هضم مواد غذایی در دستگاه گوارش زنان و مردان تفات دارد؟
متخصصان تغذیه برتر تفاوت هضم را در بدن زن و مرد بررسی کرده اند و توصیه می کنند با توجه به جنسیت خود تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید.
متخصصان تغذیه در بریتانیا ثابت کرده اند که مردان و زنان باید مقادیر متفاوتی از غذاهای مورد علاقه خود مانند استیک، پنیر و شکلات را برای حمایت از سلامت هورمونی و روده مصرف کنند.
هلن باند، متخصص تغذیه بریتانیایی در گزارشی جدید گفت:
تفاوت بین زن و مرد و نحوه تأثیر تغذیه بر آنها می تواند بر اساس مواردی مانند متابولیسم، هورمون های جنسی و ساختار بدن متفاوت باشد.
به عنوان مثال، مطالعات نشان می دهد که زنان ممکن است مقادیر بیشتری استیک و پنیر مصرف کنند. زیرا هورمون جنسی زنانه استروژن می تواند اثرات مضر چربی اضافی را کاهش دهد.
بدن مردان الکل را بهتر جذب می کند
به طور کلی بدن مردان نوشیدنی های الکلی را بهتر جذب می کند.
سیستم گوارشی مردان بهتر از زنان الکل را پردازش می کند زیرا مردان نسبت به چربی بدنشان درصد بیشتری آب دارند.
هرچه آب بیشتری در بدن داشته باشید، الکل رقیقتر میشود. علاوه بر این، کسانی که مقادیر بیشتری چربی دارند، الکل را جذب نمی کنند و الکل سریعتر وارد جریان خون آنها می شود.
از آنجایی که زنان به طور کلی کوچکتر از مردان هستند، بدن آنها آنزیم های کمتری برای تجزیه الکل دارد که باعث می شود الکل سریعتر وارد جریان خون شود.
اگرچه هر دو جنس در معرض خطر عوارض طولانی مدت مصرف الکل مانند سرطان، بیماری قلبی، بیماری کبد و غیره هستند، زنان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری ها هستند.
با این حال، طبق گزارش NIH، مردان بیشتر از زنان از بیماریهای مرتبط با الکل رنج میبرند، زیرا تمایل بیشتری به مصرف الکل دارند.
با در نظر گرفتن این تفاوتها، مرکز ملی ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده توصیه میکند که زنان بیش از ۷ نوشیدنی در هفته و مردان بیش از ۱۴ نوشیدنی در هفته ننوشند.
اگرچه مردان در جذب الکل بهتر عمل می کنند، اما مطالعات نشان می دهد که مردان نمی توانند به خوبی زنان مصرف الکل خود را کنترل کنند.
احتمال ابتلا به دیابت در مردان هنگام مصرف محصولات شیرین بیشتر است
تحقیقات نشان می دهد مردانی که رژیم های غذایی سرشار از قند دارند بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند.
بر اساس یک مطالعه طولانی مدت روی کودکان در ماساچوست، پسرانی که نوشیدنی های شیرین شده با قند مصرف می کنند، بیشتر از دختران در معرض ابتلا به دیابت هستند.
محققان دانشگاه میسوری دریافتند دیگر انتخابهای سبک زندگی که میتواند منجر به دیابت شود، مانند سبک زندگی کم تحرک، بر مردان بیشتر از زنان تأثیر میگذارد.
به طور کلی، خطر ابتلا به دیابت در مردان بیشتر از زنان است، حتی زمانی که به همان میزان قند مصرف می کنند و وزن کمتری دارند.
تاثیر منفی مصرف غذاهای چرب بر بدن زنان کمتر است
برخی از مطالعات نشان می دهد که بدن زنان بهتر می تواند مقادیر زیادی از غذاهای چرب مانند استیک و پنیر را کنترل کند.
در یک مطالعه در سال 2014، به موشهای نر و ماده به مقدار یکسان غذای پرچرب داده شد و موشهای ماده بهتر از اثرات مضر جلوگیری کردند.
اما مغز موشهای نر نشانههایی از التهاب را در مغز نشان داد. در حالی که حیوانات ماده نبودند.
در این مطالعه، مغز موش های ماده تحت تاثیر افزایش مصرف چربی قرار نگرفت.
گویی مغز زنان از خطرات مصرف چربی و قند جلوگیری می کند.
مطالعه دیگری در سال 2018 نشان داد که استروژن ممکن است تأثیر محافظتی بر نحوه هضم و پردازش چربی در بدن داشته باشد.
این احتمال وجود دارد که زنان این ترفند معجزه آسا را برای محافظت از خود در دوران بارداری توسعه دهند.
به عبارت دیگر، ممکن است یک مکانیسم تکاملی باشد که به زنان کمک میکند در دوران بارداری بدون خطر وزن اضافه کنند.
تاثیر مثبت مصرف شکلات تلخ در بدن مردان بیشتر است
شکلات تلخ نسبت به سایر انواع شکلات قند کمتری دارد و تصور می شود حاوی آنتی اکسیدان های مبارزه کننده با بیماری باشد. بیشترین اثرات مفید شکلات تلخ در مردان دیده می شود.
به گفته محققان، پلی فنول های موجود در شکلات تلخ ممکن است به بدن کمک کند اکسید نیتریک بیشتری تولید کند، ترکیبی که رگ های خونی را گشاد می کند و جریان خون را بهبود می بخشد.
محققان دانشگاه آبردین با اندازه گیری اندازه رگ های شرکت کنندگان قبل و بعد از مصرف شکلات تلخ (حداقل 70 درصد) به این نتیجه رسیدند.
مصرف زیاد کربوهیدرات ها می تواند باعث بی خوابی در زنان شود
اگرچه شما در رژیم غذایی خود به کربوهیدرات در ماکارونی، برنج، نان و غیره نیاز دارید، اما مصرف بیش از حد این غذاها می تواند بر سلامتی شما تأثیر منفی بگذارد.
تحقیقات به طور خاص به تأثیر رژیم های غذایی پر کربوهیدرات بر روی زنان یائسه پرداخته است.
محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا بر روی 5000 شرکت کننده مطالعه کردند و دریافتند که غذاهای فرآوری شده احتمال ابتلای زنان به بی خوابی را افزایش می دهد.
میوه حاوی قند است، اما فیبر موجود در آن جذب را کند می کند تا از افزایش قند خون جلوگیری کند.
اما رژیم غذایی حاوی غذاهای فرآوری شده که حاوی قند تصفیه شده بیشتری هستند، مقصر بی خوابی زنان است.