آشپزی

فوت و فن پخت برشتوک در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!

خرید فالوور از سایت اینبو

در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن پخت برشتوکو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.

هنر و فن پخت برشتوک

هنر و فن پخت برشتوک و راز طعم یک برستوک خوشمزه و خانگی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

برشتوک یک شیرینی سنتی ایرانی است که بسیار خوش طعم است. اگر این مربا را امتحان کرده باشید، ممکن است از ساده بودن دستور غذا تعجب کنید. این شیرینی معمولا در ایام نوروز تهیه و مصرف می شود و یکی از محبوب ترین شیرینی های محلی به شمار می رود.

فرآیند تهیه برستوک بسیار آسان است و نتیجه آن بسیار خوشمزه است. این شیرینی بدون فر تهیه می شود و به عنوان یک شیرینی خانگی بسیار محبوب است. بارستوک در انواع مختلفی مانند باستوک نخودچی، باستوک شکلاتی، برستوک آرد گندم و بارستوک دو رنگ تهیه می شود.

مواد لازم برای تهیه براستوک از نخود

آرد نخودچی 130 گرم

کره 80 گرم

50 گرم پودر قند

یک قاشق غذاخوری پودر هل

آموزش پخت نخود براستوک

در این طرز تهیه برشوک ابتدا باید آرد نخودچی را الک کنید تا بتوانید شیرینی های خانگی درست کنید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را داخل آن بریزید. در این مرحله باید آرد را مدام هم بزنید. این کار را تا زمانی انجام دهید که آرد نخود بوی خامی بگیرد که معمولاً حدود 15 دقیقه طول می کشد. توجه داشته باشید که باید سریع هم بزنید تا رنگ آرد تغییر نکند. اگر به هم زدن آرد ادامه دهید، پس از این مدت عطر مطبوعی از آرد سرخ شده را احساس خواهید کرد.

پس از بوییدن آرد، آن را از روی حرارت بردارید. در مرحله بعد نوبت به ذوب شدن کره روی حرارت ملایم می رسد. پس از ذوب شدن کره، آرد را اضافه کنید. برای مخلوط شدن بهتر، آرد را روی کره الک کرده و سپس با هم مخلوط کنید.

پس از مخلوط کردن کره و آرد، ظرف را از روی حرارت بردارید و پودر قند را به همراه هل اضافه کنید. دقت کنید که پودر قند از قبل الک شده باشد. در این مرحله با قاشق چوبی مواد را مخلوط کنید تا مخلوطی یکدست به دست آید. حالا مواد آماده قرار گرفتن به شکل دلخواه هستند.

در این طرز تهیه برشوک مواد حدود یک ساعت زمان نیاز دارد تا کاملا ببندد و به دمای یخچال برسد. بعد از این مدت می توانید این دسر خوشمزه را از قالب خارج کرده و سرو کنید.

تکنیک پخت نخود براستوک

قالب سیلیکونی بهترین انتخاب برای تهیه برشتوک شیرین است. این نوع تابه به شما این امکان را می دهد که بعد از سرد شدن کیک را به راحتی جدا کنید. اگر قالب سیلیکونی ندارید، می توانید از هر ظرف عمیق دیگری به عنوان قالب استفاده کنید. اما باید در نظر داشته باشید که ممکن است براستوک به راحتی از ظرف خارج نشود و مجبور شوید آن را در همان ظرف سرو کنید.

قالب های پلاستیکی یخ نیز گزینه مناسبی برای تهیه برستوک است که در اندازه های مختلف موجود است و قابل استفاده است. اگر از شکل یا ظرف متفاوتی استفاده می کنید، باید جزئیات بیشتری را در نظر بگیرید. برشتوک را بهتر است مدت بیشتری در یخچال بگذارید تا از ظرف جدا شود.

همچنین می توانید از یک ظرف انعطاف پذیر و شکستنی به عنوان الگو استفاده کنید. بنابراین در صورت لزوم می توانید ظرف را وارونه کرده و با ضربه ملایم برشتوک را خارج کنید.

برای بهترین نتیجه با این روش تهیه برشتوک، استفاده از آرد نخود خانگی توصیه می شود. برای تهیه آرد نخودچی، نخودها را در آسیاب بریزید و پودر آن را الک کنید. آرد نخودچی شما آماده است.

برای تهیه پودر هل مورد نیاز خود نیز می توانید از همین روش استفاده کنید. این باعث می شود شیرینی ها بسیار معطر و خوش طعم شوند.

از مغزهای مختلف به عنوان یکی از محتوای براستوک استفاده کنید. مثلا گردو پیشنهاد می کنیم.

مواد لازم برای پخت برشتوک مجلسی

250 گرم آرد سفید

100 گرم پودر قند

150 گرم کره

یک سوم قاشق غذاخوری پودر دارچین

یک سوم قاشق چایخوری پودر زنجبیل

2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو

4 قاشق غذاخوری پودر نارگیل

خلال بادام و پسته برای تزیین

آموزش پخت برشتوک مجلسی

در این طرز تهیه برشوک ابتدا آرد را الک کنید تا نرم شود. سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را تفت دهید. در این مدت آرد را هم می زنیم تا رطوبت آن گرفته شود و رنگ آن تیره شود. پس از تفت دادن آرد، آن را از روی حرارت بردارید و دوباره الک کنید تا گلوله های آرد در بیاید و آرد به طور یکنواخت مخلوط شود. اگر این کار را نکنید، گلوله های آرد با مواد دیگر مخلوط نمی شوند.

سپس 150 گرم کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید. بعد از اینکه کره آب شد، آرد الک شده را به کره اضافه کنید و هم بزنید تا آرد سرخ شده و تغییر رنگ دهد. پس از تفت دادن و سرخ شدن آرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید.

پودر قند را الک کرده و به مخلوط آرد و کره اضافه کنید. با مخلوط کردن یکنواخت مواد یک مخلوط همگن به دست می آورید. اگر مخلوط هنوز پودری بود یک قاشق غذاخوری کره مایع به آن اضافه کنید و دوباره همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

حالا مخلوط را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. پودر زنجبیل را به یکی از این قسمت ها اضافه کنید و دقیقا هم بزنید تا پودر با بقیه مواد مخلوط شود. پودر نارگیل و دارچین را به قسمت دوم اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. در آخر قسمت آخر و سوم را با پودر کاکائو ترکیب کرده و دقیقا ورز دهید تا همه مواد به خوبی با پودر کاکائو مخلوط شوند.

برای فرم دادن به هلوها می توانید از قالب استفاده کنید و مواد را داخل آن بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از یک ساعت برشی را از قالب خارج کرده و سرو کنید. روش دیگر شکل دادن به کیک این است که مواد به اندازه گردو را بردارید و با دست پهن کنید. سپس برش های گرد را در کپسول های مخصوص قرار دهید و با خلال نارگیل و بادام تزئین کنید.

راز طعم برستوک

به را می توان به مدت دو هفته در ظرف مناسبی در یخچال قرار داد و نیم ساعت قبل از سرو از یخچال خارج کرد تا به دمای محیط برسد. اگر می خواهید سینه ها را طولانی تر نگه دارید، به جای کره از کره جامد استفاده کنید.

اگر برای تهیه برشتوک از دو نوع آرد با هم استفاده می کنید، توجه داشته باشید که باید آنها را جداگانه سرخ کنید. این به دلیل زمان متفاوتی است که طول می کشد تا هر یک از این دو نوع آرد بوی خامی پیدا کند.

استفاده از آرد نخودچی بدون آرد گندم طعم ناب نخود را به برشته می دهد. از طرفی استفاده از آرد گندم به همراه آرد نخودچی باعث چسبندگی نان و بافت سبک تری می شود.

این بستگی به ترجیح شما دارد که از پودر کاکائو استفاده کنید یا نه. اگر می خواهید برش طعم شکلاتی داشته باشد، یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو را با پودر قند الک کنید تا طعم شکلاتی به برش داده شود.

برای تزیین شیرینی ها می توانید از خلال بادام، خلال پسته، پودر نارگیل، پودر شکلات یا پودر دارچین استفاده کنید. سپس برش ها را در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا