سبک زندگی

چرا در ماه رمضان چاق می‌شویم؟

خرید فالوور از سایت اینبو

در ماه مبارک رمضان استفاده از پنج گروه اصلی غذایی برای حفظ سلامت بدن مانند ماه های دیگر توصیه می شود. رعایت اصول تغذیه مناسب در این ایام و همچنین دوره های دیگر به معنای تنوع و تعادل در برنامه غذایی است.

به گزارش فرتاب، تنوع به معنای مصرف مواد غذایی از گروه‌های مختلف اعم از نان و غلات، شیر و فرآورده‌های شیر، سبزیجات، میوه‌ها و گروه گوشت و جایگزین‌های آن است و تعادل یعنی مصرف مناسب و متعادل همه این گروه‌ها بدون افزایش یا کاهش نامتناسب. مصرف مواد غذایی با رعایت این اصول می توان به حفظ سلامتی در ماه رمضان و سایر ایام کمک کرد.

در ماه مبارک رمضان رژیم غذایی ما باید معقول باشد و تفاوت چندانی با نرمال نداشته باشد. هدف اصلی باید حفظ وزن بدن و جلوگیری از کاهش یا افزایش آن باشد. اما برای افراد دارای اضافه وزن، ماه رمضان می تواند فرصت خوبی برای اصلاح وزن آنها باشد. با توجه به ساعات طولانی روزه داری و زمان کم مصرف غذا در شبانه روز، استفاده از غذاهای زود هضم در سحر و افطار توصیه می شود.

خوردن غذاهای غنی از فیبر مانند میوه ها، سبزیجات، نان غلات کامل و غلات می تواند مفید باشد. همچنین باید مصرف غذاهای سرخ شده را محدود کنید و به جای آن از روش های پخت سالمی مانند کباب کردن، خورش یا پختن در فر استفاده کنید. با رعایت این نکات می توانید به حفظ سلامت و کنترل وزن بدن خود در ماه رمضان کمک کنید.

چرا با وجود روزه داری چاق می شویم؟

در ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای ترک عادت های بد از جمله سیگار مضر برای سلامتی است. این ماه زمان مناسبی برای افراد سیگاری برای ترک این عادت است. علاوه بر این، برخی عادات غذایی بد وجود دارد که می تواند به سلامت آسیب برساند.

به عنوان مثال، نوشیدن آب یا نوشیدنی های سرد به جای نوشیدنی های گرم مانند آب ولرم، چای سبک و شیر گرم باعث افزایش اشتها و پرخوری می شود. بنابراین توصیه می شود افراد افطار را با نوشیدنی های گرم و به دنبال آن خرما یا کشمش شروع کنند، زیرا این نوشیدنی ها می توانند به کنترل اشتها کمک کنند و همچنین در تنظیم قند خون مفید هستند. اما باید توجه داشت که بهتر است از مصرف زیاد خرما خودداری شود.

مصرف زیاد شیرینی‌هایی مانند زولبیا و بامیه که فاقد مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند، به جای مصرف غذاهای شیرین طبیعی مانند خرما، کشمش و میوه‌ها توصیه می‌شود. مصرف زیاد شیرینی ها باعث چاقی و اضافه وزن می شود.

علاوه بر این، نوشیدن آب زیاد در زمان استراحت روزه می تواند باعث اختلال در هضم غذا شود. نوشیدن بیش از حد چای در وعده صبحانه نیز باعث افزایش خروجی ادرار و کمبود نمک های معدنی در بدن می شود که برای حفظ سلامت ضروری است. همچنین خوردن تنقلات زیاد بین افطار و سحری مناسب نیست، زیرا این نوع مواد باعث کاهش اشتها در هنگام سحری می شود.

از طرفی خوردن غذاهای سنگین، دیر هضم، چرب و سرخ شده در افطار توصیه نمی شود. در عوض توصیه می شود از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنید که سبک تر و سالم تر هستند.

برای جلوگیری از چاق شدن در ماه رمضان چه کنیم؟

به افراد دارای اضافه وزن یا چاق توصیه می شود در ماه مبارک رمضان نسبت به سایر روزها 20 درصد از میزان غذای خود کم کنند. این عمل می تواند به کنترل اضافه وزن و چاقی و بهبود سلامت کلی کمک کند. اضافه وزن و چاقی می تواند منبع اصلی بسیاری از بیماری های متابولیک باشد که می تواند منجر به مرگ شود، بنابراین کنترل وزن می تواند از مزایای مهم روزه داری باشد.

اما در مورد افرادی که چاق یا اضافه وزن ندارند، توصیه می شود در ماه مبارک رمضان و همچنین در روزهای دیگر سطح انرژی دریافتی روزانه خود را حفظ کنند تا در پایان ماه تغییر محسوسی در وزن آنها ایجاد نشود. این ماه.

به طور کلی افزایش یا کاهش وزن افراد در پایان ماه مبارک رمضان به عوامل متعددی از جمله وضعیت اضافه وزن و چاقی قبلی، رژیم غذایی آنها در آن ماه و فعالیت بدنی آنها در آن ماه بستگی دارد. بنابراین افرادی که به این نکات توجه نمی کنند ممکن است در پایان ماه مبارک دچار اضافه وزن و حتی چاقی شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا