فوت و فن دمپخت عدس و کلم در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن دمپخت عدس و کلمو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
طرز پخت عدس و کلم
هنر پخت عدس و کلم و راز خوشمزه پختن عدس و کلم در خانه سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
پیراشکی عدس و کلم که به دمپهتک یا شیرازی نیز معروف است، یک غذای خوشمزه سنتی ایرانی است که منشا آن شیرازی است. این غذا از برنج، عدس، کلم، پیاز، سیر، ادویه و گوشت چرخ کرده به دلخواه تهیه می شود.
خورش عدس و کلم به دلیل سادگی در تهیه، مواد مقرون به صرفه و طعم بی نظیرش به یکی از غذاهای محبوب ایرانی تبدیل شده است. این غذا را می توان به عنوان ناهار یا شام سرو کرد و به عنوان یک غذای کامل و مقوی مصرف کرد.
محصولات لازم برای تهیه خورش عدس و کلم
2 فنجان برنج
½ فنجان عدس
2 فنجان کلم خرد شده
1 عدد پیاز
3 حبه سیر
(اختیاری) 150 گرم گوشت چرخ کرده
2 عدد هویج متوسط
1 قاشق غذاخوری رازیانه خشک
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه خورش عدس و کلم
برنج را خیس کنید. برنج را به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در آب خیس کنید.
عدس را بجوشانید. عدس ها را در قابلمه ای با 2 پیمانه آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس ها کاملا بپزند (نه خیلی سفت و نه خیلی لطیف).
کلم را خرد کنید. کلم را به ورقه های کوچک برش دهید.
پیاز و سیر را سرخ کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه ای با روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود. سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
(اختیاری) گوشت را سرخ کنید. اگر می خواهید از گوشت چرخ کرده در خورش عدس و کلم استفاده کنید، آن را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید تا قهوه ای شود.
ادویه ها را اضافه کنید. زردچوبه، نمک و فلفل را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
برنج، عدس و کلم را اضافه کنید. برنج آبکش شده، عدس پخته شده و کلم رنده شده را به قابلمه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت پخش شوند.
آب و روغن را اضافه کنید. ۲ تا ۳ فنجان آب (معادل ۴ تا ۶ فنجان) به قابلمه اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید کمی روغن نیز اضافه کنید.
بگذارید بجوشد. حرارت را کم کنید، در قابلمه را ببندید و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بجوشانید تا برنج پخته شود و آب آن گرفته شود.
خورش را سرو کنید. پس از آماده شدن کامل خورش آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید 10 دقیقه دیگر بپزد. سپس کوفته ها را با رازیانه خشک تزیین کرده و با ماست یا سالاد شیرازی سرو کنید.
طرز پخت عدس و کلم
برای طعم و رنگ بهتر می توانید از زعفران پخته استفاده کنید.
به جای گوشت چرخ کرده در خورش عدس و کلم می توانید از مرغ یا گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.
اگر کلم ندارید می توانید از کلم ماه یا گل کلم استفاده کنید.
برای پخت سریعتر می توانید از عدس نیمه پخته یا کنسرو شده استفاده کنید.
خورش عدس و کلم یک غذای خوشمزه، مقوی و ارزان است که می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید. این غذا منبع عالی پروتئین، فیبر و ویتامین است و می تواند یک وعده غذایی کامل و سالم برای شما و خانواده تان باشد.