فوت و فن زبان در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن زبانو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر زبان
هنر زبان و راز یک زبان خوشمزه و نکاتی برای آشپزی با زبان در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
در طیف وسیعی از غذاهای سنتی ایرانی، بدون شک غذای زبان یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که به راحتی می توان آن را تهیه کرد. تهیه و پختن زبان گاوی یا گوشتی یکی از آداب و رسوم قدیمی ایرانیان است. اگرچه ممکن است مراحل تهیه این غذا به مذاق همه خوش نیاید، اما نتیجه نهایی این کار ارزش تجربه و لذت را برای همه خواهد داشت. پختن زبان گاو یا گوساله ممکن است چالش برانگیز به نظر برسد، اما همیشه به یاد داشته باشید که غذای نهایی بسیار خوشمزه و لذیذ خواهد بود.
هنر زبان
برای تهیه غذا با زبان ابتدا باید نکات مهم پخت زبان گاو را به خاطر بسپارید. اینها نکات اولیه برای پخت زبان گاو هستند و بدون رعایت آنها نباید انتظار داشته باشید که غذای نهایی کیفیت و طعم مطلوب را داشته باشد. همانند روش تهیه قلوه، رعایت این نکات بسیار مهم است.
برای تهیه زبان گاو به نکات زیر توجه کنید:
زبان را کاملا بشویید.
برای تمیز کردن بهتر سطح زبان را با چاقو یا برس مخصوص تمیز کنید.
پس از پخته شدن کامل پوست آن را از روی زبان جدا کرده و دور بریزید.
برای کاهش بوی درد زبان از موادی مانند زنجبیل، برگ بو، پیاز، سیر و مواد مشابه استفاده کنید.
بهتر است زبان گاو را با کمترین میزان چربی و جوانی انتخاب کنید.
اگر در انتهای زبان چربی وجود دارد، قبل از پختن، چربی آن را کاملا جدا کنید.
با رعایت این نکات، فرآیند پخت زبان گوساله برای شما آسان تر می شود و غذای نهایی بسیار خوشمزه تر می شود. لازم به ذکر است که در بین تمامی نکات فوق، شستن و تمیز کردن زبان از اهمیت بیشتری برخوردار است. همانند روش شربت خانگی، باید مراقب شستن زبان و تمیز بودن آن بود.
مطالب لازم برای آموزش زبان
زبان گوساله 1 عدد
2 عدد پیاز
سیر 5 حبه
5 برگ
1 تکه بزرگ چوب دارچین
رب گوجه فرنگی 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
زعفران پخته 3 قاشق غذاخوری
50 گرم کره
2 عدد سیب زمینی متوسط
ادویه و روغن به میزان لازم
آموزش زبان در آشپزی
برای تهیه زبان گوساله قبل از پختن مراحل زیر را دنبال کنید:
زبان را با آب بشویید و با برس مخصوص آن را به دقت تمیز کنید. سطح زبان را کاملا مسواک بزنید و اگر چربی روی نوک آن بود آن را بردارید و دور بریزید.
یک قابلمه برای زبان آشپزی آماده کنید. زبان را در یک قابلمه قرار دهید و به اندازه ای آب به آن اضافه کنید تا کاملا روی زبان را بپوشاند.
قابلمه را روی اجاق بگذارید و بگذارید بجوشد. زمانی که به جوش آمد، هر بار کف از آن جدا شده و دور ریخته می شود. این کار را تا جایی تکرار کنید که کفی باقی نماند.
وقتی ته زبان کاملا تمیز شد و دیگر کف نکرد، زبان را آبکش کنید و آب قابلمه را دور بریزید. سپس قابلمه را یک بار آبکش کنید و روی آتش بگذارید.
پیاز را ریز خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت می دهیم تا شفاف شود. سپس سیر را خرد کرده و در قابلمه با برگ بو و دارچین تفت دهید تا عطر مواد آزاد شود.
زبان را به قابلمه برگردانید و کمی تفت دهید. در قابلمه را تا لبه آب پر کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید. پختن زبان گاو به زمان نیاز دارد، بنابراین بگذارید 6 تا 8 ساعت بجوشد. البته برای کاهش زمان پخت می توانید این مراحل را در زودپز نیز انجام دهید. در پایان پخت، کمی نمک و فلفل به زبان اضافه کنید.
بعد از این مدت زبانه را از قابلمه خارج کرده و آبکش کنید. سپس پوست زبان را کاملا جدا کنید. برای سهولت در انجام این مرحله، می توانید یک کاسه پر از آب و یخ را به مدت 30 ثانیه در آب قرار دهید تا به آن شوک داده شود و لایه برداری آسان شود. پس از برداشتن پوست، زبان را به هر شکل دلخواه دیگر ببرید.
برای سرخ کردن زبان، کره را در تابه آب کنید و زبان را اضافه کنید. هر طرف زبان را به مدت 5 دقیقه سرخ کنید. سپس زبان را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
یک پیاز دیگر را خرد کرده و تفت دهید. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و به آن رب دهید. اجازه دهید آب اضافی تبخیر شود. در آخر زعفران پخته شده و بقیه ادویه ها را اضافه کنید.
زبان ها را به تابه برگردانید و با سس حداکثر 10 دقیقه بپزید.
سیب زمینی ها را در تابه ای دیگر سرخ کنید و با زبان سرو کنید.
چگونه زبان را بو کنیم
برای کاهش بوی نامطبوع زبان می توانید از زنجبیل، پیاز، سیر یا برگ بو استفاده کنید. این مواد طبیعی می توانند از ایجاد بوی نامطبوع روی زبان جلوگیری کنند.
زمان پختن زبان گاو است
با استفاده از زودپز می توانید زمان پخت زبان را به میزان قابل توجهی کاهش دهید و فرآیند پخت را به سرعت کامل کنید. به جای پختن زبان در قابلمه معمولی، از زودپز استفاده کنید تا زمان پخت را تقریباً به 1-2 ساعت کاهش دهید.
نحوه شستن زبان گوساله
برای شروع، زبان گوساله را زیر آب جاری قرار دهید و سپس با استفاده از یک برس یا چاقوی مخصوص موهای روی زبان را کاملا از بین ببرید. بعد، زبان را بجوشانید و طبق دستور پخت خود بپزید.
راز طعم غذا با زبان
برای شروع، از زنجبیل استفاده کنید تا بوی نامطبوع زبان را پنهان کنید و مطمئن باشید که این مواد بر طعم و مزه زبان تاثیری ندارند. همچنین به جای نمک زدن مستقیم به زبان، می توانید از سسی که برای زبان درست می کنید برای تنظیم میزان نمک استفاده کنید.
استفاده از زبان گوساله جوان و کم چرب توصیه می شود. عمدتاً در نوک زبان ممکن است مقداری چربی وجود داشته باشد که معمولاً با زبان فروخته می شود. این چربی ها اغلب اشباع هستند و بهتر است آنها را جدا کنید تا به سلامتی آسیب نرسانند.
اگر دوست داشتید می توانید در بافت زبان شکاف هایی ایجاد کنید و سیر را در این سوراخ ها قرار دهید اما چون زبان با آب پخته می شود این کار ضروری نیست.
سطح زبان ممکن است دارای موهای زائد باشد که می توانید آنها را با یک برس تمیز یا حتی سرکه سفید بشویید.
در مورد پوست روی زبان، میتوانید بعد از پختن آن را در آب یخ قرار دهید تا راحتتر پوست کنده شود یا برای مدت کوتاهی در یخچال سرد کنید و به راحتی پوست آن را جدا کنید.