پایان رژیم های سخت؛ کشف ژن مقاوم در برابر چاقی
این کشف به درک بهتر چگونگی تأثیر ژن ها بر چاقی کمک می کند و ممکن است منجر به کشف راه های جدیدی برای درمان و پیشگیری از آن شود. اگرچه رژیم غذایی و توسعه اقتصادی در گسترش چاقی بسیار مهم است، اما مطالعه جدیدی به رهبری جین لی و ژنگ هونگ شیانگ از دانشگاه فودان چین نشان می دهد که ژنتیک نیز نقش مهمی در نحوه اجتناب افراد از چاقی دارد.
به گزارش مهر، این محققان ۲۸۷۷ نمونه جمعیتی از استان های گوانگشی، جیانگ سو و هنان را مورد بررسی قرار دادند. آنها نوعی DNA میتوکندریایی (mtDNA) را یافتند که در جنوب چین و آسیای جنوب شرقی رایج است که به مبارزه با چاقی کمک می کند.
جین در مورد آن می گوید: میتوکندری که اغلب منبع انرژی سلول نامیده می شود، 80-90 درصد انرژی مورد نیاز برای رفتار انسان را تامین می کند. ارتباط عملکرد میتوکندری مدت طولانی است که مشهود است.
برخلاف DNA پایه که از هر دو والدین به ارث می رسد، mtDNA معمولاً از مادر به فرزند منتقل می شود و بیشتر مستعد جهش ژنتیکی است که در تجزیه و تحلیل تکاملی مفید است.
جین و همکارانش تجزیه و تحلیل پیوند 16 گروه مجزای mtDNA را انجام دادند که در واقع به خانواده های ژنتیکی با اجداد مشترک تعلق داشتند. آنها گروه خاصی به نام M7 را یافتند که به طور مداوم با کاهش خطر چاقی مرتبط بود. تجزیه و تحلیل بیشتر زیر گروهی به نام M7b1a1 را به عنوان منبع احتمالی اثر محافظتی در برابر چاقی شناسایی کرد.
محققان معتقدند که کاهش عملکرد میتوکندری نشان می دهد که چرا M7b1a1 خطر چاقی را کاهش می دهد. جین در این باره می نویسد: کاهش عملکرد میتوکندری نشان دهنده تبدیل انرژی کمتر و تولید گرمای بیشتر است که احتمالا باعث افزایش وزن کمتر می شود.
محققان همچنین دریافتند که M7b1a1 در حدود 15000 سال پیش در میان جمعیت گسترش یافته است. جین معتقد است که این پیشرفت تاریخی فرضیه آنها را تأیید می کند و M7b1a1 احتمالاً به دلیل سازگاری با آب و هوای سرد عصر یخبندان، قادر به تولید گرمای بیشتری است.