آشپزی

فوت و فن شیرینی قیطونی در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن شیرینی قیطونیو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر شیرینی قلاب بافی

هنر شیرینی بافتنی و راز کیک های بافتنی خوشمزه و خانگی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

قیتونی یا قلتونک شیرینی محبوبی است که در عید نوروز مورد توجه قرار می گیرد. این کیک طبق دستور پختی آسان تهیه شده و با زیبایی و طرح رنگارنگش جلب توجه می کند. با انتخاب مواد مورد علاقه خود، می توانید کیک بافتنی را مطابق با سلیقه شخصی خود تزئین کنید. برای رسیدن به نتیجه مطلوب هنگام تهیه این شیرینی های نوروزی، استفاده از ترازو برای اندازه گیری دقیق مواد توصیه می شود. این عمل از آن جهت حائز اهمیت است که بسیاری از مواد اصلی شیرینی از کره و روغن و استفاده از مقدار مناسب مواد تشکیل شده است. در صورت در دسترس نبودن ترازو می توانید از پیمانه های اندازه گیری استفاده کنید و ما دستورالعمل های لازم را برای استفاده از آن ارائه می دهیم تا بتوانید به راحتی این دسر را برای عید نوروز تهیه کنید و در کنار خانواده نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه کیک بافتنی

140 گرم آرد سفید

40 گرم آرد برنج

آرد نخودچی 80 گرم

120 گرم پودر قند

کره قنادی 110 گرم

پودر هل 1/2 قاشق چایخوری

پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری

گلاب (برای غلتاندن) به میزان لازم

پودر نارگیل رنگی، مقدار دلخواه پودر گردو

نحوه تهیه آن شیرینی بافتنی

برای شروع درست کردن کیک ابتدا همه مواد را در دمای اتاق خنک کنید. بعد کره نرم شده شیرینی پزی رو با همزن بزنید و بعد پودر قند رو اضافه کنید و 5 دقیقه دیگه هم بزنید.

آرد آماده شده را سه بار با الک الک کرده و با مخلوط روغن و پودر قند مخلوط کنید.

سپس پودر زنجبیل و پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و خمیر را با نوک انگشتان ورز دهید.

روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و به مدت یک ساعت در دمای اتاق استراحت دهید (نیازی به نگهداری در یخچال نیست).

برای فرم دادن به خمیر، پس از استراحت، تکه های 6 تا 7 گرمی خمیر را جدا کرده و به شکل گلوله درآورید.

گلاب را در ظرفی می ریزند و گلوله های خمیر را یکی یکی می چینند و بعد سریع بیرون می آورند.

فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. در این مرحله کاغذ رنگی را در سینی فر قرار دهید سپس گلوله های خمیر را در پودر نارگیل رنگی، پودر پسته یا بادام بغلتانید و در سینی فر بچینید.

سینی را در فر گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 15-20 دقیقه (بسته به نوع فر) قرار دهید تا بپزد. سپس صبر کنید تا کوکی ها خنک شوند.

از طرف دیگر، می توانید یک تابه را با پایه فلزی گرم کنید. سپس کیک ها را روی کاغذ روغنی داخل تابه بچینید و روی پایه فلزی داخل قالب قرار دهید تا بپزند. این روش حدود 1 ساعت زمان می برد و بعد از نیم ساعت می توانید وضعیت کوکی ها را بررسی کنید.

بعد از پخت صبر کنید تا کیک ها کاملا خنک شوند و در ظرف های مناسب سرو آماده کنید.

هنر شیرینی قلاب بافی

برای بدست آوردن خمیر نرم و لطیفی، روغن و پودر قند را با همزن حدود 5 دقیقه بزنید تا خمیر خوب فرم بگیرد.

برای پوشاندن شیرینی ها می توانید از هر نوع پودر آجیل حتی کنجد استفاده کنید.

در صورت استفاده از پودر نارگیل زمان پخت کمی کمتر می شود زیرا پودر نارگیل سریعتر از سایر پودرها رنگ می گیرد.

برای تهیه این دسر از آرد غلات نیز استفاده می شود.

از خمیر این شیرینی می توان برای تهیه شیرینی اسکار، دادلی، بهشتی و نهدچی نیز استفاده کرد.

کره جامد برای جایگزینی کره مناسب نیست.

برای تهیه پودر نارگیل رنگی، نارگیل را در یک کیسه پلاستیکی بریزید و چند قطره رنگ خوراکی به آن اضافه کنید و سپس مخلوط کنید تا کاملا رنگ شود.

می توانید بین استفاده از پودر هل یا پودر زنجبیل یکی را انتخاب کنید.

کیتونی (رولتی) ماندگاری بسیار بالایی دارد و می توانید آن را در ظروف درب بسته و تا 2 ماه در یخچال نگهداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا