چرا رنگ شفق قطبی در نقاط مختلف زمین متفاوت است؟
شفق قطبی یکی از پدیده های جوی این سیاره است. شفق قطبی پدیده ظهور نورهای رنگی و متحرک در آسمان شب است و معمولاً در عرض های جغرافیایی نزدیک به دو قطب زمین به دلیل برخورد ذرات باردار باد خورشیدی و یونیزه شدن مولکول های موجود در یونوسفر (یونوسفر) رخ می دهد. ) زمین.
شفقهای قطبی اغلب شبیه پردههای نورانی به نظر میرسند، اما میتوانند رنگین کمان یا مارپیچ باشند که اغلب از خطوط نیرو در میدان مغناطیسی زمین پیروی میکنند.
بیشتر شفقهای قطبی سبز هستند، اما گاهی اوقات رنگ صورتی میبینید، و نمایشگرهای قوی میتوانند رنگهای قرمز، بنفش و سفید را که اغلب توسط تعقیبکنندگان شفق در سفرها دیده میشوند، نشان دهند.
دلیل همه این رنگ ها در ترکیب جو سیاره نهفته است.
در جو زمین سطوح مختلفی وجود دارد و هر کدام نقش متفاوتی دارند.
ما در تروپوسفر زندگی می کنیم که در دورترین نقطه از خورشید قرار دارد و ابرها در آنجا تشکیل می شوند زیرا این قسمت از جو حاوی مقدار زیادی آب است.
هرچه بالاتر می روید فشار هوا کاهش می یابد و دما سردتر می شود تا اینکه در ارتفاع حدود 10 کیلومتری به استراتوسفر می رسید، جایی که ازن وجود دارد که انرژی اشعه ماوراء بنفش خورشید را جذب کرده و به گرما تبدیل می کند.
بالاتر از آن مزوسفر است، جایی که خوشبختانه بیشتر شهاب ها قبل از رسیدن به زمین می سوزند. این لایه در ارتفاع حدود 85 کیلومتری قرار دارد.
لایه بعدی ترموسفر نامیده می شود، جایی که تقریباً هیچ هوایی وجود ندارد و این همان جایی است که شفق قطبی در حدود 500 تا 100 کیلومتر بالاتر از ما رخ می دهد. اگرچه وقتی از زمین به شفقهای قطبی نگاه میکنیم، اغلب بسیار نزدیکتر از آن چیزی که فکر میکنیم به نظر میرسند، بهویژه زمانی که از بالای کوه آبیسکو و از آتشفشان به نام عجیب Eyjafjallajökull در ایسلند مشاهده میکنیم، ما به تماشای آن خواهیم پرداخت.
اتمسفر ما از مواد شیمیایی بسیاری از جمله نیتروژن، اکسیژن، آرگون و دی اکسید کربن در مقادیر مختلف، همراه با عناصر کمیاب دیگر، از جمله بخار آب، که همگی در سطوح مختلف جو ما وجود دارند، تشکیل شده است.
علم به ما می گوید که گازهای مختلف در جو زمین هنگام برانگیختگی رنگ های متفاوتی از خود نشان می دهند. به عنوان مثال، هنگامی که الکترون های باد خورشیدی با اکسیژن برخورد می کنند، سبز و زرد تولید می کنند که رایج ترین رنگ های شفق هستند.
نیتروژن همچنین رنگ های آبی یا قرمز و گاهی صورتی را منتشر می کند، در حالی که نئون آنها را نارنجی می کند.
اگر از تصاویر این پدیده زیبای نجومی شگفت زده شده اید و آرزو دارید از نزدیک آن را مشاهده کنید، در کشورهای ایسلند و سوئد رایج است و می توانید با سفر به این کشورها از این زیبایی بی نظیر لذت ببرید.