فوت و فن کبه در سال ۱۴۰۳ که نمی دانید!
در این مطلب از سایت سرگرمی روز قصد داریم فوت و فن کبهو رازهای خوشمزه شدن آن را به شما بگوییم. پیشنهاد می کنیم حتما در ادامه مطلب همراه ما باشید.
هنر کعبه
هنر و هنر کبه راز کبه خانگی خوشمزه و درجه یک در سایت سرگرمی روز امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.
کبه یک غذای خوشمزه و پرطرفدار در غذاهای عربی است که بیشتر در کشورهایی مانند لبنان و عراق رایج است. این غذا در نگاه اول شبیه سمبوسه گوشتی است اما تفاوت های قابل توجهی نیز دارد. برخلاف سمبوسه که گوشت را در خمیر مخصوصی می پیچند، کبه را روی لایه ای از برنج قرار می دهند. همچنین سمبوسه ها معمولاً مثلثی شکل هستند در حالی که کبی ها بیشتر گرد یا کروی هستند. مواد اولیه اصلی برای تهیه کباب گوشت، سیب زمینی و انواع سبزیجات معطر است، اما این مواد را می توان بنا به ذائقه شخصی تغییر داد.
یکی از جنبه های کاربردی کبه این است که بعد از پخت می توان آن را به مدت 2-1 ماه در فریزر نگهداری کرد و در زمان دلخواه مصرف کرد. کباب در انواع مختلفی مانند کباب برنجی، کباب بلغور یا کباب سیب زمینی تهیه می شود. این غذا ظاهری زیبا و دلچسب دارد و با اینکه جزو غذاهای سرخ کردنی به حساب می آید، در آن مقدار کمی روغن استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه کبه برنج
3 فنجان برنج نیم دانه خام
گوشت گوساله بدون استخوان ریز خرد شده نیم کیلو
3 عدد پیاز بزرگ
کشمش 250 گرم
یک فنجان گردوی آسیاب شده
نیم کیلو جعفری خرد شده
خلال بادام، فنجان
6 عدد تخم مرغ
زردچوبه و نمک به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه کبه برنج
ابتدا برنج نیم دانه ایرانی را چند بار بشویید و حدود 12 ساعت مثلا از عصر تا صبح در آب خیس کنید.
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
گوشت گاو را به قطعات کوچک خرد کرده و بعد از خشک شدن در پیاز سرخ شده بپزید. بادام و گردو خرد شده را به گوشت اضافه کنید و کشمش شسته شده را کم کم به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
هنگام تفت دادن کشمش مراقب باشید که در روغن زیاد سرخ نکنید تا ترک نکند.
مقداری نمک و زردچوبه به مخلوط اضافه کنید و در آخر جعفری خرد شده را اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
برنج خیس شده را در قابلمه بریزید و آن را به شکل کیک بپزید. ابتدا برنج را ریخته و کمی نمک می زنند اما روغنی به برنج اضافه نمی کنند.
وقتی برنج جوش آمد و پخت، برنج زرد پخته شده را در تابه بزرگی ریخته و اجازه می دهیم تا خنک شود.
ترجیحاً برای تهیه کبا از برنج نیمه دانه ایرانی استفاده شود زیرا طعم و عطر کبا را بهتر می کند.
برنج را می توانید با غذاساز کمی گرم بچرخانید اما بهتر است با دست ورز دهید.
سپس برنج را در تابه خوب ورز دهید و مقداری برنج به اندازه نارنگی بردارید و در دست فشار دهید. مواد را با چشم یا قاشق به برنج اضافه کنید و مواظب باشید زیاد داخل برنج نریزید تا موقع سرخ شدن نریزد و روغن آن خراب شود. برنج حاوی مواد را به آرامی جمع کنید و ورز دهید تا گرد و کشیده شود. برای جلوگیری از چسبیدن برنج به دست، کف دست خود را با آب خیس کنید.
اگر می خواهید کباها را به صورت حرفه ای تهیه کنید، آنها را با دست ورز دهید. سیخ های آماده را بگذارید و یک سینی را با روغن پر کنید. در ظرفی جداگانه تخم مرغ ها را بشکنید و خوب مخلوط کنید سپس سیخ ها را داخل تخم مرغ ها فرو کنید و در روغن داغ سرخ کنید. هنگام چرخاندن کابینت ها مراقب باشید که سوراخ نشوند و محتویات آن نریزد.
سیخ ها را پس از سرخ شدن روی جعفری تازه می ریزند.
مواد لازم برای تهیه کباب بلغور
گوشت چرخ کرده 1000 گرم
بلغور گندم 250 گرم
نمک، فلفل قرمز و سیاه به میزان لازم
یک چهارم قاشق چایخوری پودر زیره
دو عدد پیاز متوسط
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
روغن مایع برای سرخ کردن به میزان لازم
طرز تهیه کباب بلغور
ابتدا بلغور گندم را به مدت نیم ساعت در آب سرد خیس کنید سپس آن را بشویید و بگذارید کاملا آبکش شود.
در مرحله دوم پیاز را نگینی خرد کرده و در ظرف دلخواه تفت دهید. در همین حین گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ شده اضافه کرده و خوب تفت می دهیم. نمک، فلفل، پودر زیره و جوز هندی را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، حرارت را خاموش کنید و بگذارید خنک شود.
سپس قسمت کوچکی از بلغور را به شکل توپ درآورید و کف دست خود را سوراخ کنید. مواد گوشتی مخلوط شده را داخل حفره بریزید و با دقت ببندید و در دست فرم دهید.
در آخر سیخ ها را یکی یکی در روغن داغ با دمای متوسط سرخ کنید. وقتی رنگ طلایی تیره به دست آوردند، آنها را از روغن خارج کرده و در ظرفی بریزید.
می توانید سیخ ها را آماده کرده و بدون سرخ کردن در فریزر نگهداری کنید. در صورت نیاز آنها را از فریزر خارج کرده و سپس سرخ کنید. این روش به شما امکان می دهد کبه ها را تا سه ماه نگهداری کنید.
چرا کابوا می رود؟
هنگام قرار دادن سیخ ها در روغن داغ، روغن را به آرامی روی سیخ ها بریزید تا از ترک خوردن سیخ ها جلوگیری کنید. هنگامی که دستان خود را ورز می دهید، یک کاسه آب در کنار خود نگه دارید و دستان خود را مرطوب نگه دارید.
برای سرخ کردن سیخ، استفاده از تابه تفلون توصیه می شود تا سیخ ها به تابه نچسبند. همچنین دقت کنید که سیخ ها هنگام سرخ کردن در تابه به هم نچسبند و فاصله مناسبی بین آنها وجود داشته باشد. در صورت تمایل می توانید از سرخ کن برای سرخ کردن استفاده کنید.
اگر می خواهید برنج در فر نچسبد، یک تخم مرغ اضافه کنید تا چسبندگی برنج بیشتر شود. برای جلوگیری از چسبیدن برنج، برنج نیم دانه را از شب قبل خیس کنید و در حین پخت دو انگشت آب اضافه کنید تا بافت برنج نرم شود.
هنر بلغور کبه
سیخ ها را قبل از سرخ کردن در تخم مرغ زده شده بغلتانید و سپس در روغن سرخ کنید. در هنگام سرخ کردن حرارت باید کم باشد تا سیخ ها تغییر رنگ ندهند و نسوزند. مواد گوشتی باید بدون چربی اضافی باشد و خمیر باید به اندازه ای سفت باشد که از باز شدن آن جلوگیری کند. اگر مخلوط برنج و سیب زمینی خیلی شل بود، کمی آرد اضافه کنید.
اگر طعم شیرین را ترجیح می دهید، می توانید مقداری کشمش اضافه کنید و با افزودن سبزیجات خرد شده به مواد تفت دهید. می توانید کباب را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید. برای اینکه سیخ ها نچسبند، آن ها را در سینی بچینید و مدتی در یخچال بگذارید و سپس در کیسه فریزر یا ظرف محکمی قرار دهید و در فریزر قرار دهید. همچنین می توان از سرخ کن برای سرخ کردن سیخ ها استفاده کرد. اگر رژیم گیاهخواری دارید می توانید کباب بدون گوشت و کاملا گیاهی تهیه کنید.
کباب غذایی با ارزش غذایی و انرژی بالاست که طرفداران زیادی دارد. برای یخ زدن سیخ ها، آن ها را در سینی بچینید و بین آن ها پلاستیک بگذارید. بعد از چند ساعت در فریزر آنها را خارج کرده و در کیسه فریزر قرار دهید. سیخ ها را در کشوهای فریزر نگهداری کنید و نیم ساعت قبل از سرخ کردن از فریزر خارج کنید (حتی اگر تا حدی یخ زده باشند). برای تهیه کبا، تعداد استفاده کنندگان باید مقدار مواد اولیه را تغییر دهد.