگر سایز ورق از اندازه معمولی کوچکتر است یا دارای پارگی است، می توانید دو ورقه کوچک را روی هم قرار دهید و آنها را به هم بپیچید.

ادامه دهید تا به انتهای آن برسید تا صدف ها را بپیچید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و یک بشقاب نسبتا سنگین را روی پوست ها قرار دهید. یک سوم قابلمه را با آب جوش پر کنید و در قابلمه را ببندید. سپس صبر کنید تا رنگ برگ ها تغییر کند و غلاف ها نیم پز شوند.

طعم ملس

ادویه معروفی که برای تهیه دلمه برگ مو استفاده می شود ساکجانبین است. با این حال، در دستور فوق از شکر نیز استفاده می شود تا طعم ملایمی شبیه شربت سکنجبین بدست آید.

اگر می‌خواهید طعم دولامای شما شیرین‌تر شود، می‌توانید به مقدار لازم یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید. همچنین اگر می خواهید دلمه شما ترش بیشتری داشته باشد، می توانید مقدار سرکه را افزایش دهید تا دلمه شما ترش تر شود.

طرز تهیه دولای ساده خانگی، طرز تهیه دولای ترکی، طرز تهیه دولا با رب انار، دومله با سرکه و چه زمانی ادویه شکر را از برگ مو اضافه کنیم.

برای ترد شدن پوست برگ مو چه کنیم؟

برای بهتر شدن قوام کوفته ها و جلوگیری از پر شدن ست می توانید از روش ترد کردن کوفته ها استفاده کنید. برای این کار کوفته ها را بعد از جوشاندن در ظرف مناسب مایکروویو قرار دهید.

مایکروفر را روشن کنید و صدف ها را یکی دو دقیقه داخل آن بگذارید تا ترد شوند. بعد از سپری شدن زمان، دمبله ها را به همین ترتیب سرو می کنیم. اگر مایکروویو ندارید، می توانید از فر یا توستر نیز استفاده کنید.

طعم و عطر بهتر غذا

برای بهتر شدن طعم و عطر کوفته ها، استفاده از سبزیجات تازه را توصیه می کنیم. هنگام تمیز کردن سبزیجات، ساقه آنها را دور بریزید و فقط از برگ های تازه استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا