سبک زندگی

مهمترین خواص مارچوبه در سال ۱۴۰۳ که کسی به شما نمی گوید!

خرید فالوور از سایت اینبو

خواص مارچوبه

مارچوبه یکی از سبزیجات محبوب و پرمصرف در سراسر جهان است که در دسته گیاهان علفی چند ساله قرار می گیرد. جالب است بدانید که گل های این گیاه نر و ماده است که نر آن به رنگ زرد مایل به سبز و ماده به رنگ قرمز است. از مهمترین مراکز کاشت مارچوبه در کشورمان ایران می توان به شهرهای دزفول، اراک، اصفهان، قزوین، خوی، تبریز و … اشاره کرد. مارچوبه معمولا به صورت کنسرو شده در فروشگاه ها موجود است، البته مانند سایر سبزی ها می توان آن را به صورت پخته یا خام به ذائقه خود مصرف کرد.برای آشنایی بیشتر با خواص و مضرات مارچوبه با سرگرمی روز همراه باشید.

خواص مارچوبه

فشار خون پایین

اگر فشار خون بالا دارید می توانید از مارچوبه استفاده کنید. مارچوبه سرشار از پتاسیم است و می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند که به نوبه خود خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.

پیشگیری از پوکی استخوان

مارچوبه از آنجایی که حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است می تواند به فرآیند جذب کلسیم کمک کند. علاوه بر این، مصرف مارچوبه میزان کلسیم دفع شده از طریق ادرار را کاهش می دهد که به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند.

سلامت دستگاه گوارش

مارچوبه یکی از گیاهانی است که برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. از آنجایی که مارچوبه حاوی مقادیر زیادی فیبر است، برای درمان نفخ معده، درد معده و افزایش باکتری های مفید در روده بسیار مفید است.

سلامت چشم

یکی از دلایلی که مارچوبه می تواند به سلامت چشم و بهبود بینایی کمک کند این است که این گیاه حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است و علاوه بر سلامت چشم می تواند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند آب مروارید و شب کوری را نیز کاهش دهد.

لاغری و کاهش وزن

مارچوبه سبزی با کالری بسیار کم است و گزینه مناسبی برای رژیم های کاهش وزن است. علاوه بر این، فیبر موجود در مارچوبه می تواند اشتها را پس از مصرف کاهش دهد و از پرخوری جلوگیری کند.

در بارداری مفید است

در دوران بارداری می توانید روی کمک مارچوبه حساب کنید. مارچوبه حاوی مقادیر زیادی فولات است و بنابراین می تواند به سلامت و رشد جنین کمک کند. یکی از خواص دیگر مارچوبه در دوران بارداری این است که می تواند خطر نقص لوله عصبی را در جنین کاهش دهد.

درمان یبوست

یبوست معمولاً به این دلیل رخ می دهد که بدن فیبر کافی برای اجابت مزاج ندارد.مارچوبه حاوی مقادیر بالایی فیبر نامحلول است و بنابراین می تواند حرکات روده را بهبود بخشد که به نوبه خود به درمان و پیشگیری از یبوست کمک می کند.

خواص ضد سرطانی

جالب است بدانید مارچوبه خاصیت ضد سرطانی دارد. مارچوبه حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان گلوتاتیون است که می تواند به سم زدایی بدن و کاهش خطر ابتلا به سرطان های رایج مانند سرطان سینه و سرطان ریه کمک کند.

از دست دادن مارچوبه

تداخلات دارویی

همانطور که در بالا توضیح دادیم، مارچوبه حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است و به همین دلیل می تواند باعث رقیق شدن خون شود. اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین مصرف می کنید، بهتر است از مصرف مقادیر زیاد مارچوبه خودداری کنید.

حساسیت و آلرژی

مارچوبه یکی از سبزیجاتی است که می تواند باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود و به همین دلیل اگر هنگام دست زدن یا خوردن مارچوبه با مشکلاتی مانند خارش گلو، تنگی نفس یا خارش و قرمزی پوست مواجه شدید، ممکن است به آن حساسیت داشته باشید.

به همین دلیل اگر به این گیاه حساسیت دارید بهتر است از مصرف آن خودداری کنید و یا به صورت پخته مصرف کنید. البته در هنگام آشپزی نیز می تواند واکنش های آلرژیک ایجاد کند و حتما قبل از مصرف زیاد مقدار کمی از آن را مصرف کنید تا مطمئن شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا