چرا در فصل گرم غذاهای پرچرب را حذف کنیم؟
منصور رضایی مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: تعریق در گرما زیاد می شود و نیاز به آب بیشتر می شود. اگر آب و مواد معدنی از دست رفته در اثر تعریق جبران نشود، فرد دچار ضعف، تنبلی، بی حالی می شود و آستانه تحمل و توجه را کاهش می دهد.
به گزارش مهر، این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه در هوای گرم افراد به کالری کمتر و بیشتر به آب، مواد معدنی و ویتامین ها نیاز دارند، یادآور می شود: با گرم شدن هوا افراد باید از لبنیات و گوشت کم چرب استفاده کنند.
رضایی با بیان اینکه میوه ها و سبزیجات تازه فصلی سرشار از آب، مواد معدنی، ویتامین ها و فیبر هستند، مصرف آنها را برای رفع نیاز بدن توصیه کرد.
به گفته وی، مصرف کمپوت، آب میوه (اعم از صنعتی و خانگی) و میوه و سبزی خشک نمی تواند این نیاز را برطرف کند و بهتر است از میوه و سبزی تازه استفاده شود.
این کارشناس علوم تغذیه افزود: علاوه بر مصرف میوه، مصرف غذاهای پروتئینی گیاهی (دانه، مغز، لوبیا و مغزها) و پروتئین های حیوانی کم چرب مانند تخم مرغ و لبنیات باعث افزایش قدرت بدنی افراد می شود.
وی تاکید کرد: در فصل تابستان و گرما نباید از غذاهای پرانرژی و چرب استفاده کرد و مصرف غذاهای فرآوری شده حاوی نمک پنهان را به حداقل رساند.
عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد: در فصل تابستان مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلات مانند چیپس شور و آجیل شور باید محدود شود و از آجیل خام بیشتر استفاده شود.
رضایی سرخ کردن، کباب کردن و پختن غذاها را باعث کاهش ارزش غذایی آنها عنوان کرد و توصیه کرد در مصرف این نوع غذاهای آماده، مصنوعی و فست فود زیاده روی نکنید.
به گفته وی، در فصل تابستان در مصرف شیرینی جات، شکلات، شیرینی های طبیعی (عسل، کشمش، کشمش) و میوه های شیرین (مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس) نباید افراط کرد.
این متخصص تغذیه افزود: در فصل تابستان از مصرف بی رویه گوشت قرمز به دلیل داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد باید پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین با حداکثر تنوع و حداقل مقدار مصرف شود.