سبک زندگی

چرا بدن به گوشت قرمز حساسیت نشان می‌دهد؟

خرید فالوور از سایت اینبو

گوشت قرمز یکی از پرطرفدارترین غذاها در دنیاست و مصرف سالانه بالایی در صنایع مختلف غذایی دارد. اما برخی افراد ممکن است به گوشت قرمز حساسیت داشته باشند و نتوانند آن را مصرف کنند.

به گزارش سرگرمی روز، حساسیت زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی فرد نسبت به موادی که برای بدن خطرناک نیستند، واکنش ایمنی نشان دهد. پاسخ ایمنی مانند برخورد با عوامل بیماری زا است که در پدیده حساس شدن نیز دیده می شود. در برخی موارد، سیستم ایمنی می تواند عوامل خارجی را که برای بدن خطرناک نیستند شناسایی کرده و سعی در از بین بردن آنها کند.

گوشت قرمز سرشار از مواد مغذی از جمله پروتئین و کربوهیدرات است. برخی از این مواد می توانند باعث آلرژی شوند. جالب اینجاست که حساسیت به گوشت قرمز یکی از آلرژی های نادر است و در تعداد کمی از مردم در سراسر جهان بروز می کند.

حساسیت به گوشت قرمز می تواند ناشی از حساسیت فرد به پروتئین موجود در گوشت قرمز باشد. گوشت قرمز حاوی پروتئین های مختلفی است که برخی از آنها باعث ایجاد حساسیت در بدن برخی افراد می شود.

آنتی بادی ها بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند که در اثر شناخت عوامل خارجی ایجاد می شوند و در موارد دیگر در برخورد با عوامل خارجی با روش های مختلف آنها را از بین می برند.

نام آنتی بادی که پروتئین های گوشت قرمز را شناسایی می کند، ایمونوگلوبولین E است که خود ماهیتی پروتئینی دارد. هنگامی که مصرف گوشت قرمز چندین بار اتفاق می افتد، بدن فردی که به آن حساسیت دارد به دلیل فعالیت آنتی بادی های مربوطه دچار حساسیت می شود و باعث واکنش های آلرژیک می شود.

آلرژی به گوشت قرمز تنها به دلیل پروتئین های موجود در آن نیست، بلکه مواد دیگری نیز وجود دارند که می توانند باعث حساسیت به گوشت قرمز شوند.

یکی دیگر از مواد موجود در گوشت قرمز که باعث ایجاد حساسیت در برخی افراد می شود، کربوهیدراتی به نام گالاکتوز است.

البته این کربوهیدرات به عنوان یک گروه رایج شناخته می شود و اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم کربوهیدرات های گالاکتوز آلفا 1، گالاکتوز آلفا 3 و آلفاژل از جمله کربوهیدرات هایی هستند که باعث ایجاد حساسیت می شوند. علائم آلرژی ناشی از این کربوهیدرات ها در فرد با تاخیر طولانی همراه است و به همین دلیل تشخیص حساسیت به گوشت قرمز دشوارتر است.

علائم حساسیت به گوشت قرمز

افرادی که به گوشت قرمز حساسیت دارند ممکن است پس از مدتی علائمی از خود بروز دهند. در ادامه این مقاله به ارائه و بررسی برخی از علائم حساسیت به گوشت قرمز می پردازیم.

آبریزش بینی بعد از خوردن گوشت قرمز

یکی از مهم ترین و رایج ترین واکنش ها در هنگام مصرف مواد حساسیت زا آبریزش بینی و اشک ریزش است. این وضعیت زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به ورود یک ماده حساسیت زا واکنش نشان می دهد و ماست سل ها در بدن هیستامین آزاد می کنند. ماست سل ها نوعی سلول ایمنی هستند و هیستامین ماده ای است که باعث آبریزش بینی می شود.

هر چه حساسیت بدن به گوشت قرمز و مواد موجود در آن بیشتر باشد، هیستامین بیشتری ترشح می شود و در نتیجه آبریزش بینی تشدید می شود.

کهیر

کهیر یکی از شایع ترین علائم حساسیت به گوشت قرمز است. کهیر معمولاً در اثر واکنش های آلرژیک در بدن ایجاد می شود. هنگامی که پوست دچار کهیر می شود، برجستگی های قرمز زیادی ایجاد می شود. مناطقی از پوست که کهیر دارند بسیار خارش دارند.

کهیر در مدت زمان کوتاهی ایجاد می شود و جای نگرانی نیست. هیستامین عامل ایجاد کهیر است. هنگامی که هیستامین آزاد می شود، جریان خون در سیاهرگ ها و مویرگ ها افزایش می یابد و سیاهرگ ها گشاد می شوند. در این صورت خون زیادی از سیاهرگ ها خارج می شود و باعث قرمزی و کهیر در سطح پوست می شود.

حالت تهوع

استفراغ یکی از مکانیسم های دفاعی بدن برای حذف مواد ناخواسته از دستگاه گوارش است. حالت تهوع ممکن است نشانه ای از این مکانیسم دفاعی باشد. برخی از افرادی که به گوشت قرمز حساسیت دارند پس از خوردن آن دچار حالت تهوع می شوند و حتی ممکن است بدن بخواهد واکنش شدیدتری نشان دهد و از مکانیسم استفراغ استفاده کند.

راهی برای درمان حساسیت به گوشت قرمز

هیچ درمان قطعی برای حساسیت زدایی از بدن وجود ندارد، اما علائم ناشی از حساسیت به گوشت قرمز را می توان با روش های مختلفی درمان کرد. در ادامه در مورد روش های درمان حساسیت به گوشت قرمز صحبت خواهیم کرد.

برای درمان حساسیت به گوشت قرمز گوشت قرمز نخورید

وقتی فردی به گوشت قرمز حساسیت دارد، واضح است که بهترین راه برای پیشگیری از آلرژی، پرهیز از خوردن گوشت قرمز است. در این صورت دیگر ماده حساسیت زا وارد بدن نمی شود و در نتیجه واکنش محافظتی ایجاد نمی شود. بنابراین اگر حساسیت شدید به گوشت قرمز دارید از مصرف آن اجتناب کنید.

استفاده از اپی نفرین برای درمان حساسیت به گوشت قرمز

اپی نفرین و اپی نفرین دو هورمون بدن انسان هستند که در قسمت مرکزی غده فوق کلیوی تولید می شوند. اگر فردی که به گوشت قرمز حساسیت دارد با گوشت قرمز تماس پیدا کند یا آن را مصرف کند. ممکنه حساسیت داشته باشه در حساسیت های شدید و خطرناک با تزریق هورمون اپی نفرین می توان از شدیدتر شدن وضعیت سیستمیک جلوگیری کرد و بدن به تدریج به حالت عادی باز می گردد.

اگر حساسیت شدید به گوشت قرمز دارید، بهتر است همیشه اپی نفرین همراه خود داشته باشید.

استفاده از دارو برای درمان حساسیت به گوشت قرمز

یکی از مهم ترین عوامل ایجاد حساسیت در بدن هیستامین است. با مصرف داروهای آنتی هیستامین می توان از فعالیت هیستامین جلوگیری کرد و در صورت بروز شرایط آلرژیک می توان با مصرف آنتی هیستامین ها آن را درمان کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا