قلیان اکسیژن و ریههای بلاتکلیف
حسین فرشیدی معاون بهداشتی وزارت بهداشت در نشست خبری هفته ملی بدون دخانیات با موضوع قلیان اکسیژنی گفت: مرکز مبارزه با دخانیات دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرد جایگزینی را ارائه می دهد که ضرر کمتری دارد و همچنین می تواند مصرف دخانیات را کاهش دهد. . یکی از راه های کاهش مصرف دخانیات جایگزینی است و این طرح به صورت نمونه در 10 استان راه اندازی شده است.
به گزارش فرهیختگان، فرشیدی مدعی است همه موارد بر اساس استاندارد بوده و قلیان اکسیژنی هیچ آسیب جسمی و جسمی ندارد. قلیان اکسیژن اعتیادآور نیست و یک کار جایگزین است، البته نمی توان گفت که می تواند همه مشکلات را حل کند و جایگزین سیگار شود. ما مطالعات را ادامه می دهیم و منتظر می مانیم تا تحقیقات قلیان اکسیژن تکمیل شود تا ببینیم آیا می توان آن را به عنوان جایگزین کم خطر تایید و مجوز داد.
کیانوش جهانپور سخنگوی سابق وزارت بهداشت در گزارشی گفت: تا به امروز عوارض گزارش شده در دنیا که یکی از بارزترین آنها این است که باعث دفع و کاهش ویتامین ها از جمله B12 و معمولاً در دراز مدت این برای سیستم عصبی مضر است و حتی اعصاب باعث ایجاد مشکلاتی می شود. همچنین کم خونی – ناشی از کمبود B12 – از دیگر عوارض است. البته اگر فردی مصرف مکرر و مزمن داشته باشد و به دلیل این گاز، خنده یا خلسه دچار ضعف عمومی شود، این یکی از هشدارهاست. آنچه که بیشتر گزارش شده است، احتمال فشار خون پایین است که باعث سرگیجه می شود.