مجبور نیستید برای کاهش وزن، شیرینی حذف کنید؛ چقدر شیرینی بخوریم که چاق نشویم؟
شکر نقش مهمی در بسیاری از وعده های غذایی ما دارد. از شکر صبحانه گرفته تا انواع سس های سفید و قرمز، کره بادام زمینی و غیره، در واقع شکر اضافه شده به انواع غذاها را می توان حتی در غیرمنتظره ترین محصولات نیز یافت.
به گزارش سرگرمی روز، بسیاری از ما در وعده های غذایی، میان وعده ها و غذاهای سریع و فرآوری شده قند زیادی مصرف می کنیم. علاوه بر این، این محصولات اغلب حاوی مقدار زیادی قند هستند که می تواند بخش بزرگی از کالری دریافتی روزانه ما را تشکیل دهد.
وقتی به دور خمیس می روید و عید نوروز را می بینید و می بینید، از انواع شیرینی ها استفاده کنید. آنها بخش جدایی ناپذیر غذایی هستند که ما مصرف می کنیم. بنابراین بهتر است در مورد نحوه مصرف آنها آگاهی لازم را داشته باشید.
کارشناسان معتقدند مصرف شکر عامل اصلی چاقی و بسیاری از بیماری های مزمن مانند دیابت نوع 2 است به همین دلیل دستورالعمل های غذایی توصیه می کنند که کالری دریافتی از شکر زیر 10 درصد در روز باشد.
افزایش چاقی
توجه داشته باشید که نرخ چاقی در سراسر جهان در حال افزایش است و شواهد نشان می دهد که قند اضافه شده، به ویژه نوشیدنی های شیرین شده با شکر، عامل اصلی افزایش وزن است.
نوشیدنی های شیرین شده با شکر مانند نوشابه ها، آب میوه ها و چای شیرین سرشار از فروکتوز هستند که یک قند ساده است. مصرف فروکتوز بیشتر از گلوکز، نوع اصلی قند موجود در غذاهای نشاسته ای، گرسنگی و هوس ما را افزایش می دهد. بنابراین باعث می شود بیشتر بخوریم.
شیرینی می خورید و احساس گرسنگی می کنید
مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از حد فروکتوز می تواند باعث مقاومت لپتین شود. هورمون مهمی که گرسنگی را تنظیم می کند و به بدن شما می گوید که غذا نخورد.
به عبارت دیگر، نوشیدنی های شیرین گرسنگی شما را مهار نمی کند و مصرف سریع کالری مایع را تسهیل می کند. بنابراین می توانند منجر به افزایش وزن شوند.
علاوه بر این، نوشیدن مقدار زیادی نوشیدنی های شیرین با افزایش سطح چربی همراه است. نوعی چربی شکمی که با بیماری هایی مانند دیابت و بیماری قلبی مرتبط است.
ارتباط بین مصرف قند و بیماری قلبی
شواهد نشان می دهد که رژیم های غذایی سرشار از قند می تواند منجر به چاقی و التهاب و همچنین سطوح بالاتر تری گلیسیرید، قند خون و فشار خون شود که همگی از عوامل خطر بیماری قلبی هستند.
علاوه بر این، مصرف بیش از حد قند، به ویژه نوشیدنی های شیرین، با تصلب شرایین، بیماری که با رسوبات چربی و گرفتگی عروق مشخص می شود، مرتبط است.
چگونه شیرینی بخوریم تا چاق نشویم؟
همه ما با وسوسه خوردن غذاهای خوشمزه به خصوص در تعطیلات نوروز آشنا هستیم. البته برخی از افراد هر از چند گاهی ناگهان هوس شیرینی، تنقلات و فست فود می کنند که همگی سرشار از قند هستند. افراد کمی می توانند مصرف این غذاها را با سبزیجات جایگزین کنند. به عنوان مثال، خوردن یک خیار و یک سیب نمی تواند جایگزین خوبی برای کیک شکلاتی، سیب زمینی سرخ شده با سس یا چیزبرگر و پیتزا باشد! پس چه باید کرد که خوردن شیرینی مضر نباشد؟
اگر شیرینی می خورید به نکات زیر توجه کنید:
اولین کاری که هنگام مصرف شیرینی ها و تنقلات انجام می دهید این است که تا حد امکان آنها را کاهش دهید. مثلاً اگر هوس خوردن شیرینی خاصی دارید. مصرف غذاهای سرشار از قند را کاهش دهید. فعالیت بدنی خود را نیز افزایش دهید. حتما پروتئین و سبزیجات مصرف کنید و آب فراوان بنوشید و به طور کلی غذاهای کم کالری را انتخاب کنید.
برای کاهش وزن لازم نیست شیرینی جات را کنار بگذارید
فراموش نکنیم که همیشه باید مراقب میزان مصرف شکر باشیم. آیا می دانستید که می توانید هر روز چندین غذای شیرین مختلف بخورید بدون اینکه بر وزن شما تأثیر بگذارد؟ بنابراین، حتی لازم نیست هنگام تلاش برای کاهش وزن، شیرینی ها را به طور کامل کنار بگذارید، فقط باید در مورد آنها هوشمند باشید.
مهم نیست چقدر برای کنترل وزن اضافی خود تلاش می کنید. شما نمی توانید قوانین فیزیک را تغییر دهید. بنابراین، اصل مهم همیشه این خواهد بود که اگر انرژی (کالری) بیشتری نسبت به مصرف خود دریافت کنید، وزن اضافه خواهید کرد.
از سوی دیگر، اگر کالری کمتری نسبت به نیاز خود مصرف کنید، وزن کم خواهید کرد. تنها راه برای حفظ وزن متعادل، حفظ کالری دریافتی متعادل است، به این معنی که شما فقط باید به همان اندازه که می سوزانید کالری دریافت کنید.
میزان کالری دریافتی و مصرف تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار می گیرد و تمایل شما به خوردن شیرینی نیز می تواند به میزان قابل توجهی بر میزان انرژی دریافتی شما تاثیر بگذارد.