واگذاری کاروانسرای ثبت جهانی شده به بخش خصوصی
«کاروانسرای شیخعلی خان» که به ثبت جهانی رسیده است جهت مرمت و بهرهبرداری به سرمایهگذارِ بخش خصوصی واگذار شد.
سرگرمی روز: با اعلام رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرستان شاهین شهر و میمه استان اصفهان، اثر ثبت شده جهانی «کاروانسرای شیخعلی خان » واقع در روستای جهادآباد از طرف میراث فرهنگی برای مرمت و بهرهبرداری به سرمایهگذارِ بخش خصوصی واگذار شده است.
جواد چهرازی افزود:
مرمت کاروانسرای شیخعلی خان هنوز شروع نشده و طرح آن در مراحل بررسی و تصویب است.
وی گفت:
کاروانسراهای شیخعلی خان و گز از شهرستان شاهین شهر و میمه اخیر بههمراه ۵۲ کاروانسرای دیگرِ ایران در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو ثبت شدند و ازاینرو مرمت و حفاظت آنها در اولویت کاری ما قرار دارد.
کاروانسرای شیخ علی خان را با نام چاله سیاه هم میشناسند؛ سبک آن چهار ایوانه است و در زمان شاه سلیمان صفوی بیشتر برای پذیرایی و اقامت مهمانان خارجی ساخته شده است.
کاروانسرای گز نیز در شهری به همین نام و در شمال اصفهان قرار دارد. این کارواسرای چهار ایوانه و چهار برجه در زمان شاه عباس اول ساخته است.
چهرازی افزود:
کاروانسرای گز از طریق صندوق احیا آثار تاریخی به بخش خصوصی واگذار شده و در حال مرمت است ؛ این کاروانسرا برای کاربری گردشگری و تبدیل به کاربری اقامتی و پذیرایی به بخش خصوصی واگذار شده است.
چهرازی یادآور شد:
میراث فرهنگی املاک تحت اختیار خود را مدت دار به سرمایهگذار خصوصی واگذار میکند تا زیر نظارت این نهاد مرمت و از آن بهرهبرداری کند و در آینده سرمایهگذار با تمام شدن مهلت قرار داد ، اثر را به میراث فرهنگی واگذار یا مجدد قرارداد را تمدید میکند.
او تاکید کرد:
میراث فرهنگی آثار را به جهت احیا ، حفظ و حراست به بهره برداران می سپارد و هدف حفظ بنای تاریخی است .
وی یادآور شد:
این شهرستان علاوه بر کاروانسراهای گز و شیخعلی خان، قنات وزوان و مزدآباد را هم در فهرست آثار جهانی دارد و درمجموع دارای چهار اثر ثبت جهانی است.
شهرستان شاهینشهر و میمه با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۰ کیلومتری شمال اصفهان است.
این شهرستان حدود ۵۰ اثر تاریخی ثبت ملی شده، چهار اثر ثبت جهانی ( ۲ قنات وزوان و مزدآباد و ۲ کاروانسرای «گز» و «شیخعلی خان») و ۱۱ اثر میراث ناملموس مانند گویش وزوان و دانش کاشت، داشت و برداشت خربزه گرگاب دارد.