میتوانیم اکسیر جوانی را از خرسهای آبی قرض بگیریم!
تحقیقات جدید دانشگاه وایومینگ نشان می دهد که می توان با تزریق پروتئین های موجود در بدن موجودات میکروسکوپی به نام خرس آبی به سلول های انسان، روند پیری را کاهش داد.
به گزارش سرگرمی روز به نقل از ساینس دیلی، شاید «خرس آبی» (Tardigrade) بتواند استراتژی موثری برای کند کردن روند پیری ارائه دهد.
محققان دانشگاه وایومینگ درباره چگونگی زنده ماندن خرسهای قطبی در شرایط سخت اطلاعات بیشتری کسب کردهاند و نشان دادهاند که پروتئینهای موجود در بدن این موجودات میکروسکوپی در صورت ورود به سلولهای انسان میتوانند فرآیندهای مولکولی را کاهش دهند.
این باعث میشود که پروتئینهای موجود در بدن خرسهای قطبی کاندیدای بالقوهای برای فناوریهایی باشند که بر کند کردن روند پیری و ذخیرهسازی طولانیمدت سلولهای انسانی متمرکز هستند.
این تحقیق جدید که توسط سیلویا سانچز-مارتینز، دانشمند ارشد در آزمایشگاه پروفسور توماس بوثبی در گروه زیست شناسی مولکولی در دانشگاه وایومینگ هدایت می شود، مکانیسم هایی را بررسی می کند که توسط آن خرس های قطبی از آن برای مقابله با استرس محیطی استفاده می کنند. همچنین، این تحقیق شواهد بیشتری را ارائه میکند که نشان میدهد پروتئینهای ترموفیل در نهایت ممکن است برای ارائه درمانهای نجاتبخش و افزایش ذخیرهسازی درمانهای مبتنی بر سلول مانند سلولهای بنیادی استفاده شوند.
خرس های قطبی با طول کمتر از نیم میلی متر می توانند از خشک شدن کامل و یخ زدگی جان سالم به در ببرند. آنها چندین هزار برابر بیشتر از انسان تشعشعات را تحمل می کنند و حتی در خلاء فضا زنده می مانند.
این تحقیق نشان میدهد که خرسهای قطبی با وارد شدن به حالتی به نام «بیوستاز» با استفاده از پروتئینهایی که ژلهایی را در داخل سلولها تشکیل میدهند و فرآیندهای زندگی را کند میکنند، زنده میمانند.
مارتینز میگوید: «وقتی این پروتئینها را در سلولهای انسانی قرار میدهیم، به طرز شگفتآوری به ژل تبدیل میشوند و متابولیسم را کاهش میدهند. همچنین درست مانند خرسهای قطبی، وقتی سلولهای انسانی را با این پروتئینها در بیوستاز قرار میدهید، در برابر استرس مقاومتر میشوند و بخشی از تواناییهای خرس قطبی را به سلولهای انسانی میدهند.
نکته مهم در مورد تحقیق این است که نشان می دهد کل فرآیند برگشت پذیر است. بوثبی گفت: وقتی استرس از بین می رود، ژل های بلوبری حل می شوند و سلول های انسانی به متابولیسم طبیعی خود باز می گردند.
محققان در مقاله تحقیقاتی می نویسند: یافته های ما راهی برای دنبال کردن فناوری هایی با هدف القای بیوستاز در سلول ها و حتی کل ارگانیسم ها برای به تاخیر انداختن پیری و افزایش ذخیره سازی و پایداری ارائه می دهد.
تحقیقات قبلی توسط گروه بوثبی نشان داده است که نسخه های طبیعی و مهندسی شده پروتئین های خرس قطبی را می توان برای تثبیت داروی مهمی که می تواند برای درمان افراد مبتلا به هموفیلی و سایر بیماری ها بدون نیاز به یخچال استفاده کرد، استفاده کرد.
این تحقیق در مجله “Protein Science” منتشر شده است.