چای بخوریم یا قهوه؟
متخصصان با بررسی فواید و مضرات قهوه و چای، فواید این دو نوشیدنی صبحگاهی را بررسی کرده اند.
به گزارش سرگرمی روز، مصرف قهوه تنها در تعداد محدودی از کشورهای جهان از مصرف چای بیشتر است که فرانسه در میان آنها پیشتاز است. خوشبختانه هر دوی این نوشیدنی ها برای سلامتی مضر نیستند، زیرا مطالعات متعدد نشان داده است که هر دو نوشیدنی در صورت مصرف می توانند به دلیل داشتن مواد موثره مانند کافئین و پلی فنول های آنتی اکسیدانی از بیماری های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان ها به ویژه سرطان دستگاه گوارش پیشگیری کنند. با این حال، هر یک از این نوشیدنی ها مزایای خود را دارند که ترازو را به نفع نیازهای فردی می سنجد.
فواید مصرف قهوه اما نه به مقدار زیاد!
قهوه شهرت بدی دارد زیرا می تواند شما را عصبانی کند، اضطراب را افزایش دهد یا شما را تحریک پذیر کند، اما این موارد تنها در صورتی اتفاق می افتد که بیش از حد از آن (پنج تا شش فنجان در روز) بنوشید و آن را در حد متعادل بنوشید. به عنوان مثال، اثر منقبض عروق آن به جلوگیری از میگرن کمک می کند.
علاوه بر این، در مطالعه ای که در سال 2022 در مجله اروپایی قلب و عروق منتشر شد، نشان داده شد که نوشیدن 2 تا 3 فنجان قهوه در روز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
قهوه بدون کافئین همچنین می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در صورت مصرف چهار فنجان در روز به نصف کاهش دهد. متخصصان چینی این را با عملکرد اسید کافئیک و اسید کلروژنیک توضیح می دهند که از تبدیل آمیلین – هورمونی در لوزالمعده – به شکل سمی جلوگیری می کند.
قهوه حافظه را بهبود می بخشد
چندین مطالعه اپیدمیولوژیک و تجربی فواید این نوشیدنی را در بیماری های آلزایمر و پارکینسون نشان داده است. در سال 2021، مطالعه ای تأثیر کافئین را بر عملکردهای شناختی بیماران مبتلا به اشکال اولیه یا متوسط این بیماری های عصبی ارزیابی کرد.
با این حال، قهوه یک دارو نیست. اگرچه تمرکز را بهبود می بخشد، اما برای زنان باردار و جوانان توصیه نمی شود زیرا چرخه خواب اولیه را مختل می کند.
چای بنوشید مخصوصا چای سبز!
چای به لطف آسیایی ها که مصرف کنندگان بزرگ آن هستند، ثروت خوبی دارد و او توانست انقلاب کوچکی در فرانسه ایجاد کند که نوشیدن چای سبز را هر روز در فرانسه افزایش داد.
نوشیدن چای یک عادت سالم است زیرا پلی فنول های موجود در آن باعث کاهش سطح قند خون می شود. طبق یک مطالعه در سال 2013 در کره جنوبی، نوشیدن یک یا دو فنجان چای همراه با غذا می تواند به کاهش وزن کمک کند.
تاثیر چای بر استرس
پیش از این در سال 2007، کارشناسان ژاپنی نشان دادند که اثر کاهش استرس چای به دلیل تیانین است. همچنین به دلیل این ترکیب، چای مانند قهوه انرژی و هوشیاری را افزایش نمی دهد، زیرا تیانین موجود در چای تأثیر آرامش بخشی بر مغز دارد.
نقش مفید فلوراید در چای
نوشیدن چای همچنین می تواند مفید باشد زیرا سرشار از فلوراید است و به مبارزه با پوسیدگی دندان کمک می کند. اما باید مراقب تاثیر رنگ آن باشید زیرا فلوراید زیاد باعث ایجاد لکه های زرد یا قهوه ای روی دندان ها می شود. هر چه برگ های چای بیشتر روی گیاه بماند، فلوراید بیشتری در آنجا جمع می شود. بنابراین، ترجیحاً چای سیاه را خیلی ارزان خریداری نکنید، زیرا اغلب از چای های قدیمی تهیه می شود.
چای و پیشگیری از آرتروز
یکی دیگر از فواید غیرمنتظره چای، پیشگیری از آرتریت است. یک تیم آمریکایی نشان داد که نوشیدن سه یا چهار فنجان چای در روز منجر به کاهش پروتئین ها و آنزیم هایی می شود که به مفاصل آسیب می رسانند. بر اساس یک مطالعه در سال 2014 در کره جنوبی، تزریق کاتچین موجود در چای حتی تعداد افراد مبتلا به آرتریت را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
نحوه استفاده از چای
برای بهره مندی کامل از فواید چای، طرز تهیه آن نقش مهمی در حفظ فواید آن دارد. باید اجازه دهید 3 تا 5 دقیقه دم بکشد تا 80 درصد کافئین و 85 درصد آنتی اکسیدان های آن پخش شود. در هنگام مصرف چای کیسه ای باید تکان داده شود تا اجزای آن راحتتر جدا شود. اما باید در مصرف چای احتیاط کرد، زیرا مصرف چای به مقدار زیاد باعث کاهش جذب آهن گیاهی در بدن می شود. بنابراین مصرف آن برای افراد کم خون و به خصوص خانم های باردار هنگام غذا توصیه نمی شود.