مهمترین خواص فلفل کاین در سال ۱۴۰۳ که کسی به شما نمی گوید!
خواص فلفل چیلی
فلفل کاین یک فلفل قرمز تند است که از خانواده فلفل و jalapeño است. فلفل کاین توسط کریستف کلومپ در آمریکای مرکزی کشف شد و به اروپا آورده شد، جایی که بسیاری از مورخان معتقدند کشاورزان فرانسوی آن را در منطقه کاین کشت می کردند. از این رو به گفته بسیاری از مورخان فلفل کاین نام خود را از شهر کاین در فرانسه گرفته و به عنوان یکی از مهم ترین انواع فلفل در جهان شناخته می شود. از مهم ترین خواص فلفل دلمه ای می توان به کمک به کاهش وزن، تنظیم فشار خون، تسریع هضم غذا، مقابله با اسهال، درمان میگرن و مقابله با دردهای عصبی و مفاصل اشاره کرد.
خواص فلفل چیلی
کمک به کاهش وزن
یکی از مواد فعال اصلی فلفل چیلی که به افزایش سرعت متابولیسم کمک می کند، کپسایسین است. کپسایسین می تواند دمای بدن را افزایش داده و از فعالیت سیستم گوارشی و سرعت متابولیسم حمایت کند. با افزایش سرعت متابولیسم، بدن می تواند انرژی بیشتری را که با متابولیسم چربی و کالری مصرف می شود، دریافت کند، که می تواند به کاهش وزن کمک کند.
تنظیم فشار خون
برخی تحقیقات نشان می دهد که کپسایسین، ترکیب فعال فلفل چیلی، ممکن است به عنوان یک واسطه موثر در تنظیم فشار خون عمل کند. برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف کپسایسین می تواند باعث گشاد شدن عروق خونی و کاهش فشار خون شود. اما تحقیقات بیشتری در این زمینه برای تایید قطعی اثر فلفل دلمه ای بر فشار خون مورد نیاز است.
تسریع در عملکرد دستگاه گوارش
فلفل کاین می تواند به سرعت هضم کمک کند. کپسایسین، ترکیب فعال فلفل قرمز، می تواند به عنوان یک محرک برای سیستم گوارش عمل کند. این ترکیب می تواند ترشحات معده و مایعات گوارشی را افزایش دهد و در نتیجه روند هضم را تسریع کند.
علاوه بر این، فلفل کاین می تواند به عنوان یک محرک طبیعی برای تحریک رفلکس های گوارشی مانند ترشح آنزیم ها و همچنین تحریک حرکات معده و روده عمل کند. این مکانیسم ها در تسریع و بهبود هضم موثر هستند.
مقابله با اسهال
کپسایسین، ترکیب فعال فلفل قرمز، دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است. این ترکیب می تواند به کاهش التهاب معده و روده و کنترل رشد باکتری های مزاحم کمک کند. همچنین فلفل کاین می تواند به عنوان یک محرک برای دستگاه گوارش عمل کرده و ترشح مایعات گوارشی را افزایش دهد. این می تواند به سرعت عبور غذا از روده کمک کند و در نتیجه مدت اسهال را کاهش دهد.
درمان میگرن
برخی از مطالعات استفاده از فلفل قرمز و کپسایسین را به عنوان یک مکمل طبیعی برای میگرن بررسی کرده اند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف کپسایسین می تواند شدت درد میگرنی را کاهش دهد، تنش عروقی را کاهش دهد و التهاب مغز و عروق خونی را کاهش دهد.
مقابله با دردهای عصبی و مفاصل
فلفل کاین می تواند به طور موقت درد را کاهش دهد. با فعال کردن گیرندههای خاص در سلولهای عصبی، ترکیبات فعال فلفل چیلی مسیرهای تسکین درد را فعال کرده و احساس درد را کاهش میدهد. علاوه بر این، مصرف فلفل دلمه ای می تواند به عنوان مسکن موضعی برای مفاصل دردناک مانند التهاب مفاصل، آرتروز و آرتروز استفاده شود. با استفاده از کرمها یا ژلهای حاوی فلفل کاین، میتوان این ترکیب را به صورت موضعی در ناحیه مورد نیاز استفاده کرد و تسکین درد مفاصل را تسهیل کرد.
اثرات و مضرات فلفل قرمز
آسیب کبد و کلیه
استفاده زیاد و طولانی مدت از فلفل دلمه ای می تواند به کبد و کلیه ها آسیب برساند. برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد کپسایسین، ترکیب فعال فلفل چیلی، می تواند منجر به افزایش آنزیم های کبدی و التهاب در کبد شود. همچنین برخی از افراد ممکن است به فلفل چیلی حساسیت داشته باشند و مشکلات کبدی داشته باشند.
افزایش احتمال خونریزی
مصرف زیاد و طولانی فلفل دلمه ای می تواند احتمال خونریزی را افزایش دهد. کپسایسین، ترکیب فعال فلفل چیلی، می تواند به عنوان یک ضد التهاب عمل کند و خون را برای انجام فعالیت ضد انعقادی تحریک کند. این می تواند منجر به کاهش جریان خون و افزایش زمان خونریزی شود.
بنابراین استفاده از فلفل دلمه ای در مواردی که فرد دچار مشکلات لخته شدن خون یا اختلالات خونی است یا قبل از عمل جراحی و در روزهایی که قرار است جراحی انجام شود، توصیه نمی شود. علاوه بر این، اگر از داروهایی مانند داروهای ضد انعقاد (مانند وارفارین) استفاده میکنید که بر خونریزی تأثیر میگذارند، فلفل کاین باید با احتیاط و زیر نظر پزشک مصرف شود.
تحریک رحم در دوران بارداری
مصرف فلفل دلمه ای در دوران بارداری به دلیل خاصیت تحریک کنندگی و اثرات ضد التهابی که دارد ممکن است باعث تحریک رحم شود و ممکن است ناخواسته مشکلاتی برای بارداری ایجاد کند. همچنین برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف زیاد فلفل دلمه ای می تواند احتمال سقط جنین را افزایش دهد.
اختلال در شیر مادر
فلفل کاین می تواند به طور طبیعی به عنوان یک ماده فعال وارد شیر مادر شود. این می تواند باعث ناراحتی و تحریک کودک شود. برخی از نوزادان ممکن است باعث ناراحتی گوارشی یا اختلال در خواب شوند. بنابراین در دوران شیردهی توصیه می شود مصرف فلفل قرمز تند را به حداقل برسانید یا بهتر است از مصرف آن خودداری کنید.
تحریک دستگاه گوارش کودکان
کودکان سیستم گوارشی حساس تری دارند و ممکن است به خوبی با ترکیبات تحریک کننده مانند فلفل دلمه سازگار نشوند. به همین دلیل بهتر است فلفل چیلی را از برنامه غذایی کودکان خود حذف کنید. مصرف فلفل چیلی در کودکان می تواند علائمی مانند احساس سوزش در دهان، تحریک مخاط دستگاه گوارش، اختلالات خواب و ناراحتی عمومی ایجاد کند. علاوه بر این، احتمال واکنش آلرژیک نیز وجود دارد.