آشپزی

فوت و فن شامی لپه در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن شامی لپهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر و تکنیک شامی لپه

هنر و تکنیک شامی لپه راز طعم شامی لپه خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

لپه شامی نوعی کتلت محبوب در فرهنگ آشپزی ایرانی است که بارزترین ویژگی آن استفاده از لپه به عنوان ماده اصلی آن است. این غذای لذیذ در اصل نواحی شمالی ایران بوده و شبیه کتلت گوشت است.

مواد لازم برای تهیه شامی لپه

لپه خیس شده / 500 تا 600 گرم

پای بره بدون استخوان / 400 گرم

تخم مرغ / 6 تا 8 عدد بسته به اندازه تخم مرغ

زعفران آب پز / 3 قاشق چایخوری

سر پیاز / 1 عدد بزرگ چهار قاچ

سیب زمینی پخته / 1 عدد متوسط

پودر تخم گشنیز / 1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل و زردچوبه / به میزان لازم

روغن برای سرخ کردن / به میزان لازم

آب ماست / فنجان

طرز تهیه شامی لپه

ابتدا لپه را که از قبل خیس کرده اید در آب کافی بجوشانید و سپس در آبکش بگذارید تا آب آن گرفته شود. گوشت را با پیاز، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار یک قاشق چایخوری و دو لیوان آب بجوشانید تا نیم پز شود و مقداری آب در آن بماند.

لپه و گوشت را چرخ کرده و مخلوط کنید. دو قاشق زعفران پخته شده، نمک، فلفل، تخم گشنیز و تخم مرغ را به این مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بافتی انعطاف پذیر اما نه خیلی شل یا سفت به دست آید.

سیب زمینی را رنده کنید و به مخلوط اضافه کنید. در یک قابلمه کوچک مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود. به طوری که یک قطره از مخلوط در روغن بجوشد.

روی یک سطح صاف و تمیز مانند کیسه نان یا حوله، آن را با آب ماست مرطوب کنید. مقداری به اندازه گردو از مخلوط برداشته و روی پارچه بمالید.

کناره های شام باید کمی باریک تر از مرکز باشد. وسط هر شام با انگشت خود یک سوراخ ایجاد کنید و سپس آنها را کمی در روغن داغ سرخ کنید. دمای روغن نباید خیلی گرم یا خیلی سرد باشد تا مغز شامی ها خوب پخته شود و از جذب بیش از حد روغن جلوگیری شود. دمای صحیح متوسط ​​است.

قبل از سرخ کردن تمام شام ها، یکی از آن ها را از وسط نصف کرده و میل کنید تا از کیفیت و بافت آن مطمئن شوید. اگر شام ها به اندازه کافی سبک نیستند، می توانید یک قاشق چای خوری جوش شیرین را در کمی آب ماست حل کنید و به مخلوط اضافه کنید تا بافتی مطبوع به دست آورید.

به همین ترتیب شام های باقی مانده را سرخ کنید.

هنر و تکنیک شامی لپه

ریختن آب جوش روی لپه بیرونی به کاهش تورم کمک می کند.

شامی با لپه های بیشتر از گوشت نرم تر خواهد بود و نیازی به استفاده از جوش شیرین نیست.

استفاده از آب باقی مانده از پختن گوشت در ترکیب شام، طعم آن را بهبود می بخشد.

بهتر است سیب زمینی را ریز رنده کنید تا خمیر لیز نشود.

حتی بدون اضافه کردن سیب زمینی می توانید یک شام خوب داشته باشید، اگرچه سیب زمینی به چسبندگی خمیر کمک می کند.

به جای اینکه فقط از ماهی کاد استفاده کنید، می توانید از ترکیب کاد و نخود خیس خورده استفاده کنید.

گوشت بره بدون چربی برای تهیه شامی ایده آل تر از گوشت گاو است، زیرا گوشت گاو می تواند شمی را خشک کند.

اگر از گوشت گاو استفاده می کنید، افزودن دو قاشق غذاخوری کره ذوب شده به سس از خشک شدن شام جلوگیری می کند.

گوشتی که برای شام استفاده می شود نباید شامل قسمت هایی مانند لب، ریشه و لثه باشد.

اگر گوشت گوسفندی ندارید و از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، آن را با پیاز خلال شده تفت دهید و سپس چرخ کنید.

با افزودن گردو، گشنیز و جعفری به نصف مخلوط شامی، دو نوع شمی (از جمله شمی گیلانی) را می توان تهیه کرد.

شام مرغ را نیز می توان تهیه کرد، اما باید با اضافه کردن آب مرغ و کره از خشک شدن آن جلوگیری کرد.

پیاز مورد استفاده برای شام را باید دور بریزید.

اگر روغنی که برای فوم های سرخ کردنی استفاده می شود باید تعویض شود. به همین دلیل توصیه می شود شام را به مقدار کم و به مقدار کافی برای یک شام سرخ کنید.

روغن باید به اندازه ای باشد که سطح شام را بپوشاند.

استفاده از پارچه برای پهن کردن دستمال به دلیل نرمی مواد و جلوگیری از اثر انگشت است، اما می‌توانید بدون آن با خیس کردن دست‌ها با آب، دستمال را شکل دهید.

اگر در شام گوشت بیشتر باشد طعم آن به گوشت چرخ کرده نزدیکتر می شود و کمتر پوک می شود. طعم لپه باید در شام غالب باشد.

از گوشت یا مرغ باقی مانده از غذاهای دیگر (بدون سس مخصوص) می توان برای تهیه شام ​​استفاده کرد.

در کنار شام می توانید از سبزیجات پخته یا خام مانند ماست، خیار یا اسفناج و ترشی سبزیجات استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا