هشت مواد غذایی که باید به صورت خام مصرف کنید
دانستن روش صحیح مصرف غذا بسیار مهم است زیرا برخی از غذاها ویتامین ها و مواد معدنی خود را در طول پخت از دست می دهند. برای دریافت حداکثر فواید تغذیهای و ویتامینها از این غذاها، مصرف خام آنها توصیه میشود.
به گزارش فرتاب، در این مقاله به بررسی برخی از این خوراکی ها می پردازیم که بهتر است به صورت خام مصرف شوند تا بتوانید از خواص بی نظیر آنها در رژیم غذایی خود بهره ببرید.
کلم بروکلی: خواص شگفت انگیز سولفورافان برای مبارزه با بیماری
کلم بروکلی سرشار از یک فیتوکمیکال قوی به نام سولفورافان است و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های مختلف از جمله سرطان، بیماری قلبی، التهاب و افسردگی دارد.
مطالعه ای که در سال 2008 در مجله غذا و شیمی کشاورزی منتشر شد، نشان داد که خوردن کلم بروکلی به صورت خام به بدن اجازه می دهد تا سولفورافان را به طور موثرتری جذب کند. همچنین، یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که پختن این سبزی میزان ویتامین C آن را کاهش می دهد. برای حفظ حداکثر مقدار مواد مغذی، بخارپز کردن روش توصیه شده است.
پیاز: مکمل غذایی با خواص ضد سرطانی
پیاز سرشار از فلاونوئید کورستین، فواید بی شماری برای سلامتی از جمله خواص ضد سرطانی دارد. اشلی والتر، متخصص تغذیه تاکید می کند که خوردن پیاز به صورت خام به به حداکثر رساندن خواص ضد سرطانی آن کمک می کند. پخت و پز می تواند مزایای فیتوکمیکال های موجود در پیاز را کاهش دهد. همچنین پیاز به عنوان بخشی از خانواده سبزیجات آلیوم دارای عوامل ضد پلاکتی است که از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند.
سیر: در صورت مصرف خام از قلب محافظت می کند
سیر، یکی دیگر از اعضای خانواده آلیوم با خواص ضد پلاکتی، تأثیر بسزایی در مبارزه با بیماری های قلبی عروقی دارد. مطالعه ای در سال 2007 نشان داد که حرارت دادن سیر می تواند فعالیت ضد پلاکتی آن را به طور کامل از بین ببرد. نانسی وودبری، متخصص تغذیه، به اهمیت حفظ آنزیم آلیناز در سیر خام برای حفظ خواص ضد باکتریایی و ضد سرطانی آن اشاره می کند.
زغال اخته: قوی ترین منبع آنتی اکسیدان
زغال اخته به دلیل داشتن بالاترین آنتی اکسیدان در میان میوه ها برای سلامتی بسیار مفید است. جولی جافریون، متخصص تغذیه اشاره می کند که خوردن زغال اخته به صورت خام تضمین می کند که تمام آن آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها به بدن شما می رسد. تحقیقات نشان می دهد که فرآیند پخت و پز مقداری از پلی فنول های زغال اخته را کاهش می دهد.
فلفل قرمز: منبع غنی ویتامین C
فلفل قرمز علاوه بر اینکه طعم فوق العاده ای به انواع غذاها می بخشد، منبع عالی ویتامین C است. گرما می تواند میزان ویتامین C موجود در فلفل را کاهش دهد، بنابراین توصیه می شود که به صورت خام مصرف شود تا بیشترین بهره را ببرید. خواص آنتی اکسیدانی سبزیجات
کلم پیچ: سرشار از گلوکوزینولات های ضد بیماری است
کلم پیچ حاوی ترکیباتی به نام گلوکوزینولات است که در تماس با آنزیم میروزیناز به ترکیبات مختلفی تبدیل می شود که خاصیت مبارزه با بیماری دارند. گرما این آنزیم را غیرفعال می کند. بنابراین برای حفظ خواص مفید کلم، مصرف آن به صورت خام توصیه می شود.
چغندر: فواید خام حفظ مواد مغذی
چغندر حاوی فیبر، فولات، ویتامین C و منگنز است. مطالعات نشان می دهد که جوشاندن چغندر می تواند تا 25 درصد فولات و سایر ویتامین ها و مواد معدنی را کاهش دهد. به همین دلیل مصرف چغندر خام برای حفظ سطح بالایی از مواد مغذی توصیه می شود.
آناناس: بروملین یک آنتی اکسیدان ضد التهابی قوی است
آناناس که ممکن است افزودنی غیرعادی به منوی کباب به نظر برسد، حاوی آنزیم بروملین است که دارای خواص ضد التهابی قوی است. یک مطالعه در سال 2010 نشان داد که آب آناناس تازه ممکن است در کاهش التهاب روده بزرگ و نئوپلازی بیشتر از آب آناناس آب پز موثر باشد.
بروملین موجود در آناناس تازه در بین بیماران پزشکی به دلیل توانایی آن در کاهش تورم و کمک به کاهش کبودی پس از جراحی مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین توصیه می شود آناناس را به صورت خام مصرف کنید تا بتوانید از فواید آن نهایت بهره را ببرید.
نتیجه
برای بهره مندی کامل از برخی غذاها مانند کلم بروکلی، پیاز، سیر، زغال اخته، فلفل قرمز، کلم، چغندر و آناناس، مصرف خام آن ها توصیه می شود. مصرف خام این غذاها حداکثر جذب فیتوکمیکال های ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی را تضمین می کند.
پخت و پز می تواند برخی از این مواد مغذی را کاهش دهد و اثرات مفید آنها را محدود کند. افزودن این غذاهای خام به رژیم غذایی می تواند به بهبود سلامت کلی شما کمک کند.