نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
یک مطالعه جدید پیشبینی میکند که نسل بشر در 250 میلیون سال آینده ناپدید میشود، اما دانشمندان میگویند اگر همین حالا سوزاندن سوختهای فسیلی را متوقف نکنیم، زودتر اتفاق میافتد.
به گزارش ایتنا، روزنامه انگلیسی دیلی میل به نقل از محققان دانشگاه بریستول می نویسد شبیه سازی های کامپیوتری نشان می دهد که سیاره ما با یک انقراض دسته جمعی روبرو خواهد شد که تمام پستانداران از جمله انسان را از بین خواهد برد.
محققان می گویند هر گونه حیاتی که در آن زمان (250 میلیون سال آینده) روی زمین باقی بماند، باید با دمای بین 104 تا 158 درجه فارنهایت (40 تا 70 درجه سانتیگراد) کنار بیاید، که بعید به نظر می رسد.
اما محاسبات آنها گازهای گلخانه ای ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی و دیگر منابع ساخت بشر را در نظر نمی گیرد، بنابراین زمان انقراض انسان به احتمال زیاد نزدیک تر است.
این اولین انقراض دسته جمعی از زمان انقراض دایناسورها در حدود 66 میلیون سال پیش خواهد بود.
دکتر الکساندر فارنسورث، محقق ارشد دانشکده علوم جغرافیایی در دانشگاه بریستول، مطالعه جدید را رهبری کرد.
فارنزورث گفت: “چشم انداز آینده دور بسیار تاریک به نظر می رسد.” سطح دی اکسید کربن می تواند تا سطح فعلی دو برابر شود. انسان ها به همراه گونه های دیگر به دلیل ناتوانی در دفع این گرما با تعریق و خنک کردن بدن خود خواهند مرد.
به گفته محققان، طی 250 میلیون سال، تمام قاره های زمین حرکت خواهند کرد تا یک قاره غول پیکر را تشکیل دهند.
در عین حال، اقیانوس آرام بیشتر سطح زمین را پوشش خواهد داد.
محققان می گویند که فرآیندهای تکتونیکی در پوسته زمین منجر به فوران های آتشفشانی بیشتر می شود که منجر به انتشار گسترده دی اکسید کربن در جو و گرم شدن بیشتر سیاره می شود.
پروفسور بنجامین میلز از دانشگاه لیدز، که یکی از نویسندگان این مطالعه بود، گفت: “البته، این بر این فرض است که مردم سوختن سوخت های فسیلی را متوقف می کنند، در غیر این صورت ما خیلی زودتر شاهد این اعداد خواهیم بود.”
نتایج نشان می دهد که تنها 16-8 درصد از زمین زمین برای پستانداران مناسب خواهد بود، اما به احتمال زیاد همه گونه های این حیوانات منقرض خواهند شد.
فارنزورث میگوید: «ما نمیتوانیم پیشبینی کنیم که انسانها چقدر دوام خواهند آورد، اما با فرض اینکه برای مدت طولانی دوام بیاوریم، چنین دنیای آینده برای ما ناخوشایند خواهد بود.