مضرات تخمه گشنیز و عوارض مصرف تخم گشنیز در طب اسلامی
مضرات تخمه گشنیز
مضرات تخمه گشنیز ؛ عوارض مصرف تخم گشنیز در طب اسلامی همگی در سرگرمی روز و خواب.امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم خواص مواد غذایی سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید قرآن کریم از بهشت با نام جنت نام برده است و معنی جنت باغی است که درختان میوه فراوان دارد.همچنین در این کتاب آسمانی از میوه های زیادی نام برده شده است.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
مضرات تخمه گشنیز
اگرچه تخم گشنیز در درمان مشکلات حساسیتی موثر است اما احتمال بروز واکنش عصبی به آن نیز وجود دارد. خوشبختانه این مورد بسیار نادر است.
قرار دادن روغن گشنیز بر پوست میتواند باعث ایجاد حساسیت پوستی و افزایش احتمال آفتاب سوختگی شود.
زنان باردار باید در گنجاندن تخم گشنیز در رژیم غذایی خود بسیار محتاط باشند. اگر نگران هستید، در مورد این موضوع با پزشک خود مشورت کنید.
درست است که تخم گشنیز قند خون را کنترل میکند اما باید آن را به دقت کنترل کنید زیرا میتواند باعث کاهش ناگهانی قند خون شود.
نه تنها قند خون، بلکه ممکن است شاهد افت فشار خون نیز باشیم.
آشنایی با دیگر خواص تخمه گشنیز در طب سنتی
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص تخمه گشنیز آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با تخمه گشنیز
از تخم گشنیز معمولا به عنوان ادویه استفاده میشود. خواص تخم گشنیز فراوان است
و به عنوان ماده دارویی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. اندازه تخم گشنیز درشت است
و رنگ آن قهوهای است و حفره توخالی دارد که عصاره این گیاه نیز در آن است.
خواص تخم گشتیز فراوان است و از جمله خواص تخم گشنیز میتوان
به مواردی مانند کنترل دیابت، سلامت پوست، درمان ریزش مو، ضدنفخ، کنترل کلسترل،
تنظیم قاعدگی، سلامت قلب، درمان روماتیسم، تقویت سیستم عصبی و کاهش وزن اشاره کرد.
تخم گشنیز یکی از ادویههایی است که اکثر آسیاییها نمیتوانند بدون آن زندگی کنند
و در اکثر غذاهای هندی و همچنین مدیترانه و خاور میانه کاربرد دارد.
اگرچه تخم گشنیز محبوبیت زیادی در آسیا دارد اما در غذاهای غربی کاربرد چندانی ندارد
و امروزه مردم – به دلیل خواص تخم گشنیز برای سلامتی– استفاده از آن را آغاز کردهاند.
تمام قسمتهای گیاه گشنیز قابل خوردن است اما فقط تخم خشک شده
یا برگهای تازه آن برای طعم دادن به غذا به کار میروند.
خواص تخمه گشنیز برای لاغری
یکی از دلایل افزایش وزن شما این است که شما کالری زیادی مصرف می کنید و پروتئین و فیبر کمتری مصرف می کنید.
برای کاهش وزن، شما باید آن دسته مواد غذایی را مصرف کنید که متابولیسم شما را افزایش می دهند و چربی ها را می سوزانند.
دانه های گشنیز به نظر می رسد راه سنتی برای کاهش وزن باشد به این دلیل است که غنی از مواد معدنی است
و برای لاغری بسیار موثر است.
خواص تخمه گشنیز برای دیابت
بر اساس طب سنتی، مصرف منظم تخم گشنیز مقدار قند خون را کنترل میکند.
در پژوهشی که نتیجهاش در مجله بریتانیایی تغذیه (The British Journal of Nutrition) منتشر شد،
معلوم شد که عصاره تخم گشنیز حاوی ترکیبات خاصی است که وقتی وارد خون میشود
موجب ترشح انسولین و رفتاری مانند انسولین میشود.
بدین ترتیب، از افزایش قند خون پیشگیری و سطح گلوکز فرد را در حد مناسب خود حفظ میکند.
تخم گشنیز با بهبود عملکرد سلولهای بتای لوزالمعده، سطح قند خون را کاهش میدهد.
وظیفه این سلولها آزادسازی انسولین است. مصرف منظم تخم گشنیز در کاهش خطر عوارض قلبی ـ عروقی
مرتبط با پیشدیابت، دیابت نوع ۲ و سندروم متابولیک نیز مؤثر است.
دمنوش تخمه گشنیز
۱ ق چ تخم گشنیز
۱ لیوان اب جوش
نبات به مقدار لازم
ابتدا تخم گشنیز و داخل چای صاف کن میریزیم و زیر اب میگیریم تا گرد و خاک ان از بین برود (برای بیشتر دم نوش ها این کار را انجام میدهیم)
بعد داخل قوری چینی میریزیم و اب جوش و بهش اضافه میکنیم و بیست دقیقه اجازه میدیم دم بکشه و با نبات شیرین میکنیم.