فوت و فن نان گاتا در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن نان گاتاو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر گاتا نان
هنر نان گتا و راز طعم نان گاتا خوشمزه و خانگی سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
گاتا، نان شیرینی با ریشه ارمنی است که بیشتر برای جشن ها و به عنوان دسر زمستانی استفاده می شود. کره یا مارگارین اضافه شده به مخلوط آن نان را بسیار ترد و خوش طعم می کند و ماندگاری آن را افزایش می دهد.
دستور پخت گاتا در نقاط مختلف ارمنستان با روش های مختلفی ارائه می شود، بنابراین هر شهر آن را به سبکی منحصر به فرد تهیه می کند. مثلاً در روستای تسوینار که در مجاورت دریاچه سوان قرار دارد، گاتا را به روش خاصی می پزند و در روستاهای گارنی و گغارد رسم است که در یکی از نان ها سکه می گذارند که نشان دهنده آرزو است. برای خوش شانسی کسی که آن را می خورد. ارامنه مقیم ایران نیز گاتا را به عنوان بخشی از فرهنگ غذایی خود در وعده های غذایی روزانه خود گنجانده اند و این مربا به قدری خوشمزه است که حتی غیر ارمنی های ایران نیز از آن لذت می برند.
گاتا را معمولا در تنور سنتی می پزند که طعم خاصی به آن می دهد. این نان شیرین بسیار پرطرفدار است و می توان آن را با چای، قهوه یا شیر سرو کرد تا صبحانه ای فوق العاده و مقوی را ارائه کند.
مواد لازم برای پخت نان گاتا
250 گرم آرد سفید
ماست نصف پیمانه
2 قاشق غذاخوری کره مایع
50 گرم کره
1 عدد تخم مرغ
خمیر فوری نصف قاشق غذاخوری
نصف قاشق غذاخوری وانیل
نصف قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
مواد لازم برای تهیه قسمت میانی نان گاتا
نصف لیوان شکر
گردوی آسیاب شده ۱ پیمانه
دارچین 1 قاشق چایخوری
کره 70 گرم
آرد نصف پیمانه
طرز تهیه نان گاتا
اولین مرحله برای تهیه خمیر این است که اجازه دهید کره در دمای اتاق نرم شود.
سپس تخم مرغ و وانیل را به کره اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
روغن و ماست را به این مخلوط اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
بیکینگ پودر، مایه خمیر و آرد را در ظرف دیگری بریزید و چند بار الک کنید.
سپس این مواد خشک را به مخلوط کره اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و انعطاف پذیر شود.
یک کاسه بزرگ را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را داخل آن بریزید و سپس روی آن را بپوشانید و یک ساعت در جای گرمی بگذارید تا استراحت کند.
برای تهیه مواد میانی، کره را در تابه ای روی حرارت ملایم ذوب کنید.
آرد را به آن اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا کمی سرخ شود اما تغییر رنگ ندهد.
گردو، شکر و دارچین را به تابه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
خمیر تمام شده را به دو قسمت تقسیم کرده و روی سطح صاف پهن کنید.
یک تکه خمیر را پهن کنید و مواد میانی را روی آن پهن کنید سپس تکه دیگر خمیر را روی آن قرار دهید.
لبه های خمیر را محکم فشار دهید و با چنگال برای زیبایی روی آن بکشید.
مخلوط زعفران و تخم مرغ را آماده کرده و روی خمیر بمالید.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
خمیر را در ظرف مناسبی گذاشته و به مدت 30-40 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد.
هنر گاتا نان
برای بهبود میزان مواد مغذی نان گاتا، می توان مغزهای دیگر مانند پسته و بادام را به مواد میانی اضافه کرد. همچنین برای افزایش شیرینی نان می توانید عسل را به مخلوط میانی اضافه کنید و حتی می توانید از عسل به عنوان جایگزین شکر استفاده کنید. گاتاهای سنتی معمولا به شکل گرد پخته می شوند، اما شما مجاز به تهیه آن در اشکال و طرح های مختلف هستید.
برای تزیین نان استفاده از پودر قند یا عسل توصیه می شود. ترکیب نان گاتا با شکلات نیز یک انتخاب خوشمزه است. برای این کار کافی است به مواد میانی کمی شکلات آب شده اضافه کنید. گاتا را می توان بدون مواد میانی و به روشی ساده و نسبتاً آسان تهیه کرد. فقط باید خمیر را پهن کنید، روی آن را با دستمال بپوشانید و سپس آن را بپزید. برای نگهداری طولانی مدت نان گاتا توصیه می شود آن را فریز کنید که باعث می شود نان تا چهار هفته بدون افت کیفیت در فریزر نگهداری شود.