سبک زندگی

نان صنعتی بهتر است یا نان سنتی؟

خرید فالوور از سایت اینبو

وقتی نان خیلی طولانی در یخچال یا بیرون بماند، کپک زده و باید دور ریخته شود. به همین دلیل است که بسیاری از افراد از خود می پرسند کدام نان ها ماندگاری بیشتری دارند و به طور کلی معیار ماندگاری نان چیست؟ نان باکیفیت به احتمال زیاد ماندگاری طولانی دارد، اما مشکل اینجاست که بسیاری از ما هنوز با انواع نان های مرغوب آشنا نیستیم.

به گزارش سرگرمی روز، دکتر خدیجه رحمانی متخصص تغذیه درباره انواع نان، نان های مرغوب و نحوه نگهداری نان برای افزایش ماندگاری می گوید: نان های صنعتی مشکلی ندارند، تاریخ تولید و انقضا نوشته شده است. روی آنها به خوبی بسته بندی شده اند و ویژگی های خاصی دارند. آن دسته از نان های صنعتی که برچسب نان گندم کامل دارند، بهترین نان ها هستند. شرایط این نوع نان از نظر بهداشتی و نگهداری مشخص است.

وی درباره نحوه پخت و ماندگاری نان های سنتی نظر متفاوتی دارد و بیان می کند: روش پخت و ماندگاری نان های سنتی یکنواخت و استاندارد وجود ندارد. آرد بسیاری از این نان ها مناسب نیست، بنابراین برخی از نان های سنتی واقعا کیفیت خوبی ندارند. اگر از نان سنتی استفاده می کنید توصیه می شود از سنگک استفاده کنید. گاهی می توانید از زرشک هم استفاده کنید، در مورد تافتون و لواش، اگر خود نان سبوس دار باشد، استفاده از آن توصیه می شود.

این متخصص تغذیه درباره ویژگی های نان سبوس دار توضیح می دهد: البته این سبوس نیست که پشت نان گذاشته شود. اگر پشت نان سبوس داشته باشد، نباید تصور کرد که می توان آن را به صورت سبوس مصرف کرد، در واقع این سبوس که اغلب استفاده می شود خوراک دام است. در اینجا وقتی به بهترین نان اشاره می کنیم، منظور نان هایی است که حاوی سبوس گندم هستند. زمانی که گندم آسیاب می شود باید حاوی سبوس باشد. بر اساس اصول پخت، سنگک به عنوان بهترین نان باید سبوس بیشتری داشته باشد، اما اینکه آیا واقعاً سبوس آن نسبت به سایر نان ها بیشتر است، بحث دیگری است. این مربوط به کنترل کیفی و عملکرد مسئولان اجرایی است، ما نمی‌توانیم در مورد کنترل کیفی اظهار نظر کنیم و فقط مسئولین نظارت بر نانوایی‌ها می‌توانند این کار را انجام دهند.

رحمانی درباره بهترین نان ها و نحوه نگهداری آن ها نیز می گوید: نان های آرد سفید چه صنعتی و چه سنتی برای سلامتی مناسب نیستند بنابراین از نان هایی که حاوی آرد کامل هستند استفاده شود. نگهداری از نان های سنتی کار چندان ساده ای نیست، با توجه به اینکه کیفیت آرد چندان مناسب نیست، اگر خانواده ها نان مصرفی روزانه می خواهند، باید آن را بسته بندی کرده و فریز کنند و یا در واقع پس از برش نان، آن را قرار دهند. یک کیسه و سپس در فریزر قرار دهید. یکی دو ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج کرده و مصرف کنید.

وی تاکید می کند: نان های سنتی دوام خوبی ندارند و نمی توانند دو سه روز در فریزر بمانند. به همین دلیل ایده آل ترین راه برای مصرف نان، خرید آن به صورت تازه و روزانه است. یعنی مردم هر روز از نانوایی نان تازه می خرند که ممکن است به دلیل مشغله کاری برای بسیاری از افراد امکان پذیر نباشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا