چای ناجی زندگی انسانها؟
گاهی اوقات یک فنجان چای بعد از یک روز پرمشغله معجزه می کند. تحقیقات جدید نشان می دهد که این نوشیدنی ممکن است در دهه 1700 جان انسان ها را نجات دهد.
کارشناسان دریافته اند که افزایش محبوبیت چای با کاهش مرگ و میر در انگلستان در طول انقلاب صنعتی، زمانی که شرایط بهداشتی ضعیف بود، مرتبط است.
زیرا جوشاندن آب باکتری ها و انگل هایی که باعث بیماری های کشنده ای مانند اسهال خونی می شوند را از بین می برد.
شواهد نشان می دهد که در اواخر دهه 1780، در طول انقلاب صنعتی، چای تقریباً برای همه در انگلستان در دسترس بود.
جمعیت در حال افزایش است و در واقع باید شاهد افزایش مرگ و میر در این مدت باشیم. اما در نهایت شاهد کاهش مرگ و میر هستیم که می توان آن را به معرفی و محبوبیت چای و به طور خاص آب جوش نسبت داد.
ساموئل جانسون، نویسنده مشهور انگلیسی، یکی از اولین حامیان نوشیدن چای بود.
در سال 1757 او خود را به عنوان “چای خوار سفت” توصیف کرد که قوری زمانی برای خنک شدن نداشت!
اسهال خونی یک بیماری گوارشی شدید بود که باعث مرگ و میر بسیاری در دهه 1700 شد.
در زمان شیوع این بیماری در برخی از مناطق اروپا، 90 درصد مرگ و میرها به دلیل اسهال خونی بوده است.
پروفسور Antman داده های بیش از 400 محله در انگلستان را ارزیابی کرد و میزان مرگ و میر را قبل و بعد از محبوب شدن و مقرون به صرفه شدن چای بررسی کرد.
آن مناطق را بر اساس کیفیت آب تجزیه و تحلیل کرد، که باید بر اساس ویژگی های جغرافیایی مانند تعداد منابع آب جاری یا ارتفاع استنباط می شد.
در مناطقی که کیفیت آب پایین تر است، با معرفی چای، شاهد کاهش بیشتر مرگ و میر هستیم.
این محقق اظهار داشت که حجم بالای داده های تاریخی موجود در بریتانیا امکان انجام تحقیقات خود را فراهم کرده است.
مکان های بسیار کمی در جهان چنین داده هایی دارند. این تحقیق بدون تلاش عظیم جمعیت شناسان و مورخانی که مجموعه داده هایی را که من قادر به تجزیه و تحلیل آنها بودم گردآوری کردند، امکان پذیر نبود.
در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، دسترسی به آب سالم همچنان یک مشکل است.
پروفسور Antman گفت که افزایش محبوبیت چای در بریتانیا نمونه ای از این است که چگونه یک تغییر ساده در رفتار (جوشیدن آب قبل از نوشیدن) می تواند تأثیر مثبت زیادی داشته باشد.
مردم رفتار خود را تغییر دادند. اما نه به دلیل توصیه در مورد عادات سالم یا نوشیدن آب تمیز، بلکه صرفاً به این دلیل که آنها می خواستند چای بنوشند.
این یک مثال عالی از این است که چگونه یک جمعیت بدون اینکه کسی تلاش کند فرهنگ یا آداب و رسوم خود را تغییر دهد، رفتارهای سالمی را اتخاذ کردند.
این چیزی است که میتوانیم هنگام بررسی مداخلات آینده با هدف بهبود سلامت به طور کلی، از جمله آب، از آن الگوبرداری کنیم.