چرا نوزادان در خواب لبخند میزنند؟
لبخند زدن هنگام خواب بخشی طبیعی و سالم از رشد و تکامل کودک شماست!
به گزارش سلامت نیوز به نقل از والدین، از اولین ویژگی های نوزاد شما، لبخند یکی از زیباترین هاست! در حالی که شما مشتاقانه منتظر اولین لبخند او هستید، ممکن است کودک شما حتی در چند هفته اول پس از تولد با یک لبخند کوچک هنگام خواب شما را شگفت زده کند.
پس چرا نوزادان دقیقاً در خواب لبخند می زنند؟
آیا لبخند زدن نوزاد در خواب واقعی است؟
لبخند خواب آلود کودک شما اگرچه شایان ستایش است، اما احتمالاً نتیجه یک رفلکس غیرارادی است. نوزادان می توانند در مراحل مختلف خواب چهره بسیار شفافی داشته باشند. دیدن اولین لبخند کودک هنگام خواب عجیب نیست. جالب اینجاست که نوزادان ممکن است هنگام خواب اخم کنند، لب های خود را تکان دهند یا لیس بزنند.
این رفلکس های خواب می توانند به عنوان “تمرین” برای کودک شما عمل کنند و به او کمک کنند تا مهارت های اجتماعی آینده را به دست بیاورد. دکتر پریست می گوید: «مطالعات نشان می دهد که این حرکات می تواند ماهیچه هایی را که نوزادان عمداً برای لبخند زدن و ایجاد سایر حالات چهره در سنین بالا استفاده می کنند، تقویت کند.
البته، همانطور که بسیاری از والدین تأیید می کنند، نوزادان می توانند هنگام دفع گاز یا مدفوع لبخندی رفلکس نشان دهند.
کودک هنگام خواب چه چیزی را تجربه می کند؟
مانند بزرگسالان، نوزادان تازه متولد شده زمان خود را در خواب REM (حرکت سریع چشم) می گذرانند.
دانیل کامبز، استادیار اطفال و پزشکی توضیح می دهد: نوزادان نیمی از خواب خود را در خواب REM می گذرانند، در حالی که بزرگسالان معمولاً 20 درصد از شب را در خواب REM می گذرانند. بزرگسالان معمولاً اولین خواب REM خود را حدود 90 دقیقه پس از به خواب رفتن میبینند. نوزادان معمولاً مستقیماً به خواب REM می روند.
لبخند زیبایی که هنگام چرت زدن یا قبل از به خواب رفتن می بینید احتمالا در این دوره از خواب REM اتفاق می افتد. شما در واقع می توانید تشخیص دهید که کودک شما چه زمانی وارد خواب REM می شود زیرا اغلب حرکات چشم و لرزش مکرر دست ها و پاهای خود را نشان می دهد.
خواب نوزاد به عنوان خواب آرام یا فعال طبقه بندی می شود که با خواب غیر REM یا REM در بزرگسالان مطابقت دارد. تا 1 سالگی، نوزادان دیگر مستقیماً وارد خواب REM نمی شوند. در سن 5 سالگی، اکثر کودکان تنها 20 درصد خواب REM خواهند داشت.
علاوه بر این، ریتم شبانه روزی کودک شما (یا ساعت درونی بدن) با چرخه شبانه روزی 24 ساعته ای که بزرگسالان به آن عادت دارند هماهنگ نیست و منجر به الگوهای خواب نامنظم می شود. اکثر نوزادان می توانند در چرخه های یک تا سه ساعته در طول روز بخوابند. همانطور که بدن آنها رشد می کند و نیازهای غذایی آنها تغییر می کند، این چرخه ها طولانی تر می شوند و شب ها بیشتر می خوابند.
نوزاد تازه متولد شده چقدر به خواب نیاز دارد؟
نوزادان معمولا 14 تا 17 ساعت در روز می خوابند که معمولا بین روز و شب پخش می شود. با گذشت زمان، خواب به تدریج کاهش می یابد و به یک برنامه ثابت تر از خواب شبانه و چرت زدن می رود.
چگونه کودک خود را به لبخند زدن هنگام بیدار شدن تشویق کنیم
برای کمک به فرزندتان در یادگیری لبخند زدن، می توانید با او صحبت کنید، آواز بخوانید و بخندید و خودتان هم لبخند بزنید. حتی در سنین پایین، آنها یاد می گیرند که عبارات و احساسات اطرافیان خود را بازتاب دهند و زمینه را برای محبت و اطمینان والدین فراهم کنند.
نوزادان زمان بیشتری را بیدار می گذرانند و زمان بیشتری را روی چهره های آشنای اطراف خود متمرکز می کنند.
کودک شما شروع به کشف این خواهد کرد که حالات صورت راهی برای «صحبت کردن» با شماست و اینکه لبخند زدن علاوه بر گریه کردن، راه دیگری برای بیان نیازهای اوست.
وقتی سریع و مشتاقانه به لبخندهای کودک خود پاسخ می دهید، به او می فهماند که شما مهم هستید و برای ایجاد اعتماد ضروری است.
آیا باید نگران لبخند زدن کودکم در خواب باشم؟
دیدن لبخند کودک هنگام خواب معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. با این حال، هر لرزشی که نمی تواند به راحتی با فشار ملایم شما آرام شود، باید با یک متخصص اطفال در میان گذاشته شود.
انقباضات یا حرکاتی که پس از بیدار شدن نوزاد ادامه می یابد نیز باید یادداشت شده و با پزشک اطفال در میان گذاشته شود. علاوه بر این، انقباض یا سفتی که با افزایش سن، بیماری یا تغذیه نامناسب ایجاد میشود، باید فوراً توسط متخصص اطفال ارزیابی شود.
در موارد نادر، نوزادان ممکن است تشنجهای ژلاستیک داشته باشند که باعث میشود بدون اینکه متوقف شوند، لبخند بزنند، بخندند یا بخندند. اگر لبخند کودک شما جدی تر از لبخند خواب آلود به نظر می رسد، مهم است که با یک متخصص اطفال تماس بگیرید.
به یاد داشته باشید که لبخند زدن در هنگام خواب بخشی طبیعی و سالم از رشد و تکامل کودک شما است! در نهایت، همانطور که یاد می گیرید شادی، اعتماد و آرامش را در اطراف عزیزان خود ابراز کنید، لبخند آنها رشد می کند. تا آن زمان، از آن لبخندهای چرت کوچک لذت ببرید و عکس های زیاد را فراموش نکنید!