فناوری و تکنولوژی

محققان راز «درخت حیات» را کشف کردند

خرید فالوور از سایت اینبو

دانشمندان منشاء درختان عجیب و قدیمی بائوباب را کشف کردند.

بر اساس گزارش انتخاب به نقل از بی بی سی، بر اساس مطالعات با استفاده از DNA، این درختان نمادین برای اولین بار 21 میلیون سال پیش در ماداگاسکار ظاهر شدند.

تخم‌های آنها بعداً توسط جریان‌های اقیانوسی به استرالیا و آفریقا منتقل شد و در آنجا به گونه‌های جداگانه تبدیل شدند.

محققان خواستار تلاش‌های حفاظتی گسترده‌تری برای این درختان هستند که به گفته آنها ممکن است بیش از آنچه قبلا تصور می‌شد به انقراض نزدیک شده باشند.

درختان بائوباب به دلیل ظاهر عجیب و عمر طولانی به «درختان زندگی» یا «درختان وارونه» نیز معروف هستند. آنها به دلیل تغییرات آب و هوایی و جنگل زدایی گسترده در خطر هستند.

دکتر الیجا لیچ از باغ‌های گیاه‌شناسی کیو در لندن به همراه همسرش پروفسور اندرو لیچ از دانشگاه کوئین مری لندن در این مطالعه شرکت کردند.

او گفت: «ما توانستیم منشا بائوباب را مشخص کنیم. این یک گونه نمادین مهم است که طیف گسترده ای از گونه های جانوری و گیاهی و همچنین انسان ها به آن وابسته هستند.”

دکتر ایلیا لیچ افزود: «داده‌ها به ما امکان داد تا دانش جدید مهمی را ارائه کنیم که به هدایت تلاش‌های حفاظتی برای این درختان در آینده کمک می‌کند».

محققان هشت گونه بائوباب را مورد مطالعه قرار دادند که شش گونه از آنها در ماداگاسکار یافت می شود، یکی که به طور گسترده در آفریقا رشد می کند و دیگری در شمال غربی استرالیا.

محققان راز این را کشف کرده اند

بائوباب آفریقایی در بیشتر این قاره رشد می کند

آنها می خواهند به دو گونه در معرض خطر، از جمله بزرگترین و مشهورترین آنها، “بائوباب غول پیکر” در ماداگاسکار، وضعیت حفاظتی بالاتری اعطا کنند.

بائوباب ها برخی از چشمگیرترین درختان روی زمین هستند و ریشه های عمیقی در فرهنگ ها و سنت های محلی دارند و در زبان مالاگاسی به آنها “مادر جنگل” نیز می گویند.

این درختان می توانند هزاران سال زندگی کنند، به طور باورنکردنی بلند شوند و مقادیر زیادی آب در تنه خود ذخیره کنند که به آنها کمک می کند در فصول خشک زنده بمانند.

میوه های آنها یک “ابر غذا” در نظر گرفته می شود و تنه آنها می تواند برای تولید الیاف مورد استفاده برای ساخت طناب یا لباس استفاده شود.

آنها گل های سفید بسیار بزرگی تولید می کنند که در غروب باز می شوند و خفاش ها را برای گرده افشانی جذب می کنند. این پرندگان مسافت زیادی را طی می کنند تا از آب این گل تغذیه کنند. درختان همچنین زیستگاه لانه سازی مهم پرندگان هستند.

نتایج این مطالعه جدید در مجله Nature منتشر شد. این مطالعه با همکاری باغ‌های گیاه‌شناسی ووهان در چین، باغ‌های گیاه‌شناسی سلطنتی (کیو در لندن)، دانشگاه آنتاناناریوو در ماداگاسکار و دانشگاه کوئین مرسی در لندن انجام شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا