٧ ماده غذایی برای داشتن هوش بالاتر
داشتن هوش بالا و توانایی درک موضوعات مختلف در کمترین زمان ممکن آرزوی هر انسانی است. در این میان افزایش هوش و تقویت سطح کارایی و استفاده از نیروی مغز با مصرف برخی مواد غذایی قابل بهبود است. از آنجایی که غذاهایی که می خوریم تاثیر مستقیمی بر عملکرد مغز دارند، بنابراین با انتخاب مواد غذایی مناسب می توانیم قدرت مغز را افزایش دهیم، حافظه را تقویت کنیم و ذهن را جوان نگه داریم.
به گزارش فارس، توصیه به رژیم غذایی متعادل معقول ترین راه برای تغذیه سالم است، اما برخی از غذاها تاثیرات قابل توجهی بر مغز دارند که می توان از آنها به عنوان غذاهای مغز نام برد. این غذاها برای سلامت مغز به عنوان عضوی مهم در بدن که نقش حیاتی در عملکرد همه اندام ها دارد بسیار موثر هستند. در ادامه این گزارش شما را با مهم ترین غذاهایی که باعث افزایش هوش و قدرت ذهنی می شوند آشنا می کنیم.
* ماهی چرب
اگر به سختی به یاد آورید که امروز چه روزی است یا یک ساعت پیش چه غذایی خورده اید، باید غذاهایی بخورید که کیفیت مغز شما را بهبود می بخشد که یکی از آنها ماهی های چرب است. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی های روغنی مانند سالمون و ساردین برای تمام قسمت های بدن ارزش زیادی دارند و مغز نیز از این قاعده مستثنی نیست. به گفته دانشمندان، خوردن ماهی چرب سه بار در هفته خطر ابتلا به مشکلات مغزی را تا 26 درصد کاهش می دهد و از کاهش حافظه جلوگیری می کند.
* برگ های سبز تیره
خوردن سبزیجات با برگ سبز تیره مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی که سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C و بتاکاروتن هستند، برای حفظ سلامت مغز و بدن ضروری است. این نوع سبزیجات منبع خوبی از اسید فولیک هستند که می تواند به سرعت پردازش اطلاعات و یادآوری خاطرات کمک کند. طبق تحقیقات دانشمندان، اسید فولیک موجود در این سبزیجات برگ سبز ممکن است در برابر بیماری های شناختی در سنین بالا موثر باشد.
* یک تخم مرغ
زرده تخم مرغ یک منبع تغذیه ای است که حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای عملکرد مغز است. این محصول غذایی که می تواند عملکردهای مختلفی را در سبد غذایی روزانه داشته باشد. منبع خوبی از آهن است که در ایجاد گلبول های قرمز خون موثر است که اکسیژن را به مغز می رساند و عملکرد ذهنی را هوشمند می کند و ما را در حالت هوشیاری و تمرکز قرار می دهد.
تخم مرغ همچنین منبع خوبی از ویتامین B12 است. ویتامینی که کمبود آن باعث از دست دادن حافظه و رنج می شود. این محصول غذایی حاوی ید نیز می باشد که می تواند توانایی حل مسئله کودکان را افزایش دهد.
* چای سبز
اگرچه مغز ما 80 درصد از آب تشکیل شده است، اما هیدراته نگه داشتن آن برای کمک به بهترین عملکردش مهم است. اگرچه نوشیدن آب ساده مورد علاقه همه است، اما جایگزینی آن با یک فنجان چای سبز ممکن است فوایدی برای حفظ عملکرد مغز داشته باشد. چای سبز می تواند به افزایش هوشیاری ذهنی و بهبود حافظه کمک کند. علاوه بر این، آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز به محافظت از مغز در برابر خطر زوال کمک می کند.
* شکلات
شاید این باور عمومی نباشد که شکلات برای مغز مفید است، اما حقیقت این است که شکلات واقعا برای مغز موثر است و به ما کمک میکند تا باهوشتر شویم. در حالی که بعید است که تکه های شکلات شیری در افزایش ضریب هوشی موثر باشند، شکلات تلخ حاوی مواد شیمیایی است که در واقع مغز را تحریک می کند و می تواند مهارت های شناختی را بهبود بخشد.
* مغزها
مغزها مانند گردو، بادام و غیره به محافظت و حفظ سلامت مغز کمک می کنند. آنها سرشار از چربی های غیر اشباع و ویتامین E هستند. آنها از مغز در برابر بیماری هایی مانند آلزایمر محافظت می کنند. این مواد قادرند رادیکال های آزاد را از بین ببرند و در نتیجه از تخریب سلول ها جلوگیری کنند. در واقع، مغز سرشار از ویتامین E است. ویتامین E دارای خواص آنتی اکسیدانی است و رادیکال های آزاد را که به طور بالقوه می توانند به سلول های مغز آسیب برسانند، مهار می کند.
* زیتون
زیتون از زوال عقل و پیری مغز جلوگیری می کند. این عملکرد به دلیل وجود چربی های غیر اشباع در آن است. این چربی ها اکسیژن رسانی به مغز را افزایش می دهند، اما چربی های اشباع شده مانند چربی های گوشت، لبنیات و غذاهای سرخ شده ارتباط بین سلول ها را دشوار می کنند.
در نتیجه، فرآیند اکسیژن رسانی کند یا مختل می شود. زیتون را قبل از غذا به عنوان پیش غذا میل کنید یا در کنار غذا میل کنید. زیتون یکی از موادی است که ترکیب خوبی در انواع سالادها و غذاها ایجاد می کند.