نقش سیر در تنظیم گلوکز و کلسترول
دانشمندان دریافته اند که افزودن سیر به غذا می تواند قند خون یا گلوکز و کلسترول را در بدن در سطوح سالم نگه دارد. فرقی نمی کند سیر اضافه شده تازه، پودر شده یا سرخ شده باشد.
به گزارش دیجیاتو، محققان دانشگاه جنوب شرقی چین و دانشگاه شیزانگ مینژو چین 22 مطالعه از جمله 29 کارآزمایی تصادفی کنترل شده را بررسی کردند و دریافتند که مصرف سیر با سطوح پایین تر گلوکز و انواع خاصی از مولکول های چربی از جمله کلسترول مرتبط است. آنها نتایج تحقیقات خود را در مجله Nutrients منتشر کرده اند.
گلوکز و کلسترول مواد مغذی کلیدی در بدن هستند و انرژی و مولکول های ضروری بدن را تامین می کنند. رژیم های غذایی امروزی حاوی مقادیر بیش از حد این مواد مفید هستند و خطرات سلامتی را افزایش می دهند.
در افراد سالم، متابولیسم گلوکز و لیپیدها به دقت تنظیم می شود. اما اختلال در متابولیسم گلوکز و لیپید می تواند باعث بیماری های مزمن شود. از جمله تصلب شرایین، دیابت و کبد چرب.
اما مدتهاست که دانشمندان پیوندهای علمی بین سیر و سلامتی را کشف کردهاند. مطالعات محدود گذشته نقش سیر را در تنظیم سطح چربی و قند خون بررسی کرده اند.
تاثیر سیر در تنظیم گلوکز و کلسترول
با جمعآوری اطلاعات از مطالعات مرتبط، محققان چینی تصویری کلی ایجاد کردهاند که یافتههای مستقل را تأیید میکند. کسانی که سیر را به رژیم غذایی خود اضافه کردند، سطح قند خون و نشانگرهای کنترل طولانی مدت گلوکز را کاهش دادند. علاوه بر این، این افراد کلسترول «خوب» بیشتری به شکل لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و کلسترول «بد» کمتری به شکل لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) دارند.
داده های مورد استفاده به اندازه کافی گسترده نیستند تا رابطه علی با آنها را ثابت کنند. به عبارت دیگر نمی توان گفت که زیاده روی در خوردن می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. اما این ارتباط نشان می دهد که سیر ممکن است راهی خوشمزه برای تنظیم سطح گلوکز و چربی باشد.
آزمایش هایی که محققان چینی بررسی کردند بین سه هفته تا یک سال به طول انجامید. هر یک از این آزمایش ها انواع مختلف سیر را بررسی کردند. از سیر تازه گرفته تا عصاره سیر و پودر سیر.
نتایج نشان می دهد که سیر تاثیر مثبتی بر گلوکز و چربی خون انسان دارد. این رابطه از نظر آماری معنادار است. اما برای تعیین اینکه دقیقاً چرا چنین رابطه ای وجود دارد به تحقیقات متمرکز بیشتری نیاز است.
اکنون دانشمندان بر این باورند که مواد فعال موجود در سیر به طرق مختلف به بدن کمک می کند. از جمله با کاهش “استرس اکسیداتیو” (نوعی سایش و پارگی سلولی که می تواند منجر به بیماری قلبی عروقی شود)
علاوه بر این، سیر دارای یک ترکیب آنتی اکسیدانی به نام «آلین» است که پیش از این دانشمندان نشان داده بودند که گلوکز و لیپیدهای خون و میکروبیوم روده را تنظیم می کند. احتمالاً ترکیبی از این عوامل است که سیر را برای بدن بسیار مفید می کند.