فوت و فن سمبوسه در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن سمبوسهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر سمبوسه
هنر سمبوسه و ادویه سمبوسه سیب زمینی خوشمزه و بازاری سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
راز طعم سمبوسه : سمبوسه یا سنبوز یکی از غذاهای محبوب در ایران است که از خمیر نازک درست می شود. این غذا به نوعی پای معروف معروف است و در مراحل تهیه آن خمیر را با موادی مانند سیب زمینی، گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه مخلوط کرده و سپس در روغن سرخ می کنند. سمبوسه در مناطقی مانند بوشهر، خوزستان (اهواز) و هرمزگان (بندرعباس) به طور گسترده تهیه و مصرف می شود و در ابتدا با این مناطق مرتبط بوده است. همچنین سمبوسه به مناطق دیگر صادر می شود و مورد پسند و استقبال قرار می گیرد.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه
سنبوسه یکی از غذاهای خوشمزه و معروف در مناطق جنوبی ایران است. برای تهیه این غذا از نان لواش، ادویه، سیب زمینی، پیاز و سبزیجات استفاده می شود. ابتدا مواد را در لواش پیچیده سپس سرخ کرده و سبک می کنند. سنبوسه معمولا با سس گوجه فرنگی تند سرو می شود. این غذا صدها سال است که در ایران استفاده می شود و نام آن در کتاب های قدیمی نیز آمده است. مواد مورد استفاده برای طبخ سنبوسه شامل سیب زمینی، پیاز، سیر، جعفری، گشنیز، نان پیتا و ادویه جات است.
راز پیچیدن سمبوسه
برای تغییر شکل نان لواش و تهیه سمبوسه می توانید به روش زیر عمل کنید. ابتدا نان لواش را به صورت نواری برش دهید. اگر سمبوسه بزرگ می خواهید نان را از طول برش دهید. اگر سمبوسه کوچکی می خواهید نان را از طول برش دهید. سپس با قاشق مقداری از مواد سمبوسه را روی گوشه مستطیلی نان بریزید. سپس گوشه مستطیل را به شکل مثلث روی مواد قرار دهید. با ادامه این روند، به تدریج یک مثلث کامل از نان ایجاد کنید.
سمبوسه گیاهی چیست؟
سبزیجات یکی از عناصر اصلی سمبوسه هستند و نقش بسیار مهمی در طعم آن دارند. میزان سبزیجات در مقایسه با سیب زمینی در سمبوسه بسیار مهم است و تاثیر بسزایی در طعم و لذت آن دارد. ترکیب بهترین سبزیجات برای سمبوسه شامل گشنیز و جعفری است، اما میتوانید از سبزیجات دیگر بنا به ذائقه خود استفاده کنید. برای دو سیب زمینی بزرگ، تقریباً 50 گرم جعفری و 50 گرم گشنیز استفاده کنید.
همه چیز درباره سمبوسه سیب زمینی
سیب زمینی را می توان به دو صورت در سمبوسه استفاده کرد: سرخ شده به صورت نگینی یا آب پز و پوره شده. اما برای طبخ سمبوسه حرفه ای بهتر است سیب زمینی را له کنید تا بافت نرم و بهتری داشته باشد. با له کردن سیب زمینی ها می توانید به راحتی آن ها را با مواد دیگر مخلوط کنید و طعم و لذت بهتری را در سمبوسه خود ایجاد کنید.
سمبوسه لقمه ای
اگر برای غلتاندن نان به شکل مثلث در سمبوسه مشکل دارید، راه دیگری برای این کار وجود دارد. می توانید سمبوسه ها را به شکل لوله یا لقمه درآورید و سپس آنها را سرخ کنید. با استفاده از این روش جایگزین، می توانید به راحتی نان سمبوسه را بپیچانید و طعم لذیذی به غذا اضافه کنید.
آشنایی با خمیر سمبوسه
برای شروع، یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و آنها را با هم مخلوط کنید. سپس 3 فنجان آرد را با 1 قاشق چایخوری نمک در ظرفی ریخته و مخلوط کنید. بعد از چند دقیقه مخلوط آب و مایه را به آرد اضافه کنید و با قاشق چوبی به آرامی مخلوط کنید تا خمیر به دست آید. سپس یک قاشق چایخوری روغن به خمیر اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا خمیر لاستیکی شود. خمیر به دست آمده را به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید و روی هر قسمت را با پارچه یا نایلون بپوشانید و بگذارید 1 ساعت بماند. بعد از این مدت با وردنه هر قسمت را نازک پهن کنید سپس مواد مورد نظر را داخل آن بریزید و گرد کنید.
نحوه سرخ کردن سمبوسه
برای سرخ کردن سمبوسه می توانید از ظرف عمیقی شبیه به شیر داغ استفاده کنید که در آن روغن برای سرخ کردن بریزید. توجه داشته باشید که سمبوسه باید در روغن شناور باشد. برای جلوگیری از خشک شدن بیش از حد سمبوسه، آنها را برای مدت طولانی در روغن نگه ندارید. ابتدا اجازه دهید روغن کاملا داغ شود سپس سمبوسه ها را در تابه بریزید و روی حرارت متوسط سرخ کنید.
بعد از پخت سمبوسه چه کنیم؟
وقتی سمبوسه ها آماده شد، می توانید آنها را روی توری سیمی بچینید و اجازه دهید روغن اضافی آن ها خارج شود. همچنین می توانید از دستمال کاغذی برای جذب روغن اضافی استفاده کنید.
طرز تهیه سس سمبوسه
برای تهیه این سس بسیار خوشمزه و تند به فلفل چیلی، گوجه فرنگی، سیر، نمک، سرکه سیب، آب و پودر فلفل قرمز نیاز دارید. ابتدا 5 تا 6 عدد فلفل قرمز را با چاقو برش دهید. سپس آنها را با نصف حبه سیر، کمی نمک، 1 عدد گوجه فرنگی خرد شده، 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب، 1/3 پیمانه آب و 1 قاشق غذاخوری پودر فلفل قرمز در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس سس را روی یک کاسه توری بریزید و از صافی رد کنید تا سس یکدستی به دست آید. ۱ قاشق روغن داخل قابلمه بریزید و سس را به آن اضافه کنید. وقتی سس به جوش آمد، نصف قاشق چایخوری شکر به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید سس به مدت 20 تا 30 دقیقه روی حرارت کم گاز بماند و حباب های کوچکی ایجاد کنید. بعد از این مدت سس شما آماده است.
چگونه نان را با سمبوسه خشک نکنیم؟
بله وقتی سمبوسه بعد از پخت هنوز گرم است می توانید روش را امتحان کنید. در این روش سمبوسه ها را پس از پخت در قابلمه گذاشته و با درب بسته می کنند. این کار بخار تولید شده توسط سمبوسه ها را در ماهیتابه به دام می اندازد و نان آنها را نرم تر می کند. سمبوسه ها بعد از مدتی آماده خوردن می شوند و نان آن ها نرم تر می شود.
می توانید از این روش برای نرم کردن سمبوسه های فروشگاهی یا خانگی استفاده کنید. معمولاً برای این کار از یک قابلمه درب دار استفاده می شود. هنگام قرار دادن سمبوسه در قابلمه، مطمئن شوید که درب آن محکم بسته باشد تا بخار داخل قابلمه محبوس شود.
اگر گلدان مناسب ندارید می توانید از روش دیگری استفاده کنید. سمبوسه ها را بعد از پخت در سینی بچینید و روی سینی را با دستمال یا حوله بپوشانید. این کار باعث می شود بخار داخل تابه نیز حفظ شود و نان سمبوسه نرم تر شود.
با هر دو روش، مهم است که سمبوسه ها هنوز گرم باشند تا بخار خارج شده از آنها در تابه یا تابه محبوس شود و نان نرم شود. با این روش می توانید سمبوسه های نرم و لذیذتر با نان تهیه کنید.
استفاده از نان پیتا برای سمبوسه
اگر می خواهید مواد سمبوسه را در نان لواش بریزید، بهتر است از نان نرم استفاده کنید تا نان خرد نشود و ظاهر سمبوسه را خراب نکند. برای این کار می توانید از روش زیر استفاده کنید:
وقتی لواش میخرید، آنها را داخل حوله بگذارید و ببندید تا نرم بماند. بنابراین نان ها گرم و نرم می مانند و سمسا به خوبی در آنها جا می گیرد.
قبل از پیچیدن سمبوسه، نان لواش را در بشقاب یا سینی پارچه ای قرار دهید و سپس مواد سمبوسه را داخل نان قرار دهید. با این روش به راحتی می توانید سمبوسه را داخل نان بپیچید و نان نرم در این عمل آسیبی نمی بیند.
با دقت نان را به شکل گرد باز کرده و مواد سمبوسه را داخل آن قرار دهید. سپس نان را محکم بپیچید و سمبوسه را داخل آن قفل کنید. این روش به شما این امکان را می دهد که نان را کاملا بپیچید و ظاهر سمبوسه را حفظ کنید.
با این روش ها می توانید سمبوسه های خوشمزه و زیبا را در نان لواش قرار دهید و نوش جان کنید.
راز یک سمبوسه خوشمزه چیست؟
یکی از راه های موثر برای افزایش طعم و تندی سمبوسه استفاده از فلفل سبز خرد شده در مواد سمبوسه است. با افزودن مقداری فلفل سبز خرد شده می توانید سمبوسه را تندتر و خوش طعم تر کنید. همچنین برای تهیه سمبوسه بسیار خوشمزه استفاده از سبزیجات تازه توصیه می شود. سبزیجات تازه طعم و عطر طبیعی تری به سمبوسه می دهند.
همچنین هنگام پخت و سرخ کردن سمبوسه باید به حرارت شعله گاز توجه کرد. اگر حرارت خیلی زیاد باشد، سمبوسه ممکن است بسوزد و ظاهر آن را خراب کند. بنابراین بهتر است اجاق گاز کم باشد و سمبوسه با دقت و آرامی پخته و سرخ شود.
طرز تهیه پیتزا سمبوسه
سمبوسه پیتزا یکی از انواع محبوب و معروف سمبوسه است که از موادی مانند گوشت، قارچ و فلفل درست می شود. البته می توانید به جای گوشت از سوسیس استفاده کنید. در هر صورت هنگام پرکردن مواد داخل نان از کمی پنیر پیتزا استفاده کنید زیرا این پنیر می تواند طعم و عطر پیتزا را افزایش دهد و ترکیب بهتری از مواد سمبوسه ایجاد کند.
آخرین نکات برای تهیه سمبوسه
برای تهیه سمبوسه تپل و تریپه می توانید مقدار مواد داخلی را افزایش دهید تا نان بیشتری پر شود. به عنوان مثال، می توانید از ترکیب غنی تری از گوشت، سبزیجات و ادویه ها برای تهیه سمبوسه خوشمزه استفاده کنید. با افزایش مواد داخلی سمبوسه پرتر و سیرتر می شود.
از طرفی اگر می خواهید سمبوسه صاف و نازک تری داشته باشید، می توانید مقدار مواد داخلی را کم کنید تا نان کمتر سیر شود و سمبوسه ها صاف شوند. این به شما این امکان را می دهد که نسبت پر کردن و حجم نان را مطابق با ترجیحات خود تنظیم کنید. برای تهیه سمبوسه کمتر از حجم نان می توانید از گوشت، سبزیجات و ادویه کمتر استفاده کنید.
به طور کلی می توانید نسبت مواد داخلی و حجم نان را با توجه به سلیقه و نیاز خود تنظیم کنید تا سمبوسه مورد نظر را تهیه کنید.