فوت و فن موساکا در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن موساکاو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر موساکا
هنر موساکا و راز موساکای خانگی خوشمزه در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
موساکا غذای معروفی است که بیشتر با بادمجان یا سیب زمینی درست می شود. این غذا که معمولاً حاوی گوشت چرخ کرده است، در مناطق متاثر از فرهنگ عثمانی محبوب است و در هر منطقه به طور متفاوتی تهیه می شود.
در ترکیه، موساکا را اغلب گرم یا ولرم به عنوان کاسرول سرو می کنند. در کشورهای عربی این غذا بیشتر به صورت سرد مصرف می شود. در بالکان، موساکا به صورت لایه لایه تهیه می شود و به صورت گرم سرو می شود. در اکثر نسخه های این غذا از یک لایه سس ضخیم شامل شیر و تخم مرغ (خامه) یا آرد (سس بشامل) استفاده می شود.
محصولات لازم برای تهیه موساکا
بادمجان 750 گرم
300 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز متوسط
2 عدد گوجه فرنگی
1 عدد سیب زمینی بزرگ
پنیر برای پیتزا 200 گرم
سس شامل ½ فنجان است
نمک و فلفل به اندازه کافی
زردچوبه و روغن کافی
طرز تهیه موساکا
ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و حلقه ای برش دهید. بادمجان ها را در تابه ای مناسب با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند. پس از سرخ شدن، بادمجان ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
سپس پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. گوشت چرخ کرده و گوجه فرنگی خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا قهوه ای شود.
سپس نمک، فلفل، زردچوبه و سایر ادویه های دلخواه را اضافه کرده و تفت دهید. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت می دهیم تا طعم خامی آن از بین برود.
یک فنجان آب اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا گوشت آرام آرام بپزد. سیب زمینی ها را حلقه حلقه می کنیم و نیم پز می کنیم که می توان آن را در فر یا آب پز کرد.
کف و کناره های ظرف مناسبی مانند پیرکس را چرب کرده و مقداری بشامل کف آن بریزید و سیب زمینی های نیم پز را بچینید. سپس بادمجان های سرخ شده را روی سیب زمینی ها چیده و روی آنها را با مقداری از گوشت چرخ کرده می پوشانیم.
مقداری سس بشامل و پنیر پیتزا روی گوشت بریزید و لایه لایه را ادامه دهید تا ظرف پر شود.
بقیه سس بشامل را روی مواد بریزید و سطح آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. فر را با دمای 190 درجه گرم کنید و موساکا را به مدت 30-40 دقیقه بپزید تا آماده شود.
بعد از پخت، گریل را به مدت 5 دقیقه روشن کنید تا پنیر طلایی شود. ظرف را از فر خارج کرده، بگذارید کمی خنک شود تا برش راحت شود و با سس کچاپ سرو کنید.
طرز تهیه سس پنیر
اولین مرحله این است که کره و آرد را در ظرف مناسبی تفت داده و به مدت دو دقیقه خوب مخلوط کنید. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و به تدریج شیر تازه سرد را اضافه کنید و مدام هم بزنید. سپس قابلمه را دوباره روی اجاق قرار دهید تا مخلوط غلیظ شود و به غلظت ماست برسد. در این مرحله پارمزان را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
بعد از اینکه مخلوط کمی خنک شد، تخم مرغ را اضافه کنید. این کار را بدون قرار دادن مجدد تابه روی حرارت انجام دهید و مخلوط را به آرامی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. با انجام این مراحل سس پنیر شما آماده مصرف است.
هنر موساکا
در صورت تمایل می توانید لایه های بالایی موساکا را با حلقه های گوجه فرنگی تازه تزئین کنید.
برای طعم دادن به سس بشامل می توانید از فلفل سفید استفاده کنید که گزینه بسیار خوبی است.
برای افزایش طعم و لذت موساکا توصیه می شود بین لایه ها پنیر پیتزا یا سس بشامل اضافه کنید.
برای حفظ زیبایی و فرم پوست های موساکا توصیه می شود پس از کاهش حرارت و سرد شدن، موساکا را بریده و سرو کنید تا پوست ها تمیز و سالم بماند.