فوت و فن پخت مربای شقاقل در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن پخت مربای شقاقلو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر پخت مربای شگکل
هنر و تکنیک درست کردن مربای شگکل راز خوشمزه مربای شغال خانگی در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
شقاقل شیرین یکی از غذاهای پرطرفدار در مناطق شمالی ایران است و بسیار خوشمزه به نظر می رسد. شغال با نام های دیگری از جمله زردک نیز شناخته می شود. تهیه این مربا کمی حوصله و دقت می خواهد، اما با طعم شگفت انگیزی که دارد ارزش تلاش را دارد.
این گیاه شقاقل یا زردک نام دارد و در نواحی شمالی ایران به هویج قمی یا هویج وحشی نیز معروف است. این گیاه در شرق اروپا و غرب آسیا می روید و رنگ زرد نخودی و طعمی شیرین دارد. گیاه شقاقل یکی از گیاهان بومی مناطق جنگلی شمال ایران است و مانند کولا در مناطق حاصلخیز می روید. این گیاه بافتی سفت و مقاوم دارد و در برابر سرما مقاوم بوده و حاوی مقدار زیادی نشاسته است.
شقاقل با افزودن شکر شیرین می شود و به دلیل داشتن ویتامین ها، مواد معدنی غذایی و خواص دارویی مصرف آن به عنوان یک محصول غذایی با ارزش توصیه می شود. از این گیاه برای درمان برخی از روماتیسم و نقرس نیز استفاده می شود.
شکقل با نام های دیگری مانند «مهر سلیمان» یا «خاتم سلیمان» نیز شناخته می شود و ظاهری شبیه به هویج دارد. برای تهیه مربای شگک باید این گیاه را از قبل تهیه کنید که به دلیل بافت سفت آن زمان زیادی می برد.
شقاقل از نظر طب سنتی دارای خواص گرم و مرطوبی است که می تواند اشتها را افزایش داده، سلامت کبد و کلیه را تقویت کند و عملکرد قلب و عروق را بهبود بخشد. اما مصرف زیاد این گیاه به صورت خام توصیه نمی شود و باید به مقدار مناسب مصرف شود اما اگر به صورت مربا استفاده شود می توان از مقدار بیشتری استفاده کرد.
مواد لازم برای تهیه مارمالاد شگکل
شغال: 1 کیلوگرم
شکر: 1 کیلوگرم
عصاره هل یا هل: اختیاری
گلاب: 1/2 فنجان با دسته فرانسوی
آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
آموزش درست کردن مربای شگکل خانگی
برای تهیه مارمالاد شگال ابتدا این میوه ها را با ساقه آماده کنید. آنها را چند روز در آب خیس کنید و سپس با احتیاط آب را دور بریزید. سپس چغندرها را خرد کرده و در قابلمه ای با بقیه مواد بجوشانید تا مربای شما آماده شود. آماده سازی شغال ها برای تهیه مربا حدود 4 روز طول می کشد و در این مدت شغال ها را چندین بار می جوشانند و آب آن ها را عوض می کنند.
برای تهیه مارمالاد شگکل ابتدا شگکل یا زرده را با دقت با آب بشویید تا کاملا تمیز شود. پوست را جدا نکنید. سپس پس از شستن، نخود را در آب خیس کنید. به مدت دو روز آب نخود را سه بار دور بریزید. این کار را دو روز تکرار کنید، یعنی شغال را دو روز خیس کنید و هر بار آب آن را عوض کنید.
در مرحله بعد پس از دو روز خیارهای دریایی را از آب خارج کرده و پوست آنها را جدا کنید. زرده را به دلخواه برش دهید، شاید با کاترهای طرح دار هلو را برش دهید. سپس به مقدار لازم آب داخل قابلمه بریزید و نخود را به آن اضافه کنید.
تابه را روی اجاق بگذارید و شعله گاز را زیاد کنید. آب داخل قابلمه را به جوش بیاورید. ۱ ساعت صبر کنید تا نخودها خوب بپزند. سپس آنها را آبکش کرده و ورقه های شقاقل را در قابلمه آب سرد بریزید و روی اجاق بگذارید. نخودها را بجوشانید و یک ساعت دیگر بپزید.
بعد از اینکه برای بار دوم جوشیدند و جوشیدند آبکش می کنند و در قابلمه آب سرد می گذاریم و کنار می گذاریم. مانند مرحله اول نخود را دو روز در آب سرد بگذارید و روزی 3 بار یعنی هر 8 ساعت یک بار آب آن را عوض کنید.
بعد از اتمام پخت شغال ها را آبکش کرده و در قابلمه (ترجیحاً الکلی) بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. روی زعفران آب بریزید تا سطح بالایی آن را بپوشاند. قابلمه را روی اجاق بگذارید.
پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید. در قابلمه را بدون درب بگذارید و 1.5 ساعت بپزید تا غلیظ و غلیظ شود. در 15 دقیقه آخر پودر یا عصاره هل را اضافه کنید. در همان مرحله تهیه مربا گلاب را اضافه کنید.
در مرحله آخر طرز تهیه مارمالاد شگک، شعله گاز را خاموش کرده و صبر کنید تا خنک شود. اگر مربا تمام شد دوباره روی اجاق بگذارید تا بجوشد و آب آن خارج شود. سپس مربا را در یک بطری شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. مربا را در یخچال نگهداری کنید.
هنر مارمالاد شقاقل
برای تهیه خیار دریایی آن را به مدت ۲ روز در آب خیس کنید و آب آن را به صورت دوره ای عوض کنید. اطمینان حاصل کنید که هر 8 ساعت یک بار آب قدیمی را بیرون بریزید زیرا آب بیش از حد می تواند جیرجیرک ها را خرد کند.
نخود را در آب سرد خیس کنید زیرا آب ولرم یا گرم می تواند آنها را نرم کند.
امکان نگهداری مربای شقاقل از حدود 6 ماه تا 1 سال وجود دارد. اگر نیاز به نگهداری طولانی تری دارید، مربا را در فریزر قرار دهید. قبل از باز کردن درب شیشه مربای شقاقل، شیشه را در دمای محیط قرار دهید اما پس از باز کردن درب، مربا را در یخچال نگهداری کنید.
اگر می خواهید مربای شغال رژیمی درست کنید، می توانید شکر سفید را با شکر قهوه ای جایگزین کنید. برای تهیه مارمالاد شگاکال بهتر است از عسل استفاده نکنید، زیرا عسل حاوی سمومی است که جوشاندن آن برای سلامتی خطرناک است.
در صورت مشاهده آثار کپک در مربا از مصرف آن خودداری کنید زیرا ممکن است مربا آلوده به کپک هایی باشد که دیده نمی شود و احتمال مسمومیت زیاد است.
برای جلوگیری از کپک زدن مربا می توانید آن را به صورت کنسرو هوادهی کنید. در این روش مربا را در ظرف دربسته و یک قابلمه آب روی اجاق بگذارید تا آب به مدت 20 دقیقه بجوشد. سپس شیشه را با درپوش به مدت 1 شب بگذارید تا هوا خارج شود.
می توانید از مارمالاد شاگال به عنوان یک دسر خوشمزه برای صبحانه یا در تهیه دسرهای مختلف مانند چیزکیک یا کیک مربا استفاده کنید. همچنین برای حفظ رنگ و درخشندگی مربا، درب قابلمه را در حین پخت آن ببندید.
برای جلوگیری از دلمه شدن مربا، حتما بعد از پخت کامل میوه شکر را اضافه کنید، زیرا شکر روی میوه کاملاً پخته سفت می شود و از دلمه شدن مربا جلوگیری می کند.