وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
محققان اخیرا دریافتهاند که خوردن برخی غذاها، مانند سبزیجات غیرنشاستهای، قبل از کربوهیدراتها میتواند به کاهش قند خون و حفظ آن در محدوده مناسب کمک کند. به خصوص در وعده صبحانه، خوردن سبزیجات در ابتدای صبحانه باعث سرکوب هورمون هایی می شود که باعث گرسنگی در طول روز می شوند.
به گزارش سلامت نیوز، کربوهیدرات ها ذاتا بد نیستند. آنها منبع اصلی انرژی برای سیستم عصبی هستند و فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کنند که در هضم و کاهش کلسترول موثر است. البته کربوهیدرات ها در غذاهای ناسالم مانند سیب زمینی سرخ کرده یافت می شوند، اما در غذاهای سالم مانند میوه های فرآوری نشده و عدس و لوبیا نیز به وفور یافت می شوند که انرژی مغز و ماهیچه ها را تامین می کنند. با این حال، برخی از غذاهای پر کربوهیدرات می توانند خود سطح قند خون را که به گلوکز معروف است، بالاتر از حد ایده آل برسانند، به خصوص اگر به مقدار زیاد مصرف شوند و اگر این سطوح بالای قند خون برای سال ها تکرار شوند، پاسخ سلول ها انسولین را متوقف می کند. انسولین هورمونی است که به طور معمول به سلول ها می گوید که از گلوکز برای انرژی استفاده کنند. مشکل به وجود آمده به نام مقاومت به انسولین باعث تجمع قند در بدن می شود و یکی از ویژگی های اصلی دیابت است.
بسیاری از مردم در سراسر جهان مبتلا به دیابت نوع 2 هستند. بسیاری از این افراد دچار دیابت نوع 2 می شوند که پیامدهای احتمالی آن آسیب عصبی، از دست دادن بینایی و کوتاه شدن عمر است. در حالی که با تغییر ترتیب وعده های غذایی می توانید کربوهیدرات مصرف کنید و سطح قند خون صحیحی داشته باشید. به قول باربارا، “این رایگان است و نیازی به اراده فوق بشری ندارد.”
وقتی برای اولین بار سبزیجات می خوریم، فیبر موجود در آنها فیلتری در روده ایجاد می کند. هنگامی که کربوهیدرات ها وارد میدان می شوند، این فیلتر حمله آنها را کند می کند. مانند شن و ماسه است که جلوی سیل را می گیرد و گلوکز به جای تند شدن، آرام آرام قطره قطره وارد خون می شود. در این حالت انسولین کمتری برای جذب این ذرات توسط سلول ها لازم است و فشار کمتری به پانکراس وارد می شود.
دکتر آلپانا شوکلا میگوید: «تحقیقات زیادی از این ایده حمایت میکنند که توالیبندی وعدههای غذایی افزایش گلوکز بعد از غذا را کاهش میدهد.»
شوکلا می گوید 10 دقیقه قبل از خوردن کربوهیدرات سبزیجات بخورید. حتی اگر این استراحت را در نظر نگیرید، خوردن سبزیجات قبل از کربوهیدرات هنوز فوایدی دارد. از سوی دیگر، سبزیجات برای مفید بودن نیازی به مصرف جداگانه ندارند. خوردن سبزیجات با پروتئین قبل از کربوهیدرات، اوج افزایش گلوکز و افزایش پیش دیابت را تا 46 درصد کاهش می دهد. به گفته شوکلا، این ترکیب حتی بهتر از خوردن سبزیجات به تنهایی عمل می کند.
یکی دیگر از مزایای قرار دادن سبزیجات قبل از کربوهیدرات این است که تا سه ساعت بعد از خوردن احساس سیری می کنید. زیرا مصرف سبزیجات و پروتئین ها در ابتدا باعث سرکوب ترشح هورمونی به نام «گرلین» می شود که عامل گرسنگی است. در نتیجه می توانید کالری کمتری مصرف کنید. در حالی که زمانی که افراد یک وعده غذایی را با ترتیب و مصرف کربوهیدرات متفاوت شروع کردند، در طی این سه ساعت سطوح گرلین بالاتری را تجربه کردند.
یافته های این گزارش نشان دهنده درمان قطعی یا داروی جایگزین برای مبتلایان به بیماری هایی از جمله دیابت نیست و بیماران باید برنامه درمانی و رژیم غذایی خود را زیر نظر پزشک تنظیم کنند.