مهمترین خواص عرق کاسنی در سال ۱۴۰۳ که کسی به شما نمی گوید!
خواص عرق کاسنی
کاسنی یکی از گیاهانی است که با خواص دارویی فراوان جای خود را در خانه های ما باز کرده است. در واقع، تقریباً به هر کجا که نگاه کنید می توانید گلدان کاسنی را پیدا کنید. گیاهی که از آن عرق کاسنی می گیریم در اکثر مناطق آب و هوایی رشد می کند و رشد آن اصلاً پیچیده نیست. حتی گاهی می توانید آن را در کنار جاده ببینید. در این مقاله به فواید و مضرات عرق کاسنی می پردازیم. پس با ما همراه باشید!
فواید و خواص عرق کاسنی
ویتامین های دارویی از عرق کاسنی
عرق کاسنی منبع غنی از ویتامین هایی مانند ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که عرق کاسنی می تواند با چندین نوع باکتری خطرناک مبارزه کند. آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه قادر به کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و همچنین پیری و تخریب سلول ها به دلیل آسیب رادیکال های آزاد هستند. علاوه بر این خواص، عرق کاسنی به درمان و کاهش التهاب در بدن و درمان بیماری هایی مانند آرتریت که در نتیجه التهاب بافتی ایجاد می شود نیز کمک می کند.
عرق کاسنی و سلامت قلب
خواص عرق کاسنی بسیار زیاد است و علاوه بر فواید خاص آن برای خانم ها، خواصی هم دارد که هم خانم ها و هم آقایان را تحت تاثیر قرار می دهد. به عنوان مثال، با توجه به احتمال بیشتر سکته قلبی در مردان، خواص عرق کاسنی برای بهبود سلامت قلب و کاهش کلسترول بد خون از اهمیت بالایی برخوردار است. این امر با کمک اینولین موجود در عرق کاسنی اتفاق می افتد که از رسوب کلسترول در رگ ها و در نتیجه حملات قلبی جلوگیری می کند. علاوه بر این، وجود آنتی اکسیدان هایی مانند فنل های گیاهی از تشکیل لخته و ترومبوز جلوگیری می کند و در پیشگیری از سکته قلبی موثر است.
کاسنی و تنظیم قند خون
اینولین موجود در ریشه کاسنی می تواند به تجزیه کربوهیدرات ها در روده کمک کرده و از رشد باکتری های مفید حمایت کند. همچنین یکی از خواص مهم عرق کاسنی برای تنظیم قند خون، افزایش حساسیت بافت ها و به ویژه عضلات برای جذب قند از خون است. به این ترتیب قند خون جذب شده و نیاز به انسولین کاهش می یابد که در کنترل دیابت بسیار موثر است.
افزایش آدیپونکتین با کاسنی: محافظت از خون در برابر دیابت
تحقیقات علمی نشان می دهد که عصاره ریشه کاسنی می تواند سطح آدیپونکتین را افزایش دهد، پروتئینی که نقش مهمی در تنظیم قند خون دارد. این نشان می دهد که عرق کاسنی ممکن است به نوعی در پیشگیری و حتی تاخیر در شروع دیابت نقش داشته باشد.
کاسنی: ادرارآور و درمان کننده یبوست
کاسنی می تواند به بهبود عملکرد کلیه کمک کند. خاصیت ادرار آور آن خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سنگ کلیه را کاهش می دهد. آنها همچنین به طور قابل توجهی عفونت های جزئی دستگاه تناسلی را به ویژه در زنان کاهش می دهند. علاوه بر این، به لطف فیبر موجود در کاسنی، این گیاه به هضم و عملکرد بهتر باکتریهای روده کمک میکند و در نتیجه یبوست و سایر بیماریهای گوارشی را میتوان تا حد زیادی کنترل کرد.
کاسنی: یک جایگزین خوشمزه برای قهوه
برخی می گویند که ریشه کاسنی می تواند استرس را کاهش دهد، اما این هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. اما چیزی که می توانیم با اطمینان بیشتر بگوییم این است که طعم لذیذ کاسنی اغلب آن را جایگزین خوبی برای قهوه می کند. این بدان معناست که اگر از مصرف زیاد قهوه و کافئین اجتناب کنید و به جای آن از نوشیدنی کاسنی استفاده کنید، ممکن است استرس کمتری را تجربه کنید.
فواید کاسنی برای کبد و پوست
از زمان های قدیم، کاسنی به دلیل فواید آن برای کبد شناخته شده است. بهبود عملکرد کبد که نقش عمده ای در تولید هورمون دارد، می تواند به تنظیم چرخه ماهیانه زنان کمک کند. علاوه بر این، کاسنی به دلیل خاصیت خنک کنندگی می تواند به کاهش آکنه و آکنه صورت کمک کند. خاصیت ضد التهابی این گیاه می تواند در مبارزه با آکنه بسیار مفید باشد.
کاسنی: یک همراه سریع برای کاهش وزن
همه ما می دانیم که کاسنی یک گیاه عجیب در دنیای ما با فواید بسیاری برای سلامتی است. اما آیا می دانستید که چای بابونه به کاهش وزن نیز کمک می کند؟ بله شما آن را درست خواندید. این خواص ویژه، از جمله آنهایی که در عرق کاسنی، به ویژه اولیگو فروکتوز یافت می شود، به کاهش هورمون گرلین، هورمون مسئول احساس گرسنگی، کمک می کند. این بدان معنی است که شما احساس سیری بیشتری خواهید کرد و در نتیجه هوس غذایی کمتری خواهید داشت. اما به یاد داشته باشید که تغییر کلی در رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی نیز برای کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل بسیار مهم است.
چه زمانی کاسنی بخوریم؟
زمان دقیقی برای مصرف کاسنی وجود ندارد، اما اگر فردی گرم مزاج هستید یا در خوردن برخی غذاها مشکل دارید، می توانید بعد از هوس خوردن غذاهای گرم از کاسنی به عنوان یک مقوی استفاده کنید. برای استفاده بیشتر از کاسنی برای پوست می توانید در روزهای گرم سال مقداری کاسنی و گلاب را در یک بطری کوچک اسپری حمل کنید و اگر صورتتان ملتهب بود، پوست خود را اسپری کنید.
عوارض و مضرات عرق کاسنی
احتیاط در استفاده از دیگ کاسنی: عوارض جانبی احتمالی
به یاد داشته باشید که اگرچه فواید عرق کاسنی بسیار زیاد است، اما هیچ غذایی کاملا بی ضرر نیست. از جمله عوارضی که ممکن است در دوران بارداری و شیردهی رخ دهد، افزایش خطر خونریزی و سقط جنین است. بنابراین در این دوره ها به یاد داشته باشید که از مصرف عصاره کاسنی خودداری کنید و در صورت تمایل به مصرف با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر به گیاهانی مانند گل رز، بابونه و گل همیشه بهار حساسیت دارید، ممکن است به گلدان کاسنی نیز واکنش آلرژیک داشته باشید.
مصرف عرق کاسنی در بیماریهای صفراوی
عرق کاسنی ممکن است عوارض جانبی برای مبتلایان به بیماری های مربوط به کیسه صفرا داشته باشد. اگر سابقه مشکلات صفرا و کیسه صفرا دارید، قبل از مصرف عرق کاسنی حتما با پزشک خود مشورت کنید.