نوشیدن این چای فشارتان را تنظیم میکند
چای سبز از جوانه ها و برگ های تازه چای به دست می آید. در فرآیند تولید این چای اکسیداسیون بسیار کمی وجود دارد. انواع مختلفی از چای سبز مانند چینی و ژاپنی وجود دارد.
به گزارش همشهری، در این مقاله به بیان برخی از خواص این گیاه می پردازیم.
کاهش وزن با چای سبز
پلی فنول های موجود در چای سبز از فعالیت آمیلاز بزاق (آنزیمی که قندها را تجزیه می کند) جلوگیری می کند، بنابراین این چای نقش موثری در کاهش وزن دارد.
با چای سبز از پوسیدگی دندان جلوگیری کنید
عصاره برگ چای سبز خاصیت ضد میکروبی دارد و از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
محافظت از قلب در برابر آسیب های مختلف با چای سبز
دانشمندان ماده شیمیایی موجود در چای سبز را شناسایی کرده اند که در محافظت از قلب در برابر آسیب های مختلف موثر است.
کارشناسان مؤسسه سلامت کودک بریتانیا، در مطالعه ای بر روی ترکیبات چای سبز، توانستند ماده شیمیایی به نام «اپی گالوکاتچین گالات» را شناسایی کنند که می تواند مرگ سلولی را پس از حمله قلبی کاهش دهد. این ماده همچنین روند بهبود سلول های قلب را تسریع می کند.
کاهش تری گلیسیرید خون با چای سبز
کاتچین موجود در چای سبز از فعالیت آنزیم لیپاز (آنزیم مسئول هضم چربی) در لوزالمعده جلوگیری می کند، بنابراین چربی با سرعت بسیار آهسته تجزیه می شود و چربی خون به آرامی افزایش می یابد.
با چای سبز از فشار خون بالا جلوگیری کنید
نوشیدن نصف تا دو و نیم فنجان چای سبز در روز خطر ابتلا به فشار خون بالا را تا 46 درصد کاهش می دهد.
با چای سبز از عوارض دیابت پیشگیری کنید
چای سبز همچنین از عوارض ناشی از دیابت مانند آب مروارید و بیماری کلیوی جلوگیری می کند.
چای سبز به دلیل داشتن کافئین از جذب مواد معدنی به ویژه آهن جلوگیری می کند.
زنان باردار و شیرده، افراد مبتلا به اختلالات عصبی و افراد دارای اختلال نبض نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
مصرف این چای به عنوان چای سیاه همراه با غذا باعث کاهش جذب روی، آهن و کلسیم می شود.
مصرف زیاد چای سبز منجر به دفع آب اضافی از بدن و یبوست می شود.
افراد مبتلا به فشار چشم نباید چای سبز مصرف کنند و افراد مبتلا به میگرن نیز باید مراقب مصرف آن باشند.
استفاده از چای سبز در افرادی که از داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین یا افرادی که آسپرین مصرف می کنند، ممنوع است.