آشپزی

فوت و فن شیرینی زبان در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن شیرینی زبانو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر زبان شیرین

هنر زبان شیرین و راز طعم شیرینی های خانگی با زبان خوشمزه در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

شیرینی زبان یک شیرینی سنتی و نوستالژیک است که در مجالس عروسی و مهمانی ها به عنوان غذایی ماندگار سرو می شود. با طعمی فوق العاده که به آن «هزارلا» نیز می گویند. برای آن دسته از افرادی که علاقه مند به تهیه شیرینی در خانه هستند، یادگیری طرز تهیه این شیرینی اصیل ایرانی امری ضروری است.

یکی از روش های تهیه کیک زبان، خمیر هزارلا یا پفک های آماده شیرینی فروشی هاست. اما در اینجا طرز تهیه این خمیر را ساده و راحت به شما آموزش می دهیم تا بتوانید به راحتی و راحت شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار زبان را در منزل تهیه کنید.

خمیر خزریان یا پفک کاربردهای مختلفی برای تهیه انواع شیرینی به خصوص عید دارد. این نوع خمیر به صورت لایه‌هایی شکل می‌گیرد که در مراحل آماده‌سازی بین لایه‌های مختلف خمیر و کره قرار می‌گیرد. طی چند مرحله و عملیات غلتاندن خمیر آماده می شود و در حین پخت به چندین لایه قابل جدا شدن و شکل دهی تبدیل می شود. این نوع خمیر را معمولاً «خمیر خزر» یا «خمیر پفکی» می نامند.

مواد لازم برای تهیه کیک های زبان خانگی

280 گرم آرد سفید

یک قاشق غذاخوری شکر

یک عدد تخم مرغ

نصف قاشق چایخوری آب لیمو

یک قاشق چایخوری وانیل

نمک 1/4 قاشق چایخوری

یک قاشق غذاخوری کره مایع

آب سرد 120 میلی لیتر است

صد گرم کره

نشاسته ذرت به میزان لازم

راز شیرینی زبان

برای تهیه هر نوع شیرینی مخصوصاً آنهایی که کره دارند، مهم است که مواد تهیه شده در دمای اتاق باشد. این اقدام به طور قابل توجهی بر کیفیت نهایی محصولات قنادی مانند شیرینی، کیک، بیسکویت و سایر محصولات تاثیر می گذارد.

در بازار می توانید پفک آماده یا پفک با برندهای مختلف پیدا کنید. اگر تصمیم دارید به جای تهیه خمیر آماده از خمیر آماده استفاده کنید، حتما گزینه ای با کیفیت بالاتر انتخاب کنید. قبل از استفاده بهتر است خمیر را به دمای محیط برسانید و از خمیر یخ زده استفاده نکنید. همچنین بهتر است خمیر هازلار را در فضای باز نگهداری نکنید زیرا زود خشک می شود.

روش پخت شیرینی زبان

ابتدا یک کاسه بزرگ بردارید و تخم مرغ ها را داخل آن بشکنید و آب لیمو را به آن اضافه کنید. سپس کمی نمک بریزید و همه مواد را با احتیاط مخلوط کنید تا مخلوط یکدستی به دست آید. در مرحله بعد کره را به این مخلوط اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا همه مواد خوب مخلوط شوند. سپس یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق چایخوری وانیل را به مواد اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا شکر و وانیل کاملا حل شوند. سپس حدود 120 میلی لیتر آب اضافه کنید و مواد را با همزن دستی خوب هم بزنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.

حالا آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید و با همزن دستی مواد را طوری هم بزنید که خمیر یکدست و یکدستی به دست آید. هنگام اضافه کردن آرد توجه داشته باشید که ممکن است برای بدست آوردن خمیر مورد نظر به آرد کم و بیش نیاز داشته باشید. همچنین توجه داشته باشید که خمیر نه خیلی شل باشد و نه خیلی خشک.

حالا خمیر را روی سطح کار آردپاشی شده منتقل کنید. با استفاده از همزن خمیر را ورز دهید و از یک جهت به سمت دیگر بکشید و سپس آن را به هم برگردانید. این کار را حدود پنج تا ده دقیقه تکرار کنید تا خمیر نرم و قابل کنترل شود. باید در نظر داشته باشید که خمیر زمانی آماده است که تحت فشار انگشت به حالت اولیه برگردد و نرم شود. در این مرحله خمیر را آردپاشی نکنید و سعی کنید به دستتان نچسبد.

حالا خمیر را داخل سلفون بپیچید و حدود یک ساعت استراحت دهید. در این مدت کره را از یخچال خارج کرده و روی کاغذ پخت قرار دهید.

ابتدا یک لایه کاغذ روغنی روی کره قرار دهید. سپس با وردنه کره را نرم کنید تا صاف شود. همچنین با وردنه کره را به ضخامت حدود یک میلی متر صاف کرده و به شکل مربع یا مستطیل پخش کنید. سپس کره پخش شده را به مدت نیم ساعت یا تا زمانی که خمیر استراحت کند در فریزر قرار دهید.

روی سطح کار یا تخته مقداری آرد یا نشاسته ذرت بپاشید. سپس خمیر را از سلفون جدا کرده و روی سطح کار قرار دهید. همچنین مقداری آرد یا نشاسته ذرت روی خمیر بپاشید. سپس با وردنه خمیر را پهن کرده و به شکل مربع در ضخامت حدود یک یا دو میلی متر ترجیحاً نازک باز کنید. هنگام رول کردن هم از طول و هم از عرض خمیر استفاده کنید تا خمیر یکدست و یکدست شود. سپس کره ای را که قبلاً آماده کرده بودید از یخچال خارج کنید و روی وسط خمیر پهن شده قرار دهید. سپس لبه های خمیر را روی کره قرار دهید تا کره کاملا بپوشد و مانند تصویر به شکل مستطیل در بیاید.

حالا با وردنه دوباره خمیر را پهن کنید، بعد از اینکه کره را گذاشتید، آن را پهن کنید. برای این کار با ضرباتی روی خمیر را صاف کرده و دوباره به ضخامت دو میلی متر پهن کنید تا به شکل مستطیل در بیاید. در نهایت آن را مطابق تصویر تا کنید.

پس از آماده شدن خمیر، لایه ها را دوباره روی هم قرار دهید و چهار بار تا کنید. سپس خمیر را داخل سلفون یا کاغذ روغنی بپیچید و در یخچال قرار دهید و حدود بیست دقیقه تا نیم ساعت صبر کنید تا خمیر کاملا خنک شود. سپس خمیر را از یخچال خارج کرده و دوباره روی پیشخوان پهن کنید و با وردنه به ضخامت نیم سانت باز کنید.

مانند مرحله قبل با استفاده از حالت ضربه با وردنه به خمیر فشار وارد کنید. سپس آن را کاملا باز کنید، اما به یاد داشته باشید که آن را در جهت مخالف دفعه قبل باز کنید و همچنین مستطیل باز شده را در جهت مخالف دفعه قبل قرار دهید. هر دو بار که خمیر را باز می کنید، روی آن نشاسته ذرت یا آرد بپاشید.

برای جلوگیری از خشک شدن خمیر، هر بار قبل از قرار دادن خمیر در یخچال، آرد اضافی را جدا کنید. همچنین در مرحله پاشیدن نشاسته یا ریختن نشاسته یا آرد دقت کنید تا خمیر خشک نشود و کیفیت پخت آن حفظ شود.

پس از باز کردن مجدد خمیر، یک بار دیگر آن را تا کنید. سپس لایه دوم را روی لایه اول قرار دهید و پس از تغییر طول مجدد خمیر به مستطیل، آن را چهار بار تا کنید و لایه ها را روی هم قرار دهید تا در مجموع مانند مرحله اول چهار لایه شود. سپس سلفون را بپیچید و دوباره در یخچال قرار دهید.

این عمل را چهار بار تکرار کنید و بعد از مرحله چهارم خمیر آماده خواهد شد. وقتی خمیر را از وسط نصف می کنید، لایه های مختلف کاملاً و به وضوح چیده شده اند که نشان می دهد مراحل به درستی انجام شده و خمیر با کیفیتی درست شده است.

حالا برای تهیه کیک های زبان ابتدا فر را روشن کرده و با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. سپس خمیر تمام شده را روی سطح کار قرار دهید و به ضخامت حدود یک سانتی متر یا کمی بیشتر باز کنید.

سپس روی خمیر را با مخلوطی از عسل و زرده بمالید. برای تهیه مخلوط عسل، دو قاشق غذاخوری عسل را در یک کاسه کوچک بریزید و دو قاشق غذاخوری آب جوش اضافه کنید. می توانید مقداری محلول زعفران غلیظ نیز به این مخلوط اضافه کنید. همچنین می توانید زرده تخم مرغ را به این مخلوط اضافه کنید یا جداگانه تهیه کنید و هر کدام را جداگانه روی خمیر بمالید. سپس با استفاده از قلم مو، این مخلوط عسل و زرده تخم مرغ را روی خمیر بمالید.

سپس با استفاده از کاتر یا حتی چاقو، خمیر را به شکل شیرینی زبان درآورید و آن را روی یک ورقه پخت که با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار دهید.

سینی را در فر گرم کنید و کیک ها را حدود بیست دقیقه بپزید. وقتی کیک ها طلایی شدند آنها را از فر خارج کنید. بعد از اینکه کیک ها را از فر خارج کردید، می توانید روی آن ها را با مخلوط عسل و آب داغ یا گلاب بمالید و در آخر با کنجد، پسته، پودر نارگیل یا چیز دیگری تزئین کنید.

هنر زبان شیرین

هنگام تهیه پفک به نکات زیر توجه ویژه ای داشته باشید:

مواد و ابزار مورد نیاز برای تهیه خمیر باید در دمای پایین نگهداری شود. سرعت این مراحل نقش مهمی در نتیجه نهایی دارد.

در حین چرخاندن و صاف کردن خمیر، تمام مراحل را با دقت دنبال کنید تا یک لایه خمیر نازک و یکنواخت حاصل شود.

توجه داشته باشید که فواصل زمانی لازم برای استراحت خمیر در یخچال را رعایت کنید. این کار باعث می شود کره کاملا جذب شود و کیفیت شیرینی ها بهتر شود.

چرا آب نبات های زبان منفجر نمی شوند، شربت آب نبات زبان، آب نبات زبان، آب نبات زبان خمیر جادویی، طرز تهیه آب نبات زبان خمیر هزارلا، چرا آب نبات زبان کج می شود، طرز تهیه آب نبات زبان در شیرینی

مقدار مناسبی از آرد را انتخاب کنید تا خمیر خشک نشود. برای بهترین نتیجه می توانید به جای آرد از نشاسته ذرت استفاده کنید.

قبل از قالب زدن، مطمئن شوید که فر از قبل گرم شده است تا کیک ها به طور یکنواخت بپزند.

فراموش نکنید که خمیر را صاف و یکنواخت کنید تا همه کیک ها به یک اندازه آماده شوند.

در صورت لزوم می توانید خمیر را در فریزر نگهداری کنید تا در زمان دیگری استفاده کنید.

اگر می‌خواهید کیک‌هایتان مانند خرید با شربت باشد، می‌توانید شربت تهیه کنید و بعد از پخت کیک‌ها، آن را به جای عسل بریزید.

به کل زمان لازم برای تهیه این خمیر توجه کنید، زیرا ممکن است چهار ساعت یا بیشتر طول بکشد.

با این خمیر می توانید انواع کیک از جمله ناپلئونی، پاپیون، قیفی و انواع دیگر را درست کنید.

چرا گاهی اوقات کوکی های من بلند نمی شوند؟

به این سوال که چرا کیک بالا نیامد، پاسخ می دهم که دلیل آن ممکن است به دلیل بیکینگ پودر یا جوش شیرین شما باشد. اگر قصد استفاده از بکینگ پودر را دارید، مطمئن شوید که مقدار مناسبی را انتخاب کرده و به طور مساوی در سبد پخش کنید. با انجام این مرحله به راحتی می توانید دفعه بعد که شیرینی ها را درست می کنید به پف درست روی زبان برسید.

همچنین توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این دو ماده می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام تهیه شیرینی شود. بهتر است از این مواد به مقدار مناسب استفاده کنید و از افزایش بیش از حد آنها خودداری کنید. با رعایت این نکات و اندازه گیری دقیق مواد می توانید مشکل پف بد کیک روی زبان را حل کنید و کیک های خوشمزه تری درست کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا